RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

mala_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (24.1.2012 14:30:14)

Ja sam pocela da solim tek sad - znaci sa 9mj, u biti sve zavisi od zemlje do zemlje, al ja sam nekako po svom nahodjenju odlucila da mu pocnem sada soliti hranu.

takodjer jaje smo probali sa 7mj (ovdije tako predlazu). I odtad koristimo i tjesteninu (terhanu, pilav, spagete)...

Daja_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.1.2012 23:14:44)

Ja nigdje nisam uspjela da nadjem proso[sm=smiley13.gif]...ostao mi jos DM na Dobrinji...haman sve sam obisla[sm=smiley36.gif].
Danas smo ponovili kasicu sa sipurkom i jabukom i u to dodali banane[sm=smiley1.gif]...pa smazala je podosta i zalila vodom.
E sad nju ovi obroci uopste ne drze nesto dugo...evo danas nakon ove vocne kasice za ravno 45 minuta dreka...gladna i spuca opet svoju flasicu...

taurus -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.1.2012 23:20:29)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Ja sam pocela da solim tek sad - znaci sa 9mj, u biti sve zavisi od zemlje do zemlje, al ja sam nekako po svom nahodjenju odlucila da mu pocnem sada soliti hranu.

takodjer jaje smo probali sa 7mj (ovdije tako predlazu). I odtad koristimo i tjesteninu (terhanu, pilav, spagete)...

kako daješ tjesteninu...je li je miksaš i šta dodaješ u nju

animagical -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.1.2012 23:29:36)

IZVORNA PORUKA: Daja_sa

Ja nigdje nisam uspjela da nadjem proso[sm=smiley13.gif] ...ostao mi jos DM na Dobrinji...haman sve sam obisla[sm=smiley36.gif] .
Danas smo ponovili kasicu sa sipurkom i jabukom i u to dodali banane[sm=smiley1.gif] ...pa smazala je podosta i zalila vodom.
E sad nju ovi obroci uopste ne drze nesto dugo...evo danas nakon ove vocne kasice za ravno 45 minuta dreka...gladna i spuca opet svoju flasicu...

dodaj u te povrtne/vocne malo baby rice ili prosa pa ce je duze drzati... ja sam nasla alnatura proso,pise hirse flocken, u dm-u u gradu... mi smo danas ruckali tikvicu i jabuku, s prosom...pojeo je punu avent casu (mislim da je to 190gr kao i teglica) i nakon toga dojio,da zalije,kao da ni jeo nije...

Daja_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 14:14:15)

Danas krompiric,tikvica i mrkva...izmiksano sa njenim Aptamilom...kao neki pire smo ruckali...
Ja kupila u DM-u onu zdjelicu babylove ...elem pola te zdjelice je spucala[sm=smiley32.gif]...ali je opet drzalo nekih sat vremena[sm=zmeden.gif]...

animagical -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 14:18:54)

sta fali,nek jede dijete[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   i A zna dojiti odmah iza cvrstog obroka,kao da ni jeo nije, a vidim i ja da mu je puno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] dzaba vole djeca mlijeko,pa i jeste im najvaznije...
moje dijete ne voli krompir[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] i nema sile uvaliti mu ga,bilo pojedinacno bilo u kombinaciji s necim...jedva cekam da bude smio jogurt, to ide sa 6 ili 7 mjeseci? mozda tako pojede krompircic

Daja_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 14:21:49)

IZVORNA PORUKA: animagical

sta fali,nek jede dijete[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   i A zna dojiti odmah iza cvrstog obroka,kao da ni jeo nije, a vidim i ja da mu je puno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] dzaba vole djeca mlijeko,pa i jeste im najvaznije...
moje dijete ne voli krompir[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] i nema sile uvaliti mu ga,bilo pojedinacno bilo u kombinaciji s necim...jedva cekam da bude smio jogurt, to ide sa 6 ili 7 mjeseci? mozda tako pojede krompircic

Ma ja sam svojoj S jogurt uvela sa 6,5 mjeseci...obozava ga i dan danas...a opet imas more kombinacija sa jogurtom[sm=smiley1.gif]---i ja jedva cekam [sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 14:26:23)

Taurus kad mu pravim piletinu sa povrcem onda u tu vodu dodam i terhane - na kraju sve povadim i izmiksam ili isitnim dobro viljuskom jer on nevoli komadice.
Takodjer spagete skuham i u to dodam brokulu i ABC sir. Takodjer to izblendam ili izgnjecim.
Najvaznije mi je da se fino skuha da je super mekana.
Sad cu mu probati i crveno meso, pa cu napraviti spagete u bolonjez sosu - samo bez zacina.

mala_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 14:34:06)

IZVORNA PORUKA: animagical

Ja sam jogurt pocela sa 6,5mj.
Moj A takodjer nevoli krompit, i puru. Ali krompir uspije^pojesti samo sa jogurtom, ili sa tikvom stambolkom.

palachinken -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 14:35:05)

bebacho, hvala na preporuci za proljetni mix. Danas sam mu pravila to povrće sa palentom i baš je puno pojeo. Čak sam mu prestala davati, kontam, eksplodirat će mi dijete [sm=smiley1.gif]

mala_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 14:36:24)

