Malenaoduvijek -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (18.4.2011 23:40:56)
|
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a. Da se jos malo informisem..beba ce skoro imati tri puna mjeseca,ako izuzmemo par prvih dana kada je bilo pokusaja dojenja on je od pocetka na aptamilu pa sam mislila sa cetiri mjeseca polahko poceti sa dohranom..bila vrijedna pa puno ovdje procitala pa sad ne znam nista..hihihu..dakle,mrkva,jabuka,krompir,tikva i tikvica moze od pocetka..fino to raskuhate,izmiksate i bujrum..stavljate li vode ili mlijeka u to.. a ove rizne pahuljice i proso sta cinitwe sa njima... sto vise iskustsava bice mi drago cuti...Ledy ti mi nekako djelujesoptimisticna..hehe prvo bebi das rizine pahuljice da proba, one su najblaze. cisto da vidis reakciju nijh pravis sa Ad-om ili vodom, imas uputstvo. a onda dajes ili slatkasto povrce (mrkvu ili tikvu) sve sto dajes kuhas u malo vode i onda kada se skuha iznjecis i dodajes vodicu u kojoj se kuhalo da bude sto rijedje. beba na pocetku samo treba par kasikica da jede, znaci mlijecni obroci ostaju a ovo joj dajes da proba 2-3 kasike na pocetku pa polako povecavas. nemoj ocekivati da odmah prihvati jer je to malo bebce, to je cisto da stekne naviku da jede kasikom. sretno i nadam se da ce ti pomoci ovi savjeti
|
|
|
|