teacher75 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (20.6.2010 11:27:38)
|
IZVORNA PORUKA: chuci IZVORNA PORUKA: leona81 i jos mi jedna stvar nije jasna zasto smije sve ovo prije prve godine a mlijeko ne? ne smije ni ove stvari ni mlijeko beba da unosi tada kada piše na HIPP kašicama. HIPP ne prati preporuke WHO, najlakše vidite po tome što imaju kašice na kojima piše od 4 mjeseca, a po WHO početak dohrane je sa ' punih mjeseci. možete vi davati bebi šta hoćete kad god hoćete, to je svačija odgovornost prema svom djetetu. i možda bebi neće ništa ni biti. problem je ak ose javi alergija što beba od 5-'-7 mjeseci puno burnije reaguje na namirnicu na koju je alergična nego starije dijete (jer je nenaviknut organizam), problem je što neke namirnice jednostavno preteško padaju bebi na želudac pa se muči. problem je što ljudi daju bebama sve i svašta a to bebama NIJE POTREBNO. zamislite da vi jedete svaki dan umjesto jednog obroka nekoliko komada torte. šta će vam biti. pa ništa. ali nakon nekog vremena pokazaće se na težini a i na zdravlju da je vaša odluka bila pogrešna. jer vam to zaista NIJE BILO POTREBNO. ne tjeram nikoga niti osuđujem što daje ovu ili onu namirnicu svojoj bebi. htjela sam da kažem da nije HIPP sa tablicama dohrane usaglašen. i ponavljam svako je odgovoran za stvari koje daje svojoj bebi. slazem se da nije usaglasen, ali ja recimo dajem njihove kasice kad je predvidjeno po tablicama dohrane, a ne kako pise tamo, al sam htjela reci da ipak nije to stetno ako se preporucuje malim bebama od 4 mj. (leonina mala je vec puno starija, mi smo te njihove kasice sto bise 4 mj. uveli sa 6 ili 7 zavisnosti od kalendara). e sad mlijeko... mislim da je u njima AD mlijeko, ne vjerujem da je pravo kravlje, pa ne vidim kako moze skoditi, a onaj ko ima u porodici historiju alergije na mlijeko naravno da mora paziti i citati na svim proizvodima da li sadrze mlijeko, kao sto je slucaj kad su ostale alergije u pitanju. mi, hvala bogu, nismo u porodici imali nikad nikakvih alergija i do sada je sve fino prihvatila. cak nisam razmisljala kad sam joj dala komad pizze nekidan (suhi), zaboravila sam da se pravi s jajima, ja kontala kad moze hljeb, moze i to [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] al srecom, nista joj nije bilo...
|
|
|
|