proteus mirabilis (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje



Poruka


Anoniman -> proteus mirabilis (18.2.2009 17:48:04)

pozz,htjela sam samo upitati dali je imao tko ovu bakteriju u trudnoci i koliko je opasna po bebu u trecem sam mjesecu.Citala,sam o njoj da je jako dosadna bakterija i dobila sam inekcije u vene zovu se Fortum.
imam primit 14.inekcija,pa nadam se da ce izac.Dali je tko imao i koji je caj dobar i sta jos pit da sto brze je istjeram
hvala....




Amrino -> RE: proteuse mirabilis (18.2.2009 17:52:38)

Ja bih ti preporucila da pijes sto vise caja od brusnice (ali ne onaj iz kesice- nego pravi caj 100 % brusnica) i da ih jedes (svjeze, susene kakve god). Brusnica je odlicna u borbi protiv svih vrsta bakterija. Mnoge zene su se rijesile bakterija samo uz pomoc brusnice. I ja sam ovako u trudnoci jer nisam htjela da pijem antibiotike i da koristim vaginalete i sve je bilo super. Urin- sterilan.
Nemoj piti Uvin- H koji zene inace koriste za te stvari- ne preporucuje se nikako u trudnoci.
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: proteuse mirabilis (18.2.2009 17:57:24)

znam za uvin,da nesmijem al iskreno i brusnica mi na nos izlazi gledam da je pijem ma imam isto jaku upalu grlica,kad me pregledala kaze toliko upaljen da nije crven vec ljubicast kako me samo stomak,bolii.A sve bi se to rijesilo prije da me moj ginic nije zapustio,,,moglo je bit svasta ona mi vadila briseve,papa test i tako kad su stigli kaze iamam bakteriju,nadam se da ce izac imama braunilu u ruci pa ujutro i uvecer primam inekcije.




Emina* -> RE: proteuse mirabilis (18.2.2009 18:02:59)

Dobro je sto primas antibiotike i.v,jer je to pravo dosadna bakterija,
i jako ju je tesko iskorijeniti tabletama antibiotika...
Puno tecnosti,cajeva, vit C, Amrino ti je rekla za brusnicu..
Za dobrobit bebe, a i sebe, moras tako piti, i sacekati poboljsanje nakon injekcija...
Od antibiotika opada imunitet, pa ga moras jacati..
Sretno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Amelaa RR -> RE: proteuse mirabilis (21.5.2010 13:10:06)

Proteus mirabilis se najbolje uklanja pomoću ljekovite biljke Uva ursi folium(list medvjetke).Kuha se 1 žlica čajna u 250 ml hladne vode nekoliko minuta, ostavi poklopljeno 15 minuta i pije se tri puta dnevno. Uporablja se 10 dana-ne duže i ne koristi se istovremeno vitamin C ili brusnica-sredstva koja zakiseljavaju urin. Dapače, dobro je jednom dnevno uzeti 1 tabletu sode bikarbone (da se urin zaluži)


Najbolji antibiotik za navedenu bakteriju u mokraći je Nolicin,nadam se da će to biti i vaše iskustvo.Djeluje ciljano,ne čini sistemski nered u organizmu(nema proljeva,Candide,ubijanja dobrih bakterija po koži i sluznicama)
A čaj se može kupiti u svakoj apoteci,DMu pa čak i bilo kojoj samoposluzi!Bolji je onaj pravi čaj koji se kuha u žličicama...a ne filter ili granule(iako ni to nije loše).
Ne jesti limun i ostalo kiselo voće i sokove nekoliko dana i trebalo bi biti ok.Ako se jave jaki bolovi za vrijeme i poslije mokrenja,najbolji je Spasmex!!!
Urosal lady također pomaže samo je skup




pocahontas -> RE: proteuse mirabilis (16.6.2010 13:12:12)

evo da podignem temu, na zalost ova bakterija je izolovana mom djetetu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]u urinu prvo je bila 10 na 7, pa onda spala 10 na 3 pa onda opet 10 na 7. napominjem da smo nalaze radili onako kontrole radi, dijete nema nikakvih simptoma, nema temperaturu, jede fino, veseo je..ali eto, doktorica je pomalo zbunjena i kaze da je vrlo moguce da je ta bakterija dospjela u urin sa koze penisa ili prepucija. ima li neko iskustva s ovim kod djecaka[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]?

