10 prvih znakova trudnoće (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana



Poruka


biki -> 10 prvih znakova trudnoće (19.2.2008 1:46:43)

10 PRVIH ZNAKOVA TRUDNOĆE [image]http://i24.servimg.com/u/f24/11/77/09/63/trudni11.jpg[/image]

1. Mučnine i povraćanje: Jutarnje mučnine počinju dosta rano, čak tjedan dana nakon začeća, pa vas već one same po sebi mogu potaknuti da posegnete za nekim konkretnim testovima.

2. Promena ukusa i želja za hranom: Metalni ukus u ustima i preferiranje neke određene hrane može biti jedan od prvih znakova trudnoće, čak pre izostanka menstruacije. Možda vam više ne paše kafa ili alkohol, pečeno. Često počinje da smeta i dim cigarete. Pretpostavlja se da su hormoni uzrok ovih promena. Ipak, nemojte popuštati željama za kaloričnom hranom.

3. Promene na grudima (osjetljivost, svrbež, napetost): Otprilike tri nedelje nakon začeća oseti ćete da su vam grudi i bradavice osetljivije. Ponekad mogu biti i natečene - nalik razdoblju kada trebate da dobijete menstruaciju. To je izazvano progesteronom. Već pre izostanka menstruacije moguće je da ćete osetiti svrbež ili bolove u grudima, a osobito na bradavicama. Na početku trudnoće naglašenije su vene na grudima, bradavice postaju tamnije i pojavljuju se izbočenja malenih žljezda oko bradavice. Vaše se telo već priprema za hranjenje deteta. Već sada se na bradavicama može pojaviti i vodenasta sekrecija.

4. Blago krvarenje i grčenje: U trenutku implantacije, kada se embrion veže za uterus, može doći do blagog krvarenja. Događa se to otprilike osam do deset dana nakon ovulacije, nešto pre nego što bi inače počeo novi menstrualni ciklus. Iscedak je bledunjav, više ružičast nego krvav. U ranim razdobljima trudnoće moguća je i pojava grčeva. Naime, sve dok uterus ne zauzme svoj položaj i ne bude poduprt karlicom, u drugom tromesečju podložan je grčevima nalik menstrualnima. Kontrakcije se javljaju redovno, a mogu se povećati tokom vežbanja, orgazma ili čak neke jednostavnije promene položaja.

5. Povećani umor: Jedna od čestih nuspojava u prvih osam do deset nedelja je iscrpljenost u svako doba dana, moguće su čak vrtoglavice i nesvestice. Telo, naime, prolazi kroz značajne metaboličke promene, koje se kod većine žena smire oko 12. nedelje trudnoće.

6. Učestalo mokrenje: Kako se materica povećava, počinje pritiskati mokraćni mehur i na taj način smanjuje njegov kapacitet. Osim toga, hormonalne promene uzrokuju i popuštanje napetosti mišića, pa tako i mišića mokraćnog mehura. Puno žena već nedelju dana nakon začeća moraju češće da mokre. Ali, češće mokrenje može biti i znak urinarne infekcije. Osetite li peckanje pri mokrenju ili imate bolove, obavezno informišite doktora. Negde oko 12. nedelje trudnoće materica se već tako povećala da se pomaknula iz područja mehura i pritisak na mehur pomalo popušta.

7. Zatvor: Dodatni hormoni tokom trudnoće deluju na opuštanje creva, zbog čega ona postaju manje efikasna.

8. Porast telesne temperature: Ukoliko vam se povisila telesna temperatura i nikako se ne snižava, vrlo je lako moguće da ste u drugom stanju.

9. Bezrazložne promene raspoloženja: I opet su hormonalne promene krive što ćete možda biti razdražljivi, a možda i plačljivi bez razloga.

10. Izostanak menstruacije:
Ako inače imate redovne cikluse, izostanak menstruacije gotovo je siguran znak da biste mogli biti u drugom stanju. Dogodi li se to zajedno s nekim od ostalih navedenih simptoma, ne morate ni čekati plavu boju na testeru.

