lekica83 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (10.9.2010 21:47:27)
|
IZVORNA PORUKA: selina IZVORNA PORUKA: lekica83 sir, pavlaku i jogurt smijes od 7og mjeseca, a od sireva smijes parmezan, edamer, mocarela, gauda, trapist, svapski sir, mladi sir a ne smijes kamber, bri, rokfor i plave sireve sa plijesnima. Najbolje je poceti sa mladim sirom. jogurt treba biti sa sto vise udjela masnoce a ne light verzije. Ja sam proso kupila u DM-u, ima i mljeveni a ima i u zrnu, ja jos koristim mljeveni. Kukuruz se moze kuhati medjutim zavisi mze li se ona kozica od kuhanog fino samljeti da ne bi bebu zagrcnula. Ja sam svojoj kuhala pa jedno po jedno zrno cistila i davala, [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]trjalo je vjecnost dok ocistim al sam se ustelila[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Eto to je ono sto sam ja citala.. lekice mila gdje ti to sve procitas ?????? nemogu da vjerujem da nase bebe mogu da jedu sir mocarela ili trapist jel to sigurno?????ok mladi sir a zar ovo sve ostalo nije premasno uh ovo sam citala u jednoj od knjiga nadohrane koju ima rodica od mm, e sad ne znam ni ja sta da ti kazem, kod nas ti za sve zivo ima za i protiv, neko kaze moze sigurno a neko ma nemoj ni slucajno [sm=smiley36.gif] Ja sam lani vec davala mladi sir, mocarelu, gaudu, a kolko sam skontala sto je vise masnoce to je bolje jer bebama ne treba davati light verzije, jer kao to su DOBRE masnoce, A sir se moze ranije uvesti u ishranu jer mlijecni protein koji je odgovoran za pojavu alregija se razbija prilikom zrenja sira pa zato djeca koja su alergicna na recimo kravlje mlijeko mogu jesti sireve, isto je i sa jogurtom koji se uvodi u ishranu mnogo ranije nego mlijeko. Nakon mladog preporucuje se svapski od mekanih a trapist od tvrdih sireva. Eto to je sto znam a sad opet neka svako vidi za sebe je li mu odgovara[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]ljubimo drugaricu Melinu
|
|
|
|