faris06 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.6.2010 13:43:16)
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Čudno je da majke koje doje djecu, a predhodnu nisu, često osjećaju strah i veliki oprez kod dohrane, koji nisu osjećale u slučaju ne dojenog djeteta. A trebalo bi biti suprotno, jer su nedojena djeca puno osjetljivija i sklonija alergijama nego dojena. Dojena djeca bi trebala imati puno zreliji i spremniji probavni sistem za dohranu. E mi smo primjer da svako pravilo ima izuzetke. Djecak dojio samo 4 mjeseca, uz Aptamil Ma vise Ad nego dojio al hajde pika se da je dojio .Od 4,5 mjeseca krenuli sa dohranom, jeo ama bas sve one hipove kasice tj npr sumsko voce sa 5 ili 6 mjeseci, ma kako na kasici pise ako je od 5 mjeseci ja to dam i bilo hvala B. sve ok, nikad nista da kucnem. A smizla samo doji od rodjenja , ma do 6 mjeseci nije ni caj probala, a kamoli nesto drugo i sa nepuna tri mjeseca alergijska reakcija u vidu urtikarije. Strasno 10 dana trajalo, ja osijedila. Sad Heni uvodim sve po tablicama, cak i nesto kasnije jer se strasno bojim novih reakcija. Svako pravilo ima izuzetak.
|
|
|
|