RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

delly -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 9:28:18)

jucer smo probali piletinu 1. put nakon one reakcije misleci da je ili od mlijeka ili piletine a ono izgleda niti jedno ni drugo tako da [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] danas piletinu mrkvicu,cvjetacu i krompir, kasnije cemo bananu i jabuku i malo keksa :) u meduvremenu cemo malo kruha i sta mama da [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
jucer je dobila na prst malo kajmaka odusevljena je [sm=smiley36.gif]
nego dajte li vi bebama u komadicima hranu ?? moja mala vise voli u komadicima nako izmiksano mi rjetko jede [sm=zmeden.gif]
i supe koje pravite sa tjesteninom kako ih pravite ako moze recept i od kojeg mj ste pocele?
citam luka ubacujete u hranu a meni jos kad sam rodila su mi rekli kao dojilji da luk uopce nejedem jer on povecava anemicnost i kod mene i kod beba pa da ga sto duze izbjegavam davati bebi , i ja jesti dok dojim . [sm=zmeden.gif]

mojbebac -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 10:21:08)

mi supe jedemo od sestog mjeseca, pravim kao i sebi, otkuham kost telecu, i onda u tu vodu naspem jos malo vode, i stavim mrkvicu, persun, parce luka, ma sta mi padne na pamet, sta imam pri ruci, to jos malo prokuham, ubacim malo hljeba i tako mi jede, mislim da je najbitbnija ta vodica od kosti ...... ne stavljam nikakve zacine!!!!
a za luk ja to nisam cula, znam da su mi govorili da ne jedem luk na pocetku jer od njega nadolazi mlijeko, a ja dajem [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]  zeleni luk ( onaj bijeli dio ) da gricka jer su mi rekli da joj to prija zbog zubica, i ona se ne buni .....
a hranu ne blendam, samo otkuham i malo isitnim, jedino jos uvijek blendam meso, jer drugacije nece da ga jede, pa meso izblendam i pomjesam sa povrcem i onda pojede .....

delly -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 10:22:27)

a nekoristis nikakvu tjesteninu ili ?

lilith -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 10:23:29)

umjesto tjestenine ja u supu ubacim proso
luk je jako zdrav bogat je vitaminom c,b6,folatom i manganom,pomaze ocuvanju srca i krvnih zila...ja sam svojoj pocela davati prije dvije sedmice.a ja ga jedem i dojim

delly -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 10:27:33)

sta je proso ?

lilith -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 10:30:56)

zitarica,ima je svuda kupiti...bogata je zeljezom,magnezijem,fosforom,kalijumom itd. ja je koristim u kasama i supama...

delly -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 10:34:51)

ja sam malo tupava po tome pitanju , mislis na psenicne zitarice?? kao one rizine pahuljice ??

lilith -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 10:50:13)

ne...ja izbjegavam pahuljice u sirokom luku...i nije psenica,proso je zitarica za sebe...izgleda kao recimo kus-kus samo malo krupniji...pogledaj u prodavnicama zddrave hrane,mada trebala bi ga naci u svakoj vecoj samoposluzi

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 11:01:35)

IZVORNA PORUKA: delilah

jucer smo probali piletinu 1. put nakon one reakcije misleci da je ili od mlijeka ili piletine a ono izgleda niti jedno ni drugo tako da [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] danas piletinu mrkvicu,cvjetacu i krompir, kasnije cemo bananu i jabuku i malo keksa :) u meduvremenu cemo malo kruha i sta mama da [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
jucer je dobila na prst malo kajmaka odusevljena je [sm=smiley36.gif]
nego dajte li vi bebama u komadicima hranu ?? moja mala vise voli u komadicima nako izmiksano mi rjetko jede [sm=zmeden.gif]
i supe koje pravite sa tjesteninom kako ih pravite ako moze recept i od kojeg mj ste pocele?
citam luka ubacujete u hranu a meni jos kad sam rodila su mi rekli kao dojilji da luk uopce nejedem jer on povecava anemicnost i kod mene i kod beba pa da ga sto duze izbjegavam davati bebi , i ja jesti dok dojim . [sm=zmeden.gif]

bravo za supicu[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
A.nije izbirljiv jede svasta sto,se da mi smo vec i jaje cjelo jeli s mlijekom pojede cjelo skoro ko veliki.
Sto se tice supica juce sam pravila,ostalo je jos za danas da podgrijemo stavim pilece krilce iskuham,dodam svo povrce sto se nadje,mrkva ,persun,cvjetaca,brokula,cak sam stavila i spinata ,i tjestenine obavezno stavim jer to jedemo uveliko.
Izblendam samo meso,ovo ostalo malo vilicom izgnjecim.
A sto se tice,kruha,ja dajem.

