martajay -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (9.3.2010 11:31:39)
|
IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: martajay IZVORNA PORUKA: teacher75 ja ne radim pa mi nije problem da samo dojim. caj od kamilice sam joj dala do sad samo 5-6puta po par kasikica kad ju je mucio stomak, a na flasicu jos nista nismo ni probale. vodu ne dajem nikako ovako je bilo isto kod nas. ja sam pocela sa vocem kad je beba imala 5 mj. i 12 dana, do tada SAMO dojenje, i dva-tri puta pokusaj kamilice... sada, sa 11 mj. vodu pije minimalno /30ml na dan/, ali zato voli sokice i kompote. koliko se cesto daju obroci dnevno i koliko kolicinski u pocetku i kada se povecava kolicina i ucestalost obroka? ma ja sam bilsa skroz nestrpljiva i nisam poslusala savet da se nekoliko dana daje samo jedna namirnica zbog alerigija i ostalog... mislim da je moj bejbi u toj prvoj nedelji uvodjenja guste hrane probao sigurno 5 razlicitih vockica... uglavnom, ja sam mu vrlo brzo uvela kao tri obroka - vec u 7. mesecu, cini mi se - naravno, to je bilo po nekoliko kasicica za svaki obrok, i sam je postepeno povecavao kolicinu.
|
|
|
|