teacher75 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (3.5.2010 22:50:23)
|
IZVORNA PORUKA: Lady2' Nazalost jesmo...koristili smo HIPP1 i bas joj se zgadio...sad smo na BEBIMILU i bolje jede.... Ma znala je za dan popiti samo 200-300ml i to jeeedva, hranjenje trajalo satima... Pravila sam joj griz, kupila HIPP kapicu banana+breskva+riza ona od 4tog mjeseca (sadrzi i mlijeko u sebi pa sam joj sa vodom pravila). Probavam sad sa keksolinom, ali to je dosad pojela mozda jednom kao kasu, a veceras samo 1kasiku na 1'0ml AD. Pa kao i svaka beba nije bas odusevljena "slanim" brljotinama, i rekla mi je ped. da ne forsiram toliko slano ako hoce jesti voce sa rizom, grizom i sl jer samo da nam je da krene bolje jesti, ali evo hB dosta se poboljsalo samo sto smo mlijeko promijenili. A prihvatam sve savjete [sm=smiley31.gif] Savjet je bio keksolino ali niko nije rekao koji prozvodjac pa tako da nisam ni obracala paznju [sm=smiley9.gif] ko bi rekao da ste imali toliko problema sa hranom, lana bas izgleda napredno i fino... ja sam bila bas komplikovana beba sto se tice hrane i mucili su se sa mnom godinama, pa sam se stalno u trudnoci brinula hoce li moja lana htjeti dojiti, jer me mama isprepadala pricama kakva sam ja bila kao beba i sad sam toliko sretna sto lana hvala bogu fino doji, i jede sve sto sam joj do sad napravila od cvrste hrane, kuc, kuc da ne ureknem! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|