RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

irisss -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.8.2013 14:30:07)

Moja ima punih 7 mj., s dohranom smo počeli sa4,5 i to prvo kupovne kašice, pedijatrica mi je rekla da su one nekad bolje od "pravljenih", navodno prolaze 1000kontrola (koliko je tačno ono što navode nikad saznat nećemo), a da ću ja nekad prekuhati pa se izgube vitamini, nekad neću dobro iskombinovati, mozda ubaciti nesto sto nije bas za nju...uglavnom i danas kombinujem, kad dobijem domaće kuham, nekad kupim, a dojim na zahtjev. Imam problema sa zelucem tako da nerijetko popijem ranibos i tad dojim, ma neopterećujem se toliko s tim. Bebica ja masallah zdrava, dosad u ni začepljen nosić nije imala kamoli nešto ozbiljnije,da ne ureknem...Samo ne znam koliko je količinski potrebno bebi u 8.mj.?Jede jedan povrtno-mesni i 1 voćni, nekad zitarice i voće, a pojede po 15-ak kašikica. Je li to malo, puno? Trebam li povećavati?

bebaa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.8.2013 14:38:29)

IZVORNA PORUKA: irisss

Moja ima punih 7 mj., s dohranom smo počeli sa4,5 i to prvo kupovne kašice, pedijatrica mi je rekla da su one nekad bolje od "pravljenih", navodno prolaze 1000kontrola (koliko je tačno ono što navode nikad saznat nećemo), a da ću ja nekad prekuhati pa se izgube vitamini, nekad neću dobro iskombinovati, mozda ubaciti nesto sto nije bas za nju...uglavnom i danas kombinujem, kad dobijem domaće kuham, nekad kupim, a dojim na zahtjev. Imam problema sa zelucem tako da nerijetko popijem ranibos i tad dojim, ma neopterećujem se toliko s tim. Bebica ja masallah zdrava, dosad u ni začepljen nosić nije imala kamoli nešto ozbiljnije,da ne ureknem...Samo ne znam koliko je količinski potrebno bebi u 8.mj.?Jede jedan povrtno-mesni i 1 voćni, nekad zitarice i voće, a pojede po 15-ak kašikica. Je li to malo, puno? Trebam li povećavati?

izjava godine.....užas....zapitam se samo kako ono što ja skuham ne može da stoji na sobnoj temp. ni do večeras a da je ok za bebu a kamoli nešto što se mjesecima povlači po policama...pa u čemu je fol...u hemiji...domaće je zakon...po meni a vi se složite ili ne složite......

bebaa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.8.2013 14:42:36)

mi smo juče probali špinat posle 3 mj. i nema osipa nikakvih.....[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
danas teletina,krompir i grašak na meniu.....[sm=jezicek.gif]

irris....slobodno daj sve dok beba prihvata....kad počne pljuvati ili okretati glavu onda ti je dosta....moj nekad pojede 200 ml kaše a nekada jedva par kašičica.....nisu uvijek jednako zainteresovani.....nemoj se opterećavati....slušaj sebe i gledaj njega-nju.....

almondray -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.8.2013 19:13:45)

IZVORNA PORUKA: bebaa

mi smo juče probali špinat posle 3 mj. i nema osipa nikakvih.....[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
danas teletina,krompir i grašak na meniu.....[sm=jezicek.gif]

irris....slobodno daj sve dok beba prihvata....kad počne pljuvati ili okretati glavu onda ti je dosta....moj nekad pojede 200 ml kaše a nekada jedva par kašičica.....nisu uvijek jednako zainteresovani.....nemoj se opterećavati....slušaj sebe i gledaj njega-nju.....

A rezultati alergo testova?
Ma samo probaj kupovnu kasicu od banane , najmanje na bananu liči, a može bit i par dana otvorena i neće pocrnit [sm=zmeden.gif]

bebaa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.8.2013 22:35:40)

tek za 10-15 dana........[sm=smiley1.gif]
pita mm ako smo rekli da urade alergotestove i na travu jeli to podrazumijeva i ovaj tvoj špinat....[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]ja zinula reko nemam pojma......[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Marija13 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.8.2013 23:10:03)

pita mm ako smo rekli da urade alergotestove i na travu jeli to podrazumijeva i ovaj tvoj špinat....[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]ja zinula reko nemam pojma......[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Garant plaho voli špinat i srodne biljčice!

bebaa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.8.2013 23:13:30)

IZVORNA PORUKA: Marija13

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Garant plaho voli špinat i srodne biljčice!

voli voli al nacrtano a u živo [sm=hudicek1.gif].....nema šanse...zato ja malog hranim svim ovim zelenim travkama što mu tajo očima ne može gledati.......[sm=jezicek.gif]

Arminaa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (10.8.2013 8:46:12)

Nemam vremena iscitavati ranije postove, moze li mi neko odgovoriti sa cim da kombinujem pir, skuhala sam ga i sad stoji, nisam ga jos izblendala, jel' sa hapom, vocem ili povrcem?

Marija13 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (10.8.2013 8:56:05)

Sa čim želiš [sm=smiley1.gif]
žitarice su prilično "neutralne", mi ih mješamo sa voćem i povrćem, moj D danas za doručak ima pir sa bananom..

