RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

bebaa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (24.7.2013 15:57:35)

ja ništa od ovih rižinih džidža nisam kupovala....samo rižolino i nisam ga bacala dok ne potrošim i nikad ništa djetetu nije bili niti mu šta fali što nije jeo te dodatke....a rižolino nabubri i zgusne svu hranu i slane i slatke kašice.....

Alannah -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (24.7.2013 15:59:02)

te Alnaturine sam pravila tako sto ili ubacim da prokuhaju jedno minutu dvije,pa poklopim da nabubre,a onda smiksam sa vocem, ili pred kraj kuhanja povrca ih dodam.Mogu biti jako dugo.

almondray -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.7.2013 22:17:08)

Evo slikica Dalija.
Od alnature je najbolje citati cijene jer tu bude na nasm jeziku o čemu se radi.Ja sam uzimala 4-corn al ne piše da se kuha , nego pomješa sa vrućom vodom i mlijekom i ohladi.E sad imam neku odbojnost prema tim dodacima koji se ne kuhaju.Ovi cornovi mi dođu kao brašno razmućeno u vodi a to mi nije baš [sm=zmeden.gif].
Ja svom nikad nisam ništa mljela , pasirala i sl.Malo viljuškom prignječim i to je to.Sad već uzima sam prstićima (ono u čvršćem obliku) i to bas voli
[img]http://www.dodaj.rs/f/h/y2/1StCaYHf/5191-3763-thickbox.jpg[/img]
[img]http://www.dodaj.rs/f/18/nz/4ND1yVHr/dc7d5bef276800150581c1d1.jpg[/img]
[img]http://www.dodaj.rs/f/k/uY/1ArF9kXu/016344-0183-0191-100.jpg[/img]
[img]http://www.dodaj.rs/f/1j/tw/44qiMWdp/016335-0183-0191-100.jpg[/img]
.Znači palenta [sm=smiley36.gif] , proso , cus-cus i quinoa (koju nisam probala) , uzimala sam još i pahulje od pira.

Marija13 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.7.2013 7:14:19)

Kako praviš kus-kus, pretpostavljam isto kao proso?
Griz od pira mi je pravo otkriće [sm=bravo.gif] i D ga obožava!

almondray -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.7.2013 8:38:13)

IZVORNA PORUKA: Marija13

Kako praviš kus-kus, pretpostavljam isto kao proso?
Griz od pira mi je pravo otkriće [sm=bravo.gif] i D ga obožava!

Kus-kus prelijem ključalom vodom , 1 šoljicu malu kusa i 2 šoljice vode , poklopim i ostavim 10 min da nabubri .Ide sa svačim i super okus ima.Ja stavljam i mrvicu maslaca da se istopi.
A i ja obožavam pir a i I [sm=bravo.gif]

Lalali -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.7.2013 12:47:05)

almodray jesi li koristila one zobene pahuljice iz DM-a, ja ih kupila i sad ne znam smijem li ih dati[sm=jezicek.gif]

almondray -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.7.2013 13:22:24)

joj nisam al' ne vidim razlog da ne daješ.Ja se spremam da obnovim zalihe pahulja pa ću i njih da kupim.

Lalali -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.7.2013 13:31:20)

hvala ti, ma pise na njima mogu i djeca ali nesto me bilo strah, e super, danas cemo da ih jedemo

Alannah -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.7.2013 13:57:14)

Zobene su super,smiju bebe od onda kad se uvede gluten.Mi ih jedemo nekoliko puta sedmicno,obicno za dorucak.

almondray -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.7.2013 22:10:28)

Ja se podmirila sa zobalicama [sm=smiley36.gif] kupih i quinou , i 5 -korn pahulje , one 4-korn su mi mljevene pa k'o brašno.I uzela sam i onaj famozni cejlonski cimet.Ja mislim da bi alnatura trebala davat popust onoj grupi domaćih kašica.Da nije njih ne bi znala da postoji tolko vrsta žitarica [sm=smiley36.gif].E sad ide pitanje.
Jel iko uzima npr. u Bingu žitarice?Isto imaju razne vrste u pahuljastom obliku , a cijena im je [sm=smiley29.gif] spram ovih iz dm-a.Čini mi se da je gamus proizvođač ili nešto sl.

Alannah -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.7.2013 7:36:55)

Kupovala sam u Bingu zobene,a vidjela sam ima i bulgur i to mislim da je od kg i pravo je jeftin,za razliku od Alnaturinog.
Imam i ja pitanje, kupila sam iranske hurme.Da li ih prokuhavate ili ih mogu onako izmiksati,posto su mekane.

almondray -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.7.2013 8:41:57)

IZVORNA PORUKA: Alannah

Kupovala sam u Bingu zobene,a vidjela sam ima i bulgur i to mislim da je od kg i pravo je jeftin,za razliku od Alnaturinog.
Imam i ja pitanje, kupila sam iranske hurme.Da li ih prokuhavate ili ih mogu onako izmiksati,posto su mekane.

Jesi davala bebi?Kupovala sam i ja za nas, mada ne vidim problem zašto ne bi smjele bebi...
A šta je bulgur? Ma jeftinije je puno , mogu sve vrste kupit za cijenu jedne alnaturine pahulje.
I gdje nađe iranske?Kako izgledaju?Lijepe li se za prste , meni su one bezveze što se kupuju kod nas , suhe i crvave , nikakve , ni skuhat se čestito ne mogu.
Mislim da s prokuhaju par min , s nečim što želiš.

