|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Hidrociklin
27.3.2009 21:18:46   
larina
znate li gdje se ima kupiti ova krema i za sta se koristi?mama mi je preporucila tu kremu,jer sam se pozalila na kozu na licu,pojave se neke crvene fleke,ali se i povuku,ali kad se pojave malo me ko pecka koza-vjerovatno zbog proljeca,i prije 2 god.isto tako isla sam kod dermatologa i koristila sam neku antibiotik kremu,pa mi nije nesto pomogla.i zna te li nesto jos sto je dobro i da se ima vani kupiti,probala sam i linola fet kremu,i jos neke,ali nista,bas mi se ne ide dermatologu,jer i oni sad da dnu jednu,sad drugu kremu,a nikakvih rezultata.

< Poruku je uredio acudesa RR -- 17.2.2010 23:04:10 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: hidrociklin
27.3.2009 21:34:20   
mirjana
Ja bih ti ipak preporučila da odeš dermatologu, u Sarajevu ima jedna dobra doktorica, Knor se preziva.
Ja sam imal nešto slično, al ne mogu tvrditi da je isto, i skontali su mi da je neka bakterija "demodex" iz ustajale prašine, koja se i diže u proljeće, poslije snijega i sl, ili ako su ti u blizini bili kakvi građevinski radovi, ili si bila u doticaju sa starim knjigama. Ja sam se patila 3 mjeseca, dok slučajno mi jedna komšinica nije rekla šta je, a ona radi u laboratoriji na klinici Koševo, gdje sam i otišla i to mi ustanovili. Dali su mi neku kremu koja se pravi u apoteci i super mi je pomogla.
Al ja ništa ne bih sama na svoju ruku stavljala, ipak je to lice. A hidrociklin je super krema, za svašta nešto, znam da ga ima u rs-u, al opet kažem ne bih ništa sama bez stručne pomoći.
pozdrav, i želim ti da ti to brzo prođe

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: hidrociklin
27.3.2009 21:34:30   
Emina*
Evo, na ovoj stranici imas jako lijepo objasnjeno sve...
I kupujes ga u apoteci...

http://www.galenika.co.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=135&Itemid=124&lang=SRB

Mada bih ti ja preporucila da najprije odes dermatologu...


< Poruku je uredio Emina* -- 27.3.2009 21:35:10 >


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: hidrociklin
28.3.2009 10:06:15   
larina
hvala vam,evo nesto sam procitala o toj kremi,ako je dobra kao sto pise imam osjecaj da bi mi bas ta krema pomogla.u zadnje 2 god.imam problema sa licem uvijek u proljece,ali mi suncanje uvijek pomogne,a moguce da sam kozu sama pokvarila sa kojekavim kremama,jer mi sve ne odgovaraju-bas neki dan kupila neku od yves rocher i od nje mi se koza pocrvenila,a jednom sam kupila neku masku i koza mi je bila crvena da sam se bila prepala.najvise mi odgovara obicna nivea,a voljela bi da mogu ostale kreme koristiti.prije 2 god.mi je uvijek koza bila cista i nije bila osjetljiva,moguce da sam i neku bakteriju pokupila,prvo sam mislila da mi je preslo od djece,jer djeca su koristila pempase,pa sam mislila da sam  rukom takla liceuser posted image

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: hidrociklin
28.3.2009 12:42:26   
Atarka
Larina, iz svog apotekarskog iskustva mogu ti reci da hidrociklin jeste dobar preparat, ali ne i za tvoj problem. Naime, sadrzi kombinaciju kortikosteroida i tetraciklina i ne preporucuje se koristenje na licu. Koza se navikne na kortikosteroide, tj.cim prestanes s upotrebom, simptomi se vracaju, nekad i jos gori. A kortikosteroidi lokalno ne idu duze od 7 dana. Zato, odi dermatologu nekom provjerenom i nemoj sama eksperimentisati. Te crvene fleke, mogu u nekim slucajevima, preci u psorijazu pa onda belaj. A od kozmetike imas odlicne preparate od Avena, na bazi termalne vode, hipoalergeni i provjereni. Za kozu sklonu alergijama se najbolje pokazala Krema za netolerantnu kozu (Avene), imas je samo u apotekama.

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: hidrociklin
28.3.2009 20:10:53   
larina
atarka hvala ti,neznam sama vise sta da uradim koliko me to nervira jer sam uvijek imala lijepu kozu i sad je lijepa to se ne primjeti ali je jako osjetljiva,na tim mjestima gdje se zarveni malo su pore ko rasirenije,jednom sam davno bila kod dermatologa i dala mi je neku pravljenu u apoteci kremu,antibiotik koju sam drzala u frizideru,ali mi nista nije pomoglo,mozda samo malo umanjilo,mozda odem kod nekog drugog dermatologauser posted image

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: hidrociklin
28.3.2009 20:14:31   
Visnja RR
mozes potraziti dr Tanju Knor ili
dr. Faruka Alendara

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: hidrociklin
28.3.2009 20:21:29   
larina
da sam trenutno u sarajevu potrazila bi ih ili mozda kad dodem na ljetouser posted image u svakom slucaju ako su dobri gdje se nalaze u sarajevu?

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *