selina -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (22.9.2010 23:43:40)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR prenos posta sa danom 22.9.2010.godine IZVORNA PORUKA: isabella ja sam mlada mama,imam bebu od 5 mjeseci,dojila sam 3 mjeseca a sada jede aptamil 1,,zanima me kada ste vi pocele uvoditi ove hapice od povrca,voca,i mesa jer pedijatar mi je rekao da joj vec sada pocnem davati aptamil 2,,,,,a vec od treceg mjeseca da joj dajem bananu,jabuku i krusku a sada vec i mesne hapice,povrce skoro sve pa se pitam koliko je to ispravno jer cini mi se malo rano zdravo mlada mama,dobro nam dosla[sm=smiley1.gif] eh sad da podijelim svoje iskustvo i misljenje i ja sam svoju malu dojila 4 i pol mjeseca nakon toga sam pocela sa aptamilom 1 sve dok je napunila 6 mjeseci zatim sam presla na aptamil 2 jer stvarno nemas potrebe zuriti da prelazis prije 6 mjeseci na br.2 ako to tvoju bebicu zasicuje znaci cemu zurba a sto se tice hapica njih sam prvi put uvela sa puni 5 mjeseci i mozda viska koji dan pocela sam od voca banane,jabuke itd. to vec mozes vidjeti na kalendaru dohrane koje vocke idu od kojeg mjeseca sto se tice slanih kasica pocela sam joj davati odmah rizu,tikvice krompir itd. a meso sam joj tek sa 6 i pol mjeseci uvela piletinu i junetinu jer mi je doktorica rekla da meso ide od 7 puni mjeseci ali eto ja sam to par dana prije uradila i sve je bilo ok ali iskreno sa 5 mjeseci je to sve za bebu sto je vas pedijatar preporucio previse jer ipak hranu treba uvoditi postepeno i da se bebin stomacic navikne na tu ishranu a pored toga svega moras i znati nedo bog neke alergije zato se postepeno uvodi jedno po jedno.........nadam se da sam ti bar malo sta pojasnila ali mozes malo citati i predhodne stranice pa ces mozda nesto izvuci sto ti treba i zelis da znas!
|
|
|
|