Dalia_88 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.7.2013 12:37:14)

Ja cesto jedem bulgur, kazu da je zdraviji i od integralne rize. meni je inace pravo ukusan sa povrcem ga kuham. Nisam ga bebi nikad davala pa ako neko zna smijem li nek javi [sm=smiley36.gif]

Znaci almondray sve te dzidze u DM-u kupujes..

Marija13 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.7.2013 14:54:57)

IZVORNA PORUKA: Dalia_88

Ja cesto jedem bulgur, kazu da je zdraviji i od integralne rize. meni je inace pravo ukusan sa povrcem ga kuham. Nisam ga bebi nikad davala pa ako neko zna smijem li nek javi [sm=smiley36.gif]

Ne znam šta je bulgur, čuh nekad ali....ima li neki drugi naziv?

almondray -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.7.2013 15:33:24)

IZVORNA PORUKA: Dalia_88

Pa neću više , u bingu imas pahulje od zobi , pšenice i još dvije vrste zaboravi a sve po 0,99 km a u dm kupi proso(meni je pravo ukusan ) kus-kus (prerađena pšenica , dobar za brže obroke jer je i ohlađen za 10 min[sm=smiley36.gif] samo ubaciš voće ili kockicu maslaca ).

Alannah -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.7.2013 17:39:14)

IZVORNA PORUKA: almondray

Jesi davala bebi?Kupovala sam i ja za nas, mada ne vidim problem zašto ne bi smjele bebi...
A šta je bulgur? Ma jeftinije je puno , mogu sve vrste kupit za cijenu jedne alnaturine pahulje.
I gdje nađe iranske?Kako izgledaju?Lijepe li se za prste , meni su one bezveze što se kupuju kod nas , suhe i crvave , nikakve , ni skuhat se čestito ne mogu.

Bulgur je vrsta psenice,najcese durum psenice,koja s kuha,susi,usitni i pakuje.Mi ga stalno jedemo,s povrcem ili mesom,punila sam i tikvice njim. Beba ga moze jesti nakon sto se uvede gluten.
Almondray davala sam i bebi,Alnaturini proizvodi su skuplji zato sto su iz organske proizvodnje. Ne znam odakle si,iranske hurme sam kupila u Tuzli u prodavnici zacina i badema,kao sto je Badem butik u Sarajevu. Mekane su jako nisu presusene,slatke,650 grama je 5,50 KM i pise da su 100 % prirodne. Ja procitala ovdje da daju bebama,citala koliko su zdrave. One sto se inace kod nas prodaju nemaju veze sa ovim,one ne volim.Iranske sam probala,cisto prije bebe da vidim kakve su i sad ih svi u kuci jedemo.

almondray -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.7.2013 22:50:10)

IZVORNA PORUKA: almondray

Bulgur je vrsta psenice,najcese durum psenice,koja s kuha,susi,usitni i pakuje.Mi ga stalno jedemo,s povrcem ili mesom,punila sam i tikvice njim. Beba ga moze jesti nakon sto se uvede gluten.
Almondray davala sam i bebi,Alnaturini proizvodi su skuplji zato sto su iz organske proizvodnje. Ne znam odakle si,iranske hurme sam kupila u Tuzli u prodavnici zacina i badema,kao sto je Badem butik u Sarajevu. Mekane su jako nisu presusene,slatke,650 grama je 5,50 KM i pise da su 100 % prirodne. Ja procitala ovdje da daju bebama,citala koliko su zdrave. One sto se inace kod nas prodaju nemaju veze sa ovim,one ne volim.Iranske sam probala,cisto prije bebe da vidim kakve su i sad ih svi u kuci jedemo.

Gdje se tačno nalazi ta prodavnica?Kone smo mi, zar si zaboravila...

Marija13 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.7.2013 23:12:54)

Vidi kuharice što se raspituje [sm=jezicek.gif]
upiši koji recept što si stipsa [sm=jezicek.gif]

Alannah -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (28.7.2013 8:09:46)

Radnja je u Tabasnicama,ulica od trga do Kipova,kod pijace. Mislim da ima i u Omegi na trecem spratu.

palma -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (28.7.2013 14:01:36)

Kupila sam u dm palentu Alnature ali ne piše da je za bebe, treba li pisati, jer nešto piše može sadržavati tragove glutena?

Lalali -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (28.7.2013 14:35:00)

palma smijes slobodno dati bebu tu palentu jer ne sadrzi gluten, razlog zasto pise jeste taj sto se radi u isptim pogonima pa moze sadrzavati u tragovima, oni su duzni to navesti.
slobodno, sve mame je koriste na pocetku.

Mame koju ribu ste prvu dale bebama i kad?

Alannah -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (28.7.2013 14:38:11)

Dala sam jedino pastrmku i to sa 9 mjeseci.

palma -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (28.7.2013 19:03:57)

Lalali hvala puno, malo me to zbunilo.

vila_7 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (28.7.2013 20:35:12)

1 pitanje - ponekad kupim i DM-u one zitarice sto se prave s vodom (HIPP), cisto da imam ako ne stignem skuhati nesto. Uglavnom zabunom kupih neku NESTLE isto su zitarice ali pise da se prave s mlijekom. Da li bih ja i njih mogla praviti s vodom?[sm=zmeden.gif]

Alannah -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (28.7.2013 22:17:10)

Mozes napraviti sa vodom,pravi po upustvu,ali umjesto mlijeka,stavi vodu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  442 443 [444] 445 446   Sljedeća stranica >   >>