prvi puta kada smo uzimali uzorak urina nismo ga bas fino oprali jer je to bilo bas na vrat na nos jer mu se penis ukrutio pa sam brze bolje nalijepila kesu da se ne popiski prije vremena...drugi put sam ga oprala, prebrisala kamilicom sa blazinicom ocistila kozicu, navukla i sve to....opet, koliko sterilno ja to mogu uraditi?

ne bih da mu dajem antibiotik ako mi dijete nema temp. i opce stanje je super i sve dok mi doktori sto posto ne kazu da je ta bakterija bas dospjela direktno iz urina a ne sa koze..ko mi, u ostalom to moze potvrditi i na osnovu cega[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]? jedino da mu uvedu kateter i tako uzmu urin direktno, a to ne dolazi u obzri osim ako ne bude morao...ovako, nisam pametna sta da radim,,nalaze smo radili na ilidzi..mozda da promjenimo labaratorij[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]?

thanx sa svako iskustvo i savjet




hanabanana -> RE: proteuse mirabilis (16.6.2010 13:38:18)

Samo kateter. Sve ostalo je bacanje graha.
On je suviše mali da bi mogao piškiti onako.
Šta da ti kažem....nemam pojma.
Nije dobro da su vrijednosti tolike.

Jeste radili urinokulturu????




marinčii -> RE: proteuse mirabilis (16.6.2010 13:41:12)

draga baš mi je žao malenog Rafe ,e brate više i te bakterije ..ja nemam iskustva s tim kod malih dječaka ali imala sam je ja zajedno s ešerihijom i naravno pila sam antobiotik ..a i malena od moje sestre koja je tada imala 8 ili 9 mjeseci ,ja sam saznala za jednu doktoricu iz Zagreba i od nje sam naručila čaj i neke kapi koje sam pila ,a i malena s tim da je ona samo kapi uzimala i evo sad su joj 3 godine i nije se više vraćala ,neznam šta još da ti kažem osim da još jednom ponovite nalaz pa možda na nekom drugom mjestu ili privatno..u svakom slučaju nadam se da će te se brzo riješiti te beštije...  




pocahontas -> RE: proteuse mirabilis (16.6.2010 14:04:33)

ama mene je bas iznenadilo jer dijete nema nikakvih simptoma na tolike vrijednosti bakterije...bas cudno....radili smo urinokulturu, na osnovu toga i znam vrijednosti i koja je bakterija...leukociti iz urina su 10-12..to je ok za bebu od godinu dana[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




hanabanana -> RE: proteuse mirabilis (16.6.2010 14:34:51)

Nalaz leukocita nije strogo specifičan za uroinfekciju. Može se naći i kod povišene temperature zbog upale izvan mokraćnog sistema, kod upala spolovila i kao odraz onečišćenosti urina.






Mya_81 RR -> RE: proteuse mirabilis (16.6.2010 15:26:19)

Pocahontas, i mi kad smo se mučili sa bakterijama u urinu nismo imali nikakvih simptoma...nije bilo temperature i opće stanje je bilo odlično...dobro jela i pila...ali eto 4 mjeseca samo stalno imali neke bakterije (nismo imali ovu)...pila je zinnat u više navrata, ali tek kad je primila 10 boca nalaz je bio OK. S tim da mi nismo urinokulturu mogli nositi u neki drugi lab jer u ZE se to radi samo bolnici.




Hanady RR -> RE: proteuse mirabilis (16.6.2010 15:26:52)

pocy ja bih ponovila urinokulturu i to sa kateterom...znam mučno je ali je jedino relevantno...
djete nema simptome...
nalaz treba ponoviti podhitno...

situacija je delikatna...nebih da ga zavlačiš bez natibiotika ali nebih ni da mu ga daješ dok nebudete sigurni jeli ovj nalaz ok.
Mojakolegica je ima priliku upoznati propust laboratorije na ilidži...i nakon ponovljenih nalaza njen život mnogo je lakši bio.




pocahontas -> RE: proteuse mirabilis (17.6.2010 7:29:29)

uh bas sam bljakica...hvala vam zene, molim Boga da nije nista..opet cemo jutros dati urin na analizu, a sutra u stari grad pa da vidimo...kupila sam nekakav caj Faveda za urino infekcije pa da prije antibiotika probamo s tim....negdje procitah da je akacija(bagrem) smrt za bakteriju proteus...moram i to negdje naci pa mu davati da pije u obliku caja i s tim mu trackati ćundarakis[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
a taj kateter izbjegavam ko luda..ko ce ga slusati kako se dere? je li to bas bolno ili se oni vise prepadnu zato sto se oko njih nesto dogadja i zato sto im neko čaprka po čuni[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] koliko to traje? joj, nista ne znam, izgubljena sam...a nasa pedijatrica na godisnjem do kraja mjeseca...pobudalicu do tada[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




acudesa -> RE: proteuse mirabilis (17.6.2010 7:36:15)

