KupusLivada -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (16.8.2012 14:07:16)
|
tuspas i mene na ovu temu [sm=bravo.gif] i odmah problemi kad pojma nemam [sm=smiley36.gif] evo danas treci dan kako probavamo jabuku i sve je super osim dijela kad je hrana u ustima [sm=smiley36.gif] sad ozbiljno, moze li neko skontati u cemu grijesimo? [sm=duda.gif] se svidja biti u hranilici, zabavlja je kasika i zine svaki put, pa opet... pa uzme svoju kasiku pa me imitira, stavi u tanjiric pa u usta... no problem je kad je jabuka u ustima samo je valja po ustima i pomalo zvace i onda pokusava da ispljune. ispljune dio, a onda kad joj ostane malo na jeziku pocinje vristanje i tu je kraj pokusaja hranjenja, ne smiri se dok joj rukom ne izvadim i najsitniji komadic iz usta i nakon toga ne zeli vise ni da je blizu hrane. jabuku kuham i gnjecim viljuskom, pokusala sam razlicite tvrdoce, isti je rezultat (davala sam joj i vece komade samo da stavi u ruku da osjeti, mala je jos da zvace tako). da li bas moram blendati hranu? to bih zaista htjela izbjeci, radije bih sacekala jos malo sa dohranom. dakle, meni nije problem sto ona ne jede, vec sto se toliko iznervira i rasplace i ne moze da ispljune, ostane joj na jeziku [sm=zmeden.gif]. i da li to znaci da jos ne zna da guta ili nece da guta? btw. animagical hvala na ideji za hranilicu iz fisa, Laura je odusevljena [sm=bravo.gif] jedino ne znam da li bih joj ostavila one igracke sto su dosle na stolicu ili da ih ukinem? tikvica se moze ispeci i u rerni umjesto kuhanja? mozda bi se bebama tako vise svidjela?
|
|
|
|