[image]http://i24.servimg.com/u/f24/11/77/09/63/trudni10.jpg[/image]

Poslednji izmenio dana Fri Jan 04, 2008 11:54 am, izmenjeno ukupno 1 puta[image]http://illiweb.com/fa/subsilver/up_arrow.gif[/image] [image]http://illiweb.com/fa/subsilver/down_arrow.gif[/image]

HappyGirl

[image]http://kutak.forumotion.com/users/88/79/35/avatars/2-60.gif[/image]


Age : 36
Pridružio : 05 Dec 2007
Poruke : 797
Location : Beograd

[image]http://illiweb.com/fa/prosilver/icon_post_target.gif[/image]Naslov: Re: Prvi znaci trudnoće   [image]http://illiweb.com/fa/subsilver/icon_minitime.gif[/image]Mon Dec 17, 2007 12:42 pm


RANI SIMPTOMI TRUDNOĆE

Bez obzira da li da želite zatrudniti ili mislite da ste već trudni, može biti prilično frustrirajuće čekati na odgovor. Mnoge žene ne mogu podneti čekanje između ovulacije i menstruacije i žele što pre da saznaju da li su trudne.
Ako ste stvarno nestrpljivi u očekivanju odgovora, iznenadiće vas činjenica da će vam vaše telo samo dati odgovor ako ga pažljivo osluškujete!
Neke žene osete rane simptome trudnoće već nekoliko dana nakon začeća, a druge ništa ne osećaju ni posle nekoliko nedelja trudnoće.

Ako sumnjate da ste trudni i ako osećate neki ili sve od dolje pobrojanih simptoma, posetite svog ginekologa.

Pa šta su rani znakovi trudnoće?

Mučnina/ povraćanje

[image]http://i24.servimg.com/u/f24/11/77/09/63/catego10.jpg[/image]

Još poznato po nazivu jutarnja mučnina, može se pojaviti vrlo rano u trudnoći, čak i pre nego što primetite da ste u drugom stanju. Mnoge žene pomisle da su se otrovale hranom ili da ih lovi gripa. Iako se zove jutarnja mučnina, može se pojaviti u bilo koje doba dana, u mahovima ili može trajati celi dan i noć. Česti i mali obroci vam mogu pri tom pomoći. Mučnina se može pogoršati ako ste gladni, pa bi bilo dobro da uvek imate nešto za prigristi pri ruci (probajte sa krekerima). Refleks povraćanja u trudnoći je lako izazvati, pa vas čak i jednostavno pranje zuba može dovesti do wc šolje.

Pojačana osetljivost mirisa i ukusa

Mnoge žene postanu osetljivije na svakodnevne mirise, a hrana kao što je čaj, kafa ili tost mogu izazvati mučninu. Vaše čulo ukusa se može dramatično promeniti, pa možda više nećete moći jesti hranu ili piti pića koja inače volite. Možete takođe osetiti i ukus metala u ustima.

Učestalo mokrenje

Ovo može početi već u prvoj nedelji trudnoće. Možda ćete mnogo češće nego što je to uobičajeno trčati na WC, čak i tokom noći. Kako će vam se materica naglo povećavati nakon oplodnje, pritiskaće mokraćni mehur i javljaće vam se potreba za mokrenjem. Isto tako možda će vam urin potamnite i imati jači miris nego što je uobičajeno. To vam je znak da treba piti više vode. Ako osetite bol ili peckanje prilikom mokrenja, razgovarajte sa doktorom jer to može biti znak upale ili infekcije.

Napetost u grudima

Često žene u ranom stadijumu trudnoće osete da su im se grudi povećale i postale izuzetno napete. Bradavice isto tako mogu narasti i postati jako osetljive, a boja im može potamniti. Isto tako vene vam mogu postati izraženije - sve u pripremi za dojenje.

Umor
[image]http://i24.servimg.com/u/f24/11/77/09/63/umo110.jpg[/image]
Možda ćete se vrlo rano u trudnoći, sve do kraja prvog tromesečja osećati jako iscrpljeno. Ovo je rezultat porasta nivoa HCG, vrlo visokog nivoa progesterona i povišene telesne temperature. Probajte da se ne umarate uz sve te hormonalne promene, povraćanje i mokrenje.

Izostanak menstruacije /grčevi / bolovi u leđima/ glavobolje


Većini žena ovo mogu biti prvi znakovi trudnoće – prvih nekoliko nedeljamožda ćete imati grčeve i osećaj da ćete svaki čas dobiti menstruaciju. Grčeve često prati bol u leđima. Naravno, sve grčeve i krvarenje, čak i lagano, odmah morate javiti svom doktoru. Trudnice mogu imati i češće glavobolje koje su opet rezultat velikih hormonalnih promena.

Lagano krvarenje

Oko 8 do 10 dana nakon ovulacije neke žene mogu imati lagano krvarenje, koje se može poklopiti sa vremenom kada bi vam uobičajeno počelo menstrualno krvarenje. Neke čak to mogu i zameniti za slabu menstruaciju. Ovo krvarenje može biti rezultat usađivanja oplođene jajne ćelije u matericu.

