RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

pahuljica_25 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (2.7.2012 22:50:14)

A teletinu ja dajem već skoro pa mjesec dana,naravno ne u veeelikim količinama[sm=smiley1.gif]

mamma mumi -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (2.7.2012 23:05:35)

Drage moje, kada ste vi pocele sa dohranom. ja sam svog starijeg tek od 6 mj, a bebac mi ima 3 mj, i kada mi jedemo on se ubi gledajuci, mljackajuci, ali mi je nekako rano.

Sandrich -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (3.7.2012 13:30:39)

Drage mame..nemam vremena sve citati a imam jedno pitanjce [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] za 5 dana punimo 5 mjeseci. Danas mu zelim dati hapicu od mrkve,pa me zanima koliko kasicica za pocetak i dali je trebam podgrijavati? Prvi put mu dajem dosad je iskljucivo dojio i ponekad vodu pio.Koliko dana da mu samo nju dajem prije nego sto krenem sa necim novim? hvalaaa [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Selminja -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (3.7.2012 16:25:46)

Sandrich ja nisam ništa podgrijavala, daj mu 3-4 kašikice, ja ne bih više. Istu namirnicu sam davala uzastopno 2-3 dana, zatim novu. Tako u početku, sad svaki dan nešto novo proba, neki dan jela s nama lubenicu, ja skontala kad smo se najeli da je prvi puta lubenicu probala. Ne očekuj previše, možda neće biti oduševljen i vraćat će jezikom, ali tako je na početku. Doduše, tvoj će vjerovatno lakše prihvatiti dohranu.
Mene moja cura izmori s jelom, danas voli jednu hranu, na istu sutra slaže face i obratno. Baš ne znam šta da joj pravim više. Ono što je sigurno je da najviše voli jesti kad i mi, i ono što i mi jedemo [sm=jezicek.gif] Neki dan kod mame, napravila joj voćnu kašicu, a mi udarili po pogači [sm=smiley4.gif], jok mala samo vraća kašiku... na kraju se našopala pogače ko i mi [sm=jezicek.gif]

mala14 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (3.7.2012 19:32:53)

moram i ja probati ovih dana, do sada sam mu samo dodavala heljdinu tjesteninu u one mesne ručkove ali pomalo ali voljela bih da to bude baš obrok; probaću tu neku kombinaciju s jogurtom....jedino ja nisam davala abc sir jer u njemu ima soli ja mislim? [sm=zmeden.gif]

Sandrich -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 22:14:58)

IZVORNA PORUKA: Selminja

Sandrich ja nisam ništa podgrijavala, daj mu 3-4 kašikice, ja ne bih više. Istu namirnicu sam davala uzastopno 2-3 dana, zatim novu. Tako u početku, sad svaki dan nešto novo proba, neki dan jela s nama lubenicu, ja skontala kad smo se najeli da je prvi puta lubenicu probala. Ne očekuj previše, možda neće biti oduševljen i vraćat će jezikom, ali tako je na početku. Doduše, tvoj će vjerovatno lakše prihvatiti dohranu.
Mene moja cura izmori s jelom, danas voli jednu hranu, na istu sutra slaže face i obratno. Baš ne znam šta da joj pravim više. Ono što je sigurno je da najviše voli jesti kad i mi, i ono što i mi jedemo [sm=jezicek.gif] Neki dan kod mame, napravila joj voćnu kašicu, a mi udarili po pogači [sm=smiley4.gif] , jok mala samo vraća kašiku... na kraju se našopala pogače ko i mi [sm=jezicek.gif]

heheh ma pogaca je zakon..i ovaj ce moj  haman sve makljati, bar se nadam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] aj pisat cu ti na fb da te nesto pitam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

animagical -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 22:39:57)

Ajnur danas za rucak jeo opet pretis[sm=smiley36.gif] kad ne znam sta cu, strpam u pretis sta stignem...danas je bilo teletina s kostima, glavica luka, jedna mrkva, pola paprike, sacica mladog graska... i uopste mu nisam ni izgnjecila viljuskom, sve zvace...pa i komadice mesa velicine oko 1cm[sm=zmeden.gif] bas me iznenadjuje svojim zvakacim sposobnostima[sm=smiley36.gif] ni mrkvu nisam sitnila, nego na krugice, pa mu u jedan zalogaj popolovim onaj krug i tako... skontala sam da na more ne smijem otici bez pretisa

