u borbu protiv ešerihije (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca



Poruka


sanjalica34 -> u borbu protiv ešerihije (11.3.2009 22:20:55)

molim sve vas koji znaju neke domače čajeve protiv ove beštije[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] nek mi napišu kako da je se riješimo..curica ima 3 g i pila je sve moguče od brusnice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]bilo joj je dobro do unazad 1mj stalno se vrača..unaprijed hvala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bucko -> RE: u borbu protiv ešerihije (11.3.2009 23:51:32)

Zdravo Sanela. Jeste da je meni 30 god, ali e.coli je e.coli...Ja sam je se riješila u mjesec dana. pila sam antibiotike koji su mi određeni antibiogramom, i zaista more brusnice. Čitala sam da ima neki čaj od ječma protiv e.coli, ali nisam probala. Postoji čaj iz Njemačke, proizvođač Heumann-Neeren und Blasentee...Fenomenalan je!!!Samo nisam sigurna je li ga mogu uzimati djeca. U apoteci Verdant na Stupu imaš isto neki njemački čaj protiv e.coli (nije isti proizvođač) pa se raspitaj mogu li djeca. Nadam se da sam bar malo pomogla. Sretno!




dana3 -> RE: u borbu protiv ešerihije (16.3.2009 9:34:19)

 7 cesni bijwlog luka i 4 dcl vode.iz luka izvadis one zelene niti te ih kuhas u vodi dok se en smanji na 2 dcl.to se popije prije jela ujutro i tako 7 dana.to je lijek za odraasle a za bebu ne znam.raspitaj se o ovom kod travara koliko se moze koristit za malu djecu




gvendolina -> RE: u borbu protiv ešerihije (17.3.2009 13:39:47)

draga sanjalice veliki pozdrav[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ovaj caj je pomogao mojoj mami da se rijesi e.coli koja ju je godinama patila,a antibiotici su joj samo privremeno pomagali.Stoga preporucujem probaj ovo,ja sam u 8 mj.trudnoce i ja sam ga pila jer sam imala povisenu bakteriju u urinu.Dakle mogu ga i djeca piti.
Caj:
svila od kukuruza,smreka,preslica,uva - po jednu supenu kasiku od svega ovoga skuhati u jednom litru vode.
Ostaviti da se hladi 1h.Kada se ohladi dodati 1l kisele i 40 HERBION KAPI ZA IZMOKRAVANJE (vidi preporucenu dozu kapi za djecu:)
piti u toku dana umjesto vode.Pije se samo jednom mjesecno
Nadam se da ce ti pomoci i da ce se tvoja draga srecica aBd rijesiti bestije







ANNIAN -> RE: u borbu protiv ešerihije (7.6.2009 22:46:45)

Prvo nadam se da si se rješila e.coli.
Moja najstarija kćerka je imala i ja sam joj pored terapije antibioticima dala sirup koji sam naručila od gđe M. G. iz Imotskog (RH). Ona je popila tu jednu dozu njenog pripravka koji je na bazi meda i trava i više je nije bilo. Meni je moja pedijatrica rekla odmah da vidim nešto i od narodnih lijekova.





mummy -> RE: u borbu protiv ešerihije (24.7.2009 13:36:47)

Nažalost i mi smo krenuli u rat sa ovom opakom bakterijom. Curica ima 1,5 g i prije par dana smo ustanovili da ima e.c. Urin je bio u redu ali je prva urinokultura pokazala prisustvo bakterije. Još ne znamo rezultate ostalih. Slučajno smo došli do ovoga. Bile smo nekoliko dana na dj ortopediji i tamo radili pretrage. Bilo mi je drago da smo ih uradili jer ja već jedno vrijeme vidim da joj urin ima intenzivniju boju i miris. Vezivala sam to za nedavnu upalu grla, ali sad... Kod nje je koncentracija 10 na 7 što je užas jedan, ali pošto nema temp to znači da je uzorak kontaminiran pa treba ponoviti, a znate i same kako je teško uhvatiti urin kod malih curica. Uglavnom, mi smo počeli sa čajem od zobi i brusnicom (Zein Pharm, one crvene njemačke vrećice samo za djecu) i peremo se čajem od kadulje.




mummy -> RE: u borbu protiv ešerihije (24.7.2009 13:43:03)

Sinoć sam baš iščitavala neke HR portale na ovu temu. Zaključak je da je to duga i teška borba, ali sam isto našla neka zanimljiva rješenja. Tamo dosta koriste Cranactiv(n) koncentrirane kapi od brusnice. Takođe je jedna žena pisala o nekom šećeru D-minnose ili tako nešto koji je njoj pomogao. Naručuje se izvana i mogu ga koristiti i djeca. Sad valja i nama kod nefrologa i obaviti još milion pregleda, a ona se jadnica sva isprepadala od bolnice. Sinoć u snu bunca: "Kući, kući."




NANICA -> RE: u borbu protiv ešerihije (24.7.2009 13:59:07)

mummy ne znam da li zivite u Sa ali ako da onda trazi uputnicu kod dr. Danke Milicic. Ona je pravo dobar djeciji nefrolog. Mi smo nasoj Ljuljki lijecili E. COLI od rodjenja pa sve do 3. godine. I sada povremeno radimo UK. Cranactin smo koristili ( na preporuku pomenute dr.) i mislim da je, nakon svih antibiotika, samo on uspio. E.COLI je jedna jako uporna bakterija i zahtjeva puuuno rada na istrebljenju. Iako nikad nismo sigurni, obzirom da egzistira u debelom crijevu (u normalnoj koncntraciji nije stetna) kod djevojcica je gore jer je vaginalni, mokracni ulaz blizu analnog.
Cranactin je zakon.
Sretno  




Stranica: [1]