Vrtoglavica/ nesvestica

[image]http://i24.servimg.com/u/f24/11/77/09/63/glavob10.jpg[/image]

Zbog činjenice da trudnoća utiče na čulo mirisa i ukusa trudnice nenamerno izbjegavaju hranu i preskaču obroke. Ovo prouzrokuje nizak šećera što može da dovede do vrtoglavica i nesvestice. Ako stojite duže vreme pojačani pritisak materice na arterije u nogama može dovesti do pada krvnog pritiska, što isto tako izaziva vrtoglavicu i nesvesticu.

Zatvor
[image]http://i24.servimg.com/u/f24/11/77/09/63/vod11.jpg[/image]
Kako bi se apsorbirale sve hranjive materijei koje su potrebne vašoj bebi za rast, hormoni trudnoće usporavaju metabolizam, što može dovesti do zatvora. Probajte da jedete više svežeg voća i pijte mnogo vode kako bi to izbegli.

Nervoza
[image]http://i24.servimg.com/u/f24/11/77/09/63/bes110.jpg[/image]
Nije nikakvo čudo što se trudnice lako uznemire u ranom stadiju trudnoće sa svim tim hormonima koji im luduju po telu, imuz podnošenje umora i mučnine. Ako se nađete u stresnoj situaciji i osećate da ćete izgubiti strpljenje, probajte da napraviei nekoliko laganih vežbi, više se odmarajte i hranite se zdravo i uravnoteženo.

Gorušica

Iako gorušica i problemi sa varenjem obično vežu za kasniji stadijum trudnoće, kod neki ženase mogu se pojaviti u ranijem razdoblju. HCG usporava probavu, što znači da vam je stomak dugo pun. Želudačne kiseline se zbog toga mogu vratiti u ezofag ili čak u grlo uzrokujući nelagodnost i mučninu. Ovo se može ublažiti lekovima, pa se posavetujte sa doktorom koje možete koristiti. Izbegavajte tešku ili začinjenu hranu uveče jer vam može pojačati problem.

Promene u tenu

Možda ćete primetiti na licu bubuljice koji su rezultat hormonalnih promena. Ovaj problem se često reši do drugog tromesečja. Takođe postoji mogućnost da vam potamne mladeži zbog povećane pigmentacije kože.

Pojačan iscedak

Mnoge trudnice primete da imaju pojačani gusti beli iscedak. Ovo je normalno u trudnoći. Ali ako primetite neobičan miris ili svrab, obavezno se javite svom doktoru.

Gubitak težine
[image]http://i24.servimg.com/u/f24/11/77/09/63/trudni16.jpg[/image]
Možda ćete se iznenaditi, ali tokom prvog tromesečja trudnoće možete izgubiti na težini. Ovo je rezultat smanjenog apetita, što je normalno. Ipak razmislite o zdravijoj ishrani i izbegavajte alkohol. Nemojte se čuditi ako dobijete komplimente na račun izgleda od ljudi koji ne znaju da ste trudni.

Uživajte u ovih prekrasnih devet meseci!




biki -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (19.2.2008 1:53:27)

Evo devojke odgovori na pitanja koje sam se i sama pitala i pronasla odgovore,sto mi je drago[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Upravo sam merila temperaturu i povisena mi je kao nikad do sadi nadam se da ce biti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] jer sam sebi nasla odgovore na sva pitanja,posebno grcevi u stomaku i bol u ledjima ,nema šta idem dr.ginekologu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Nadam se da ce i vama pomoci ova tema ,ljubim vas!




tikica_69 -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (19.2.2008 2:02:15)

biki....zelim ti svu srecu ovog svijeta i da je  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] na putu




biki -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (19.2.2008 3:24:27)

Tikice hvala puno puno,prva si na ovoj temi pa ti posebno zelim ispunjenje tvoje najvece zelje[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Ja imam sve simptome jos samo da odem gin.pa cu biti sretna do neba,a ovako sam jos uznemirena ,osecaji su mi pomesani,ma nemogu ni spavati merim temperaturu i cekam da svane da idem dr.
Uf pravi osecaji...............
I ja tebi zelim svu srecu ovoga sveta i da bude kod tebe[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Navijam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image]



[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek.gif[/image]                           [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley4.gif[/image]




Amela V. -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (19.2.2008 3:44:33)

Draga biki... vidim da ne spavas.... Evo dok citam ovaj tvoj post, na tv ide reklama za Clear Blue test za trudnocu, mozda je to neki znak[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Nadam se da jeste i zelim ti sve najbolje, da ti se zelje ispune
Puno te pozdravljam, kao i sve forumasice
Amela




aldi -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (19.2.2008 7:06:26)

Sretbo Biki!