IZVORNA PORUKA: pocahontas

negdje procitah da je akacija(bagrem) smrt za bakteriju proteus...moram i to negdje naci pa mu davati da pije u obliku caja i s tim mu trackati ćundarakis[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

meni je ovo najbolje rješenje...samo da pomogne...samo dobro provjeri može li za djecu...budi jaka i hrabra, znam da je teško, ali pregurat ćete vi to...i ja sam osjetljiva na malca..razumijem te u potpunosti...oko svih tih pomagala(ako bude trebao kateter), ali stisni zube, sve će proći...skontaj šta je najbolje za njega...pilence




Hanady RR -> RE: proteuse mirabilis (17.6.2010 8:08:36)

pocy...
dobro je da ponavljate nalaze...
e sad vidim kateter te brine...dušno nema razloga....
bol za stavljanje katetera je kod muškaraca i žena isti...cjevčica je prilagođena i nema boal tu ali neugode ima i zbog nje će plakati...ali šta je par minutica plakanja u poređenju sa njegovim daljnjim zdravljem.

pokušaj naći i dobrog homeopatu nakon urađenig nalaza za savjet i lijek na biljnoj bazi...jer kao i svaka bakterija i ova ej naporna i dosadna i zahtjeva puno truda da se isjera.

ljubi ljepotana




pocahontas -> RE: proteuse mirabilis (17.6.2010 8:21:02)

zene hvala vam na podrsci, rasplakah se jojjjjjjjjjjjj[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
opet kazem, nije smak svijete, hb pa nema simptoma, i to mi znaci do neba...samo da ta bakterija nije u urinu, da je rezultat kontaminacije i tako to....i ako jeste, Boze moj, imaju antibiotici....ubiću tu zlocastu bakteriju sto mi je napala mog malog Cicija[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Hanady RR -> RE: proteuse mirabilis (17.6.2010 8:40:46)

Proteus mirabilis se lijeci antibioticima, pa ce ih doktor prepisati. Bilo kako, je primijeceno da Proteus mirabilis mutira i tu su vrste od njega koje su rezistantne na vecinu antibiotika - zato je vazno da se bude strpljiv u lijecenju.

Od narodne medicine, ova kombinacija radi vrlo dobro (ja bih preporucio da se ovo koristi paralelno sa antibioticima).

1. Vitamin C ce podici kiselost mokracne besike sto je smrtonosno za bakteriju. U nekim slucajevima, upotreba samo vitamina c je dovoljna da ocisti urinarni trakt od Proteus mirabilis. Vitamin C u ovom slucaju se uzima 500 miligrama svaka dva sata, tako da se osigura da je povisena kiselost mokracne besike konstantna.

2.Akacija (acacia) je najveci i najsmrtniji neprijatelj Proteus mirabilisa, i radi dobro ili bolje nego antibiotici. Treba da se napravi caj od CVIJETOVA i LISCA od akacije.

Caj se napravi ovako: Osusena akacija se prvo samelje u prah. Onda se uzme 300 grama i se stavi u 5 litara kljucale vode. Poklopi i ostavi da vrije za 30 minuta (ne da vrije jako vec samo da vrijucka umjereno). Ostavi se preko noci, i ujutro se iscijedi i pije. Pije se 10-12 solja dnevno.

Nemojte zaboraviti da antibiotici ubijaju sve bakterije ukljucujuci dobre bakterije, zato je vazno da se zajedno sa uzimanjem antibiotika uradi nesto da se sacuvaju dobre bakterije. Zato treba (dok se piju antibiotici) stavljati binde sa kiselim mlijekom. 




Mya_81 RR -> RE: proteuse mirabilis (17.6.2010 8:43:39)

Biljka Ehinaceja (eterično ulje) je dobra za upale mokraćnog mjehura...ne znam imali toga u SA...mi čekamo da nam baka to sad donese iz Zagreba jer bez obzira što je nalaz 'uredan' (ništa im ne vjerujem) uzimat ćemo terapiju jer je dobra izmedju ostalog i protiv opće boležljivosti i česte prehlade...

U DM-u imaju neku tekućinu od ove biljčice, ali pripravak nije za djecu ispod 3 godine, ali ono što prodaju aromaterapeuti se može davati i manjim bebama.

