teacher75 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (14.8.2010 11:56:14)
|
IZVORNA PORUKA: lekica83 Meni je takodje jedna pedijatrica rekla da slobodno mogu uvesti mlijeko iz tetrapaka od 6og mjeseca, ja bila iznenadjena ali ona kaze kao po novim studijama to se moze, naravno druga pedijatrica kaze ni slucajno do godinu dana [sm=zmeden.gif] pa sad kako ko odluci. Ja jos nisam davala da pije to mlijeko ali jeste pojela par kasikica sa cokolinom, dao joj MM i to vec nekoliko puta a ja joj i dalje pravim sa te kasice sa AD mlijekom. Teacher probali smo ono cudo sa rizom, [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] prvo sam joj dala komad da se sama zabavi da glodje ali je ona gledala zbunjeno, stavljala u usta pa bacala na pod tako da to i nije bas najbolje proslo ali sam joj ja kidala komadice i stavljala u usta i pojela je pofino, polako to ona malo "zvace" desnima i rastopi pljuvackom pa proguta. Uglavnom super neka se uci da zvace a i njoj je pravo zanimljivo. [sm=smiley20.gif] super, bas mi je drago da joj se svidjelo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i lana tako to jede, sada pojede malo vise i sama. sto se tice mlijeka, lana jos uvijek doji pa joj ja ne dajem nikakvo drugo mlijeko. kontala sam poceti s kravljim od godinu dana (za svaki slucaj). AD joj nisam nikad davala, a kasice joj pravim sa vodom, vocem i keksom(3 zita od babylove ili neku hipp sa vocem ili baby rice). od mlijecnih proizvoda joj ponekad u vocene kasice ubacim par kasika jogurta ili mladog sira jer ih ne voli posebno jesti
|
|
|
|