Sjedalice za vozila (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Dječija oprema



Poruka


Mirna.akt -> Sjedalice za vozila (17.2.2009 13:15:25)

Drage mame i tate

Moje kcerke Melina i Elma idu u vrtic Amel&Nur na Ilidzi. Voze se kombijem do vrtica i nazad kuci. Imam sjedalicu za auto, ali eto, kazu mi u vrticu da ta sjedalica nemoze u kombi koji ih prevozi, jer, kako oni kazu: ''Nemoze da se smjesti na sjediste''.
Molim Vas, ako netko ima sjedalicu da mu ne treba i ako je mozete prodati, rado bih je kupila.
Hvala na pomoci




Mirna.akt -> RE: Sjedalice za vozila (17.2.2009 13:34:27)

I najbitnije sam zaboravila, treba mi sjedalica za mladju kcerku, 19 joj je mjeseci, a ima oko deset kila.
Hvala




boogy woogy -> RE: Sjedalice za vozila (28.4.2009 11:43:06)

Kontaktiraj nasu forumasicu Triplemamu, ona je savjetnica za autosjedalice. Imas na pdf "Oprema za bebe" nesto vise o autosjedalicama i montiranju istih. Ipak, ovakav stav i komentar ljudi iz vrtica koji prevoze djecu mi je skandalozan![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] 




triplemama -> RE: Sjedalice za vozila (28.4.2009 18:30:47)

Mirna.akt oni kao prevoznici zakonski nemaju obavezu da prevoze djecu u autosjedaliocama jer je svim prevoznicima ostavljeno na volju kako će to učiniti [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] kada ne bi bilo tako mi kao udruženje bi mogli reagovati na taj vrtić.
Najbolje ti je da kupiš polovnu AS koju ćeš namontirati u taj kombi i da i ostane tamo. Ako kombi bilo gdje pozada ima pojaseve one obične kao u autu naprijed (tri tačke uporišta) AS se može montirati, samo se ti potrudi da bude čvrsto montirana.
Kod nas u TZ također ima jedan vrtić "Aladin" i oni voze djecu a vidjela sam da unutra imaju par AS,
Nadam se da se makar neko vozi sa njima pozada.




Stranica: [1]