teacher75 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (23.4.2010 17:17:08)
|
IZVORNA PORUKA: mama Nataša ja ne bih kuhala krilca ako nije piletina domaća, malo i mene frka od iskuhavanja kostiju, u njima se svašta skupi ako je galofag prehrana pilića :( ja kad pravim supicu, uzmem komadić puretine (imam vindiju pored kuće :P ) i stavim svega po malo - mrkve, celera, brokule, tikvice pa i dvije kašičice riže i eto ti obrok ta 10! U isto vrijeme u drugoj šerpici kuham jabuku, samu ili sa kruškom, taman imam voće koje dajem sa keksom, a sok procijedim i bude ga za cijeli dan. I još kad tome dodam jutarnje kuhanje kafe, čaja, doručak za starijeg sina i mene, ama kod nas je ujutro ludnica u kuhinji al je zato za ostatak dana sve spremno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] maloprije sam bial sa prijatljicom, njena beba je 20 dana starija od moje, znaci ima 7 mjeseci i kaze da joj je pedijatar rekao da joj niposto ne daje piletinu, vec teletinu! bas zbog toga sto je sva piletina koja se prodaje danas sumnjivog kvaliteta. a svidja mi se tvoja organizacija vremena. reci mi, koji dio puretine kupujes, posto je i mi rijetko koristimo u ishrani iako je jako zdrava i da li pravis sa pravom rizom ili rizinim pahuljicama?
|
|
|
|