Daja_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 22:55:13)

IZVORNA PORUKA: animagical

Ajnur danas za rucak jeo opet pretis[sm=smiley36.gif] kad ne znam sta cu, strpam u pretis sta stignem...danas je bilo teletina s kostima, glavica luka, jedna mrkva, pola paprike, sacica mladog graska... i uopste mu nisam ni izgnjecila viljuskom, sve zvace...pa i komadice mesa velicine oko 1cm[sm=zmeden.gif] bas me iznenadjuje svojim zvakacim sposobnostima[sm=smiley36.gif] ni mrkvu nisam sitnila, nego na krugice, pa mu u jedan zalogaj popolovim onaj krug i tako... skontala sam da na more ne smijem otici bez pretisa

Moja Sara je isto sa nekih 9-10 mjeseci jela komadice svega...a ovo malo ce izgleda do skole jesti miksanu hranu...e pa vala bas me nekad umori sa spremanjem hrane.
Danas je ruckala...
Flasica nakon budjenja
Dorucak: Banana,kajsije jogurt i kasika plazme
Uzinu prespavala [sm=smiley36.gif]
Rucak: Pileca supa sa graskom, tikvicom, mrkvicom i krompiricem
Vecera: Frape od jabuke, borovnica i nektarina...
Flasica pred spavanje...

animagical -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:00:15)

vidis, mi nismo probali borovnice,a bas su zdrave! hvala na ideji[sm=smiley1.gif]

i nijedno nije jelo blendano do skole, pa nece ni tvoja cura[sm=smiley36.gif]

Skvo RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:00:27)

Dorucak : Nestle med kasa
Uzina: par smokica, malo nektarine (grebanje od sestre)
Rucak: piletina, tikvica, paradajz hljeb
Uzina: jogurt od visnje sa dvije supene kasike plazma keksa
Vecera: hipp goodnight cokolada

Mlijeko zvanicno ne pijemo vise.

animagical -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:04:20)

skvo,a jesi ti njemu probala dati obicno mlijeko, npr domace ili tetrapak? mozda je ljepseg ukusa? uostalom, ako ne voli, ima kalcija i u drugim stvarima....ne znam dijete koje nece vocni jogurt

Skvo RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:06:30)

Pije jogurt, ali nece mlijeko...[sm=zmeden.gif].. a nesto mi rano za obicno mlijeko..tj..kako i da mu ga dam..mozda kasikicom...flasicu, casu..nece ni pod razno..vodu mu dajem da pije direkt iz fildzana ili kasikicom.

Daja_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:08:16)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Dorucak : Nestle med kasa
Uzina: par smokica, malo nektarine (grebanje od sestre)
Rucak: piletina, tikvica, paradajz hljeb
Uzina: jogurt od visnje sa dvije supene kasike plazma keksa
Vecera: hipp goodnight cokolada

Mlijeko zvanicno ne pijemo vise.

Enci obozava jogurt od visnje...ovaj obicni onako...ali joj od visnje bas nesto godi [sm=smiley1.gif]
I ja kupila onu Baby Love kasicu od griza i Vanilije ma da mi je samo bilo da joj slikam face...nece i tacka!!!
E moram probati te Nestle...mada cisti sumnjam...
Za sada joj je favorit ona Baby Love proso...to moze i sa slatkim i slanim...jednostavno jo taj ukus prija...
Joj ova moja djeca totalno dva razlicita svijeta...Sara je jela i jede sve a evo Enci izbirljiva nesto pravo...[sm=jezicek.gif].

vidis, mi nismo probali borovnice,a bas su zdrave! hvala na ideji[sm=smiley1.gif]

i nijedno nije jelo blendano do skole, pa nece ni tvoja cura[sm=smiley36.gif]

Pa kao bobicasto voce poslije godinu...ali kako god oduzmem i saberem proci ce vocke dok mi napunimo godinu a nesto mi bas zao da ne proba jer su bas zdrave...Par dana je onako po koju maznula vidim nema reakcije i evo sad jede kao velika...E jedino ce jagode da saceka sljedecu godinu a ovo ostalo jedemo uveliko [sm=bravo.gif]

animagical -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:08:22)

pa das mu npr iz fildzana? sto ej rano...mislim ono ide od godinu...ali ja kasice koje idu s mlijekom,pravim s mlijekom...npr tu nestle s medom...das mu kasicicu jedan dan, pa ako nema reakcije, opleti... i s bananom,kao sejk je jako ukusno

animagical -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:09:59)

