chuci -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.5.2010 10:20:50)
|
evo ja ću ti odgovoriti koliko mogu dok ne odgovori neko stručniji [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 2. I ja sam pokučavala na početku da napravim kašu od riže i ne ide. Možeš kupiti HIPP pahuljice od riže, to će biti baš kremasto, ako baš odbija svaki komadić. Ja sad samo fino raskuham riži i tako joj dajem. Moja je prije na prvu kašiku znala napraviti facu, i zvuk kao da će povratiti, ako bi bilo komadića unutra, ali na drugu kašiku je već fino otvarala usta i jela. Sad već fino jede a ne pasiram ništa. 3. Mislim da je na njihove porcije mala kašikica (ona za miješanje kafe) sasvim dovoljna. 4. Evo već sam ti napisala da sam ja ignorisala taj prvi zalogaj koji bi jedva progutaj, i ostalo je normalno jela. Valjda dok se navikne na to. Samo polahko i saburli. Možda da mu probaš dati nešto da sam jede. Čitala sam o tome malo, i vidjela da žene kojima su bebe odbijale hranu često tako daju. Znači komadi skuhane jabuke, kruška, mrkva pa nek beba glođe, pojede malo i navikava se na okuse. To možeš u slučaju da želi uzeti u rukicu hranu. Vidi na rodinom forumu, ima tema na dohrani o baby led weaningu. 5. Prema preporuci našeg ministarstva u početku se čvrsta hrana daje nakon mliječnog obroka. Ja sam davala nekih pola sata nakon dojenja (inače je i tada a i sada jela na 2 sata otprilike), ne vidim razloga da bude nešto drugačije sa bebom koja jede AD. Sad joj dajem nekih 1 do 1,5 sat nakon dojenja. Prema njihovoj preporuci nakon dva mjeseca (znači sa 8 punih) daje se prvo čvrsta hrana pa onda ide mlijeko po potrebi. Imaš i druge pristupe, gdje odmah od početka uvodiš bebi više obroka i daješ ih u vrijeme glavnih obroka u toku dana. Po meni je ovo previše za bebu koja tek započinje dohranu. A i izgleda mi da se naglo smanji količina mlijeka koju beba popije (zamisli moguće probleme sa stolicom). Nisi dosadna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|