marinčii -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 11:13:41)

Mi smo jutros pojeli kašicu od jabuke i kruške i naravno dojili,za ručak ću praviti piletinu rižu i mrkvu i nadam se da će pojesti ako ne onda opet neko voće,joj pa mi nismo probali ni mlijeko ni jogurt ni sir ma skoro ništa ja sve kontam to je rano[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

delly -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 12:20:12)

IZVORNA PORUKA: marinčii

Mi smo jutros pojeli kašicu od jabuke i kruške i naravno dojili,za ručak ću praviti piletinu rižu i mrkvu i nadam se da će pojesti ako ne onda opet neko voće,joj pa mi nismo probali ni mlijeko ni jogurt ni sir ma skoro ništa ja sve kontam to je rano[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

za sve ima vremena polako draga moja, . nego kakvu rizu dajeS?? Onu OBICnu >iLI ???mala mi grabi koM PA NEMOGUpisat kako treba[sm=jezicek.gif]
felix bravo[sm=bravo.gif]kad si pocela s mlijekom i kojim??? i koliko??

marinčii -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 13:01:25)

delilah ja koristim običnu rižu koju i mi jedemo,mada ovaj moj šmedljo nije top još niti jednom pojeo,možda me danas iznenadi,ko zna

delly -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 13:06:38)

aha skuhas ko inace i samo je izmiksas sa povrcem???

marinčii -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 13:07:29)

da,malo je duže kuham nego inače na skroz laganoj vatri

niki83 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 13:51:34)

marinci od koliko mj. si pocela pokusavati da dajes tu obicnu rizu koju mi jedemo..ne znam je li u njoj ima glutena? npr.moja prijateljica je pocela s nadohranom od 4. mj. i vec u 5. dala tako rizu s vocem ili povrcem, a meni to [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

marinčii -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 13:56:19)

mi smo s glutenom počeli od 6 mjeseci uz konzultaciju pedijatra,al evo kako on slabo jede svega dva puta dosad je pojeo malo banane s keksom,rižu pravim drugi put i nadam se da će htjet pjesti makar malo jer prvi put nije htio    

niki83 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 14:04:08)

ma naravno to su jos jako male kolicine, ali eto ako ste probali s glutenom a nema reakcije onda sper..ni ja se isto ne bi usudila bez dogovora s pedijatrom..ali ne bih voljela ni oduziti, bolje da proba dok uglavnom doji..

lilith -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 14:58:24)

riza nema glutena i uvodi se odmah na pocetku dohrane

ivanak -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 17:08:00)

mlijeko, pa čokolino pa patata i tikvica sa maslacom i malo mlijeka, pa smo pili čaja nakon toga, sad smo jeli voćni jogurt pa smo ponovno pili čaja nakon toga.... sad ide spavati pa kasnije ću mu dati malo griza sa još nečim - moram smisliti i naravno za kraj keksolino.

Honey3 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 17:22:47)

otisao mi post greskom na drugu temu...mene interesuje kada se bebi smije davati brasno u hrani?ja ovim velikim pravila omak(mlijeko,brasno,maslac,so)pa dala malo bebi njoj se pravo svidjelo e sad neznam je li rano za to[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ivanak -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 18:00:00)

Ja još nisam dala brašno bebi! A osim toga moram joj staviti malo soli pa ne može onako jesti, ali opet nije to ništa preslano, odnosno previše.
Mlijeko smo mu počeli uvoditi prije nego što kalendar kaže ( 8 mjeseci piše u kalendaru ).
Jaje, odnosno žumanjac prije isto, ali pomalo....
Najbitnije je po meni da mu se daje, ali ne ništa pretjerano. Najveći alergeni su ti mlijeko i jaje i tu treba pripaziti.

Honey3 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 18:14:45)

jaje nisam davala a mlijeko jesam po malo nemasno sa karamelinom i eto sa omakom,i hvala Bogu dobro je podnijela[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 18:38:51)

Ja bih voljela recept za pecene jabuke...neko je nekad pisao ali ga ne mogu naci[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

noaa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 19:19:45)

dadada izvadis onu sredinu gdje su spice i jabuku umotas u alu foliju stavis u tepsiju i peces mislim nekih 15-ak min,jabuku ne gulis[sm=smiley1.gif]

lilith -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2010 22:25:10)

brasno ti je totalno nezdravo na taj nacin i u zaprskama..ja ga ne bi davala nikako...so takodjer...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  147 148 [149] 150 151   Sljedeća stranica >   >>