I ja kupila onu Baby Love kasicu od griza i Vanilije ma da mi je samo bilo da joj slikam face...nece i tacka!!!

jesi ti probala ovu baby love? ima ukus nicega[sm=zmeden.gif] nestele ja dovrsim za njim,ako mi ostavi imalo[sm=smiley36.gif] nestle 8 zitarica i kakao je posebno ukusna....pa to je bolje od cokolina! preukusna, stvarno

Skvo RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:13:29)

pa das mu npr iz fildzana? sto ej rano...mislim ono ide od godinu...ali ja kasice koje idu s mlijekom,pravim s mlijekom...npr tu nestle s medom...das mu kasicicu jedan dan, pa ako nema reakcije, opleti... i s bananom,kao sejk je jako ukusno

Pa ja ove kasice mutim sa AD-om...a sejkam bananu sa jogurtom..to voli...a probat cu i sa obicnim mlijekom..iako cisto sumnjam...sve ali sve hoce...a od mlijeka doslovno bjezi...[sm=smiley36.gif]

Daja_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:15:16)

jesi ti probala ovu baby love? ima ukus nicega[sm=zmeden.gif] nestele ja dovrsim za njim,ako mi ostavi imalo[sm=smiley36.gif] nestle 8 zitarica i kakao je posebno ukusna....pa to je bolje od cokolina! preukusna, stvarno

Nisam ja probala...ali jeste Sara...ona je spuca svaki put kad Ena odbije[sm=smiley36.gif]
Moracu onda kupiti te Nestle...
A kad smo kod mlijeka i mi evo ima 15-20 dana u hrani koristimo obicno mlijeko...Griz, pura, kasice pravim na obicnom mlijeku...i nema reakcije...
Eto jos mi samo ostalo da probamo cijelo jaje...mada je jela kiflice i pogacu kod moje bake u kojoj je bilo jaja...e sad jel to dovoljno ili ne...kako god nije bilo reakcije[sm=bravo.gif]

Skvo RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:16:13)

Vi znaci vec dale obicno mlijeko..koji je meni klinac...[sm=zmeden.gif]..jel ono najmasnije kupujete, ne razblazujete?

animagical -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:17:10)

imam i ja pitanje-ako ej momak probao nestle kasicu s medom,jel to znaci da je probao med ili je to nekakv drugaciji, preradjeni med,jer sam i to negdje cula?

animagical -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:17:42)

Vi znaci vec dale obicno mlijeko..koji je meni klinac...[sm=zmeden.gif]..jel ono najmasnije kupujete, ne razblazujete?

meggle 2,8... nemam pojma, trose ti se pare[sm=smiley36.gif]

Skvo RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:17:53)

ne znaci...zato sto je ovo rafinirani med u kasama.[sm=smiley1.gif]

animagical -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:19:11)

e hebi ga...ja taman mislila,evo ga nema reakcije,dva dana zavirivala dijete[sm=smiley36.gif] iza rodjendana, sve ponovo...

Skvo RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:19:16)

meggle 2,8... nemam pojma, trose ti se pare[sm=smiley36.gif]

Ma sve me nesto strah...a cega veze nemam..fakat nisam normalna..to je onaj moj trio strah od ume ostao jaja-mlijeko-med....cak mi je MM predlozio da to probamo sve pred hitnom...da mi umanji stres.

Daja_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:20:46)

Ja ne razblazujem nista...posto Sara pije ono Dukat 7 vitamina a ono je cini mi se 2,8 ja to i Eni koristim. Nema reakcije i sto kaze animagical ja oplela[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].

imam i ja pitanje-ako ej momak probao nestle kasicu s medom,jel to znaci da je probao med ili je to nekakv drugaciji, preradjeni med,jer sam i to negdje cula?

Nisam sigurna u ovo...ali npr. i u plazmi ima meda ali sam citala da je to preradjeni med. Predpostavljam da je i u toj kasici isto preradjeni med...Ona ide nakon 8 mjeseca jel tako?

animagical -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.7.2012 23:21:18)

skvo, ti si gora od mene[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  378 379 [380] 381 382   Sljedeća stranica >   >>