Amelaa RR -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (19.2.2008 7:32:57)

        Vidjet ces da ce ubrzo biti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image]...navijamo za to...kad se ti iznenadis[image]http://www.smilie.dk/store_smiley/c834.gif[/image][image]http://www.smilie.dk/store_smiley/c571.gif[/image]




budućamama -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (19.2.2008 8:07:17)

Biki, sretno!!! Želim ti veliki plus i [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] u pupi!




ElaB -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (19.2.2008 9:17:26)

Draga biki,

zeli ti puno srece i malo baby surprise [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] !!!!!!!!I ja sam bila kao ti u iscekvanju je li ili nije...
sad sam u 10 sedmici i lupaju me svi simptomi koje si navela, a pogotovo nervoza i promjena raspolozenja (muz mi vec posizio [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) a  ja ne dam priznat da je tako, hehhe
Ma sve je to super kad pomislim da je mali bebac u mom stomaku.......drzim ti fige da sto prije saznas da nosis malog [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]

Velika puuusa!!






lida -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (19.2.2008 13:20:39)

Biki od srca želim da se ovaj mjesec pridružiš nama[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image],i da sve ostale trudilice brzo ostanu u drugom stanju.Brzo doktoru pa nam javi šta je bilo.Navijam i držim ti palćeve[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Sonja -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (19.2.2008 14:07:56)

biki od srca ti zelim malu zdravu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]
pozdrav




biki -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (19.2.2008 20:33:36)

Drage moje hvala na podršci [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Ja sam jako sretna jer sam danas napokon ugledala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]
Biće [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]
Jooooj neznam šta bih više napisala. Jako sam sretna i uzbuđena.




Sonja -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (19.2.2008 20:38:32)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
sretno u trudnoci
nemoj nas zaboravit
uz tebe smo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




biki -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (20.2.2008 0:06:42)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]nECU VAS ZABORAVITI ALI SAD IMAM JAKO PUNO STRKE OKO DOKTORA PA ETO ME OPET[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]VOLIM VAS SVE PUNO I VAMA ZELIM[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]
NAVIJAM ZA VAS[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image]




almi -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (20.2.2008 12:55:29)

mi smo u braku nepunu godinu :) mogućnost oplodnje bila samo jednom 12.02. neplanirano.  Već sam pitala na forumu da li sam trudna i je li moguće da pojačan iscjedak normalne boje i mirisa koji se pojavi već dva tri dana nakon oplodnje bude prvi znak trudnoće.  Imam još simptoma, ali obzirom na godine i ostalo svi se mogu pripisati bilo čemu drugom.  Ima li neko konkretan odgovor?? 




Antigona -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (20.2.2008 13:02:46)

Žao mi je nemam odgovor na tvoje pitanje, nadam se da će biti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image],
ako je to mogući datum oplodnje onda se još malo strpi pa radi test!
Želim ti sve najbolje i naravno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]





ElaB -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (22.2.2008 11:17:17)

Biki
od srca ti cestitam na [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]
Mogu zamislit kako si sretna!!!!!!!!!!!!!!

Sve najbolje i lijepu i ugodnu trudnocu!!!!




biki -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (24.2.2008 14:40:56)

HVALA HAVALA NA CESTITKAMA [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] I JA NAVIJAM ZA SVE DA BUDU [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




aazra -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (24.2.2008 23:15:18)

Meni je 7. sedmica i od simptoma imam povecane grudi, malo pritisak u stomaku
i vise mi se spava. Nisam mjerila tu temperaturu...




aazra -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (24.2.2008 23:17:21)

Biki , jos jednom cestitke[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]. I ja moram sutra kod doktorice - nisam jos vadila krv ni urin,
jedino sam isla na ultrazvuk. to inace nije preporucljivo, ali ja sam zatrudnila pod terapijom "klomifena",
pa sam morala. Sretno na pregledima!




jelena 1 -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (26.3.2008 14:26:28)

joj baš mi je drago što ćeš dobiti bebu, mene nije bilo dugo ali evo me sada opet sa siptomima  kasni mi 3 dana, sa strpljenjem čekam još koji dan pa ću vidjeti šta će biti a duboko se nadam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image], posle 4 mjeseca !  kažu za test PREGO da je odličan i da možeš da ga koristiš u bilo koje doba !




lavica -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (26.3.2008 15:37:53)

sretno jelena, i obavezno javi sta se desava
pusa




aldi -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (27.3.2008 7:21:24)

Sretni Jelena!!!




lida -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (27.3.2008 10:24:00)

SRETNO JELENA[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




budućamama -> RE: 10 prvih znakova trudnoće (27.3.2008 10:38:05)

IZVORNA PORUKA: lida

SRETNO JELENA[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>