iv@ncica -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (8.2.2010 11:22:32)
|
ahhahahaha evo i mene treba staviti tamo u jezicke greske..gora ja nego djeca evo ga nanana-banana ahahahhahaha[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], da mi ne napomenu ti ne bih se ni nasmijala [sm=smiley36.gif] eh da napomenem...ja svom odavno nista ne blendam..sve gnjecim viljuskom...on ima 6 i mozda jos koji zubic (ne da vidjeti) zvace super..pa tako samo nekad meso ako je misic duzi,,pa se ne moze izgnjeciti, ja ga malo stapnim mixerom, inace sad jede grudasto dosta..naravno da treba dobro izgnjeciti, ali da sve ima texturu...on uziva u zvakanju , zanimljivo mu...moraju se uciti zvakati...i cim savlada gutanje.malo po malo mu koju mrvicu ostaviti da zvakce...ionace sto mu se duze mixa poslije ga je teze nauciti da jede guscu grudastiju hranu..pa ce stalno imati napade davljanje ;)) pripazite mame na to, jer moja kolegica ima decka od 11 mjeseci sa punom vilicom zubica i curicu od 2,5 god..i sve im mora skroz mixati..da bude glatko inace povracaju..nece da jedu..ali kaze da je ona kriva,,bilo joj tako lakse [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|