Eh da dok sam se sjetila, dajete li vi djeci suho voce, i ako DA; kako ga pripremite???
Ja imam tonu susenih kajsija, krusaka, sljiva, jabuka...a pojma nemam kako bih mu to dala [sm=zmeden.gif]

Daja_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 14:40:25)

Eh da dok sam se sjetila, dajete li vi djeci suho voce, i ako DA; kako ga pripremite???
Ja imam tonu susenih kajsija, krusaka, sljiva, jabuka...a pojma nemam kako bih mu to dala [sm=zmeden.gif]

Pa skuhaj kompot...jabuke i kajsije mozes izmiksati pa dodati u griz, ili sa prosom...a i vode iz kompota moze slobodno da pije[sm=smiley1.gif].

mala_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 15:38:58)

IZVORNA PORUKA: Daja_sa

Pa skuhaj kompot...jabuke i kajsije mozes izmiksati pa dodati u griz, ili sa prosom...a i vode iz kompota moze slobodno da pije[sm=smiley1.gif].

Dajo hvala na ideji, ja skroz i zaboravila na kompot [sm=smiley31.gif]

palachinken -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 15:39:57)

S kojom ribom i kad ste počele?

mala_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 15:46:48)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja sam uvela sa 6,5mj. Mozes oslic ili onaj pangasius (Ledov). Samo je vazno da je bijela riba.

Daja_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 15:46:56)

Negdje sa 8 mjeseci...kupovala sam San Pjer ribu...nema kostiju...jest da je poskupa ali 1 kg moze trajati dugo[sm=smiley1.gif]
Kuhala sam sa krompirom i blitvom ili spinatom...Kasnije sam dodavala i bijelog luka [sm=smiley1.gif]...znam da je to pravo volila da jede

Malenaoduvijek -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 15:51:30)

ja nisam rano davala cisto jer  me bilo strah,a moze sa 7 mj.bijela riba (oslic file,file lososa)

Amam -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 23:11:32)

Moje dijete nece rizu,on je s nekih 7 mj pravo volio onaj baby rice i pojeo jednu kutiju,drugu sam cijelu bacila.
Danas mu skuhala mrkvicu i malo graska i rizu dodala,ma nikako 2 zalogala i pljuje.
Morala sam na brzinu skuhati tjesteninu s persunom i mas.uljem.
Ja njemu ne blendam ,doduse on voli vise kad nije blendano a tjesteninu mu kupim onu sitnu u obliku slova ili zvjezdica.

mala_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 23:15:22)

IZVORNA PORUKA: Amam

Moje dijete nece rizu,on je s nekih 7 mj pravo volio onaj baby rice i pojeo jednu kutiju,drugu sam cijelu bacila.
Danas mu skuhala mrkvicu i malo graska i rizu dodala,ma nikako 2 zalogala i pljuje.
Morala sam na brzinu skuhati tjesteninu s persunom i mas.uljem.
Ja njemu ne blendam ,doduse on voli vise kad nije blendano a tjesteninu mu kupim onu sitnu u obliku slova ili zvjezdica.

Ja isto najcesce koristim ovu tjesteninu, ili onu za supu - super tanke spagetice (neznam kako se zove) [sm=smiley36.gif]

tukica -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.1.2012 23:32:32)

samo da prijavim da je moja malena sa nekih evo 9 i po mjeseci pocela malo bolje jesti... jede skoro sve sto i mi, s tim da se pazi da jelo nije posoljeno, a mi dosoljevamo naknadno... uvela sam joj ujutro da doruckuje sa mnom hljeba i kajmaka ili pavlake, ponekad kuhano zumanjce, pa onda doji nakon sat-dva, poslije podne supica i nesto malo druge hrane koju mi jedemo, pa onda opet nakon sat dojenje, pred spavanje neka vocna kasica i naravno opet dojenje... fazon je sto svu ovu navedenu hranu jede u vrlo malim kolicinama... pola male kriskice ujutro, par kasikica supice i rijetko pola teglice kasice... uskoro pocinjem raditi i pojma nemam kako ce ona bez famoznog dojenja... flasicu je odbacila jos u 6.mjesecu...

Amam -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.1.2012 15:04:17)

Jutros e malo doruckovao hljeba s maslacom,a rucak karfiol mrkvica i batak i zakljucujem da mu je to najdraza kombinacija,pun tanjiric  smazao.

Amam -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (28.1.2012 0:14:14)

Prijedlog za desert -suhe sljive namocite u toplu vodu da smeksaju i ocistite od kospica,napunite rizom mozete staviti pekmez od jabuka ili secer ako ga vec koristite i skuhati.
Na mjesto sljiva mogu biti i smokve.

bembela -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (28.1.2012 13:05:20)

jos mi samo recite koji jogurt???mom malenom je 8 mjesec nastupio,a nisam mu nikada dala nista sto sadrzi kravlje mlijeko,zbog alergija,ali bih htjela probati,ne mogu vise,vazda nesto moram birati...

Amam -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (28.1.2012 13:11:38)

Pa prvoj probaj obicni neki,ako vec do sad nije probao,ja sam svom davala dukat ili sesniu.
Sad mu dam dukatino ili danonino s nekim okusom,ili obicni u kombinaciji s vocem,bitno da nije light.

palachinken -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (28.1.2012 13:14:31)

bembela, ja cu najobičniji, zenički jogurt, kad za to dodje vrijeme.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  324 325 [326] 327 328   Sljedeća stranica >   >>