Alannah -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (10.8.2013 9:25:07)

Mi jutros jeli palentu,krusku i jabuku,pir nisam danima davala,taman danas moze sa povrcem.

Marija13 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (10.8.2013 11:56:47)

Zna li neko od kada ide susam/sezam?

Alannah -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (10.8.2013 17:32:01)

Ja sam dala sa 10 mjeseci,tako je po mojoj tablici.Takodje i lan jedemo.

amrych -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (10.8.2013 18:14:57)

Pozdrav :)

jel moze pomoc? kupila sam amarant nisam bas skuzila kako ga pripremiti, i koliko kolicinski, beba ima 6 i pol mjeseci.... mislila sam ga kombinovati s bananom jer nju najvise voli, al ije izbjegavam zezne joj probavu, pa zato s druge strane i hocu da uvedem amarant jer navodno otvara...

Alannah -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (10.8.2013 21:12:13)

Stavim kasiku amarantha u cjediljku za caj i operem pod mlazom vrele vode. Stavim da kuha u otprilike solju vode.Kad prokuha,smanjim i kuham nekih 40 minuta,pola sata,kako kad.Ako voda ispari,dodam jos.U principu,ne kuham u nekom omjeru,vec od oka dodam vodu.Na kraju,ako je prerijetko,procjedim vodu i ostane amaranth.Eh,ja sam ga dalje miksala u blenderu,iako ostane poneka ne izmiksa se.Mozes kombinovati sa svime,i sa tikvicom,jabukom,kruskom,bundevom,kombinacijom vise vrsta voca ili povrca. Nemoj se iznenaditi ako u stolici pronadjes zrnca amarantha,nije nista strasno [sm=smiley36.gif]

Lalali -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (10.8.2013 23:43:44)

Zenice moje kad se smije dati pastrmka?

Alannah -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (11.8.2013 7:32:11)

Po mojoj tablici je bijela riba( pastrmka,orada,oslic..) sa 8 mjeseci,ja sam dala sa 9 i po mjeseci.Nije dosla ranije na red.

Marija13 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (11.8.2013 20:04:43)

Koji oslić ste kupovali bebi (smrznuti ili svježi), ukoliko je smrznut a namjeravam ga kuhati, je li zaleđeno stavljam da se kuha i koja količina ide? Otprilike?

I koliko sedmično bebama dajete meso? [sm=smiley1.gif]

Alannah -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.8.2013 19:12:55)

Do sada sam davala samo patrmku,svjezu,kupljenu u ribarnici.Ako mozes naci svjez oslic daj bebi,ja ove smrznute ne bih kupovala,jer se bojim koliko dugo stoje i kako su skladisteni. Ako ces vec davati zaledjen,ostavi da se u frizideru odledi jedan komad oslica,pa zamotaj u foliju i skuhaj nekih 15 minuta.
Meso dajem 3-4 puta sedmicno,od toga jednom ili dva puta pojede sve,a inace cim osjeti meso jedva 2-3kasikice na prevaru pojede.

visnjica1 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.8.2013 21:55:01)

Moja A. jed sve sto i ja jedem s tim kada kuham solim sasvim malo, danas je jele za dorucak breskvu , jagode, bananu izblendiranu.
Rucala je samnom janjetinu s raznja i puca jede meso ne blendirano, s tim da sam joj uvela danas jednu flasicu kravljeg mlijeka popila je s kakaom bez problema

Marija13 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.8.2013 21:58:40)

IZVORNA PORUKA: visnjica1

Moja A. jed sve sto i ja jedem s tim kada kuham solim sasvim malo, danas je jele za dorucak breskvu , jagode, bananu izblendiranu.
Rucala je samnom janjetinu s raznja i puca jede meso ne blendirano, s tim da sam joj uvela danas jednu flasicu kravljeg mlijeka popila je s kakaom bez problema

jagode? janjetina sa ražnja? Neblendano, ima li zubića? [sm=zmeden.gif]

bebaa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.8.2013 22:05:56)

IZVORNA PORUKA: Marija13

jagode? janjetina sa ražnja? Neblendano, ima li zubića? [sm=zmeden.gif]

[sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif]o kojem uzrastu je riječ????

visnjica1 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.8.2013 22:08:53)

Da bas tako ima 9 mjeseci ima dva zubica nisam mislila na komad mesine nego malu mrvicu s tim da sam ju izgnjecila viljuskom

Jagode je danas jela i nema nikakvu alergiju hvala Bogu

bebaa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.8.2013 22:10:30)

ako je ovo dole rođendan onda je mlađi od mog nepuna 2 mj...i ja se zaista nebi usudila dati jagode tako rano iako sam ja sve rano uvela ,čvrstu hranu već od 4.mj.......[sm=zmeden.gif]kako jede nebledano meso...kako da sažvaće.....[sm=zmeden.gif]

bebaa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.8.2013 22:11:33)

evo pročitah gore odgovor.....

visnjica1 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.8.2013 22:14:30)

Ma moja A jede svu hranu ribu puca , s tim da je spremamo na zaru ili rostilju ribu joj dajem samo frisko upecanu i to rijecnu ribu koja je jako zdrava, ukusna svjeza mljac

Stranica: <<   < Prethodna stranica  446 447 [448] 449 450   Sljedeća stranica >   >>