Poci, nadam se da su vam pogriješili kod nalaza...mi to ne možemo provjeriti...stalno sam mislila mokraću poslati za SA, ali kako je transportirati da bude OK?!




Hanady RR -> RE: proteuse mirabilis (17.6.2010 8:45:40)

Pored Escherichije coli E-KAPI su djelotvorne i na druge bakterije kao sto su Hlamidija /Chlamydia trachomatis/, Mikoplazma /Mycoplasma/,Stafilokoka /Staphylococcus Saprophyticus/, Streptokok B /B-Streptococcus/, Klebsiella, Proteus Mirabilis




Mya_81 RR -> RE: proteuse mirabilis (17.6.2010 8:47:58)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

1. Vitamin C ce podici kiselost mokracne besike sto je smrtonosno za bakteriju. U nekim slucajevima, upotreba samo vitamina c je dovoljna da ocisti urinarni trakt od Proteus mirabilis. Vitamin C u ovom slucaju se uzima 500 miligrama svaka dva sata, tako da se osigura da je povisena kiselost mokracne besike konstantna.



Koliko Vit C je prihvatljivo za bebe?

Ovo je pretpostavljam navedeno za odraslog čovjeka, a nešto mi previše to za malu djecu ili...




Hanady RR -> RE: proteuse mirabilis (17.6.2010 8:50:53)

IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

1. Vitamin C ce podici kiselost mokracne besike sto je smrtonosno za bakteriju. U nekim slucajevima, upotreba samo vitamina c je dovoljna da ocisti urinarni trakt od Proteus mirabilis. Vitamin C u ovom slucaju se uzima 500 miligrama svaka dva sata, tako da se osigura da je povisena kiselost mokracne besike konstantna.



Koliko Vit C je prihvatljivo za bebe?

Ovo je pretpostavljam navedeno za odraslog čovjeka, a nešto mi previše to za malu djecu ili...

to treba pitati doktora, postoji niz preparata obogaćenih c vit za djecu




Hanady RR -> RE: proteuse mirabilis (17.6.2010 8:58:46)

kako sam skontala ova bak, je rezistentna na dosta antibiotika antibiogram je obavezan




taurus -> RE: proteuse mirabilis (17.6.2010 9:58:36)

Terapija sa vitaminom C je za odrasle osobe jer dnevna doza za djecu je 50mg
a istovremeno kiseli urin pogoduje razvoju drugih bakterija u urinu a naročito E. coli. Tako da je ovo liječenje po principu "što dobiješ na mostu izgubiš na ćupriji".
Što se tiče liječenja sa akacijom (bagrem) može biti uspješno ali kao preventivna terapija nakon adekvatne antibiotske terapije. Ipak vrijednosti 10 na 7 zahtijevaju antibiogram i plansko liječenje sa antibioticima a nakon toga može terapija sa bagremom.




hanabanana -> RE: proteuse mirabilis (17.6.2010 10:07:03)

 
IZVORNA PORUKA: pocahontas

uh bas sam bljakica...hvala vam zene, molim Boga da nije nista..opet cemo jutros dati urin na analizu, a sutra u stari grad pa da vidimo...kupila sam nekakav caj Faveda za urino infekcije pa da prije antibiotika probamo s tim....negdje procitah da je akacija(bagrem) smrt za bakteriju proteus...moram i to negdje naci pa mu davati da pije u obliku caja



Samo bih ti htjela skrenuti pažnju da ne daješ čaj dok se na posavjetuješ sa pedijatrom. Djeca, a on je još uvijek u bebačkom dobu, ne smiju piti sve čajeve.

Isto tako mu ne smiješ dati puno C vitamina, kako se savjetuje odraslim, jer ga nece apsorbovati, a opteretit će jetru.




pocahontas -> RE: proteuse mirabilis (17.6.2010 13:52:11)

ma ja sam isto procitala negdje da vit c pogoduje razvoju bakterija, i da je bolje da je urin lužnastiji (cak se moze davati neka bazna otopina)...ma ne znam...sutra odosmo na uzv bubrega pa onda udariti po antibioticima da ne razmisljam jer dijete mi je pod bakterijom vec 7 dana a ja se jos mislim...uhhhhhh...dobili smo sve na nalazu, antibiogram - ampicilin, garamicin, i jos nekih tonu antibiotika....moracu zvati pedijatricu da mi kaze koji je najbolji od ovih izlistanih....hvala jos jednom zene...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>