HNF -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (1.6.2011 10:34:48)
|
Prvo da vas sve pozdravim. Ja imam bebu od 5,5 mjeseci. Dojio je samo 2 mjesecajer je nisam imala vise mlijeka, pa mu od tada dajemo Humanu. Veoma rano smo mu počeli uvoditi i ostalu hranu. Sa tri mjeseca smo mu kuhali supice od krompira i mrkve, cijedili sokic od jabuke itd. Ne pridrzavamo se striktno tih tabela, jer mi je to iskreno bezveze ne smijes ovo, ne smijes ono, pa nece dijete zivjeti samo na humani [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. On mashallah super napreduje, veći je i tezi od djece koja su rođena kad i on, i hvala Bogu sve super jede, nista ne odbija, i nema nikakvih alergija. sad mu dajem i brokulu i karfiol, mrkvu,krompir,rizu,bananu,sokice mu cijedimo. kupovne kasice izbjegavamo ne znam sta se sve stavlja unutra pa sam sigurnija kad ja to skuham. ponekad mu dajem neku HIPP slanu i FRUTEK voćne.E sad imam par kolegica koje su počele djeci davati kupovno kravlje mlijeko oko 5 mjeseci. Neke su kupovale ono mlijeko u kesi sto se mora skuhati a neke su uzimale u tertrapaku i nisu ga kuhale samo ga ugriju. sad menen interesuje posto bih i ja svojoj bebici počela davati to mlijeko pomalo, koje da uzmeme, bas se dvoumim, pa ko ima iskusta nek napise.
|
|
|
|