Hidrociklin (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Ljepota i moda



Poruka


larina -> Hidrociklin (27.3.2009 21:18:46)

znate li gdje se ima kupiti ova krema i za sta se koristi?mama mi je preporucila tu kremu,jer sam se pozalila na kozu na licu,pojave se neke crvene fleke,ali se i povuku,ali kad se pojave malo me ko pecka koza-vjerovatno zbog proljeca,i prije 2 god.isto tako isla sam kod dermatologa i koristila sam neku antibiotik kremu,pa mi nije nesto pomogla.i zna te li nesto jos sto je dobro i da se ima vani kupiti,probala sam i linola fet kremu,i jos neke,ali nista,bas mi se ne ide dermatologu,jer i oni sad da dnu jednu,sad drugu kremu,a nikakvih rezultata.




mirjana -> RE: hidrociklin (27.3.2009 21:34:20)

Ja bih ti ipak preporučila da odeš dermatologu, u Sarajevu ima jedna dobra doktorica, Knor se preziva.
Ja sam imal nešto slično, al ne mogu tvrditi da je isto, i skontali su mi da je neka bakterija "demodex" iz ustajale prašine, koja se i diže u proljeće, poslije snijega i sl, ili ako su ti u blizini bili kakvi građevinski radovi, ili si bila u doticaju sa starim knjigama. Ja sam se patila 3 mjeseca, dok slučajno mi jedna komšinica nije rekla šta je, a ona radi u laboratoriji na klinici Koševo, gdje sam i otišla i to mi ustanovili. Dali su mi neku kremu koja se pravi u apoteci i super mi je pomogla.
Al ja ništa ne bih sama na svoju ruku stavljala, ipak je to lice. A hidrociklin je super krema, za svašta nešto, znam da ga ima u rs-u, al opet kažem ne bih ništa sama bez stručne pomoći.
pozdrav, i želim ti da ti to brzo prođe




Emina* -> RE: hidrociklin (27.3.2009 21:34:30)

Evo, na ovoj stranici imas jako lijepo objasnjeno sve...
I kupujes ga u apoteci...

http://www.galenika.co.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=135&Itemid=124&lang=SRB

Mada bih ti ja preporucila da najprije odes dermatologu...




larina -> RE: hidrociklin (28.3.2009 10:06:15)

hvala vam,evo nesto sam procitala o toj kremi,ako je dobra kao sto pise imam osjecaj da bi mi bas ta krema pomogla.u zadnje 2 god.imam problema sa licem uvijek u proljece,ali mi suncanje uvijek pomogne,a moguce da sam kozu sama pokvarila sa kojekavim kremama,jer mi sve ne odgovaraju-bas neki dan kupila neku od yves rocher i od nje mi se koza pocrvenila,a jednom sam kupila neku masku i koza mi je bila crvena da sam se bila prepala.najvise mi odgovara obicna nivea,a voljela bi da mogu ostale kreme koristiti.prije 2 god.mi je uvijek koza bila cista i nije bila osjetljiva,moguce da sam i neku bakteriju pokupila,prvo sam mislila da mi je preslo od djece,jer djeca su koristila pempase,pa sam mislila da sam  rukom takla lice[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Atarka -> RE: hidrociklin (28.3.2009 12:42:26)

Larina, iz svog apotekarskog iskustva mogu ti reci da hidrociklin jeste dobar preparat, ali ne i za tvoj problem. Naime, sadrzi kombinaciju kortikosteroida i tetraciklina i ne preporucuje se koristenje na licu. Koza se navikne na kortikosteroide, tj.cim prestanes s upotrebom, simptomi se vracaju, nekad i jos gori. A kortikosteroidi lokalno ne idu duze od 7 dana. Zato, odi dermatologu nekom provjerenom i nemoj sama eksperimentisati. Te crvene fleke, mogu u nekim slucajevima, preci u psorijazu pa onda belaj. A od kozmetike imas odlicne preparate od Avena, na bazi termalne vode, hipoalergeni i provjereni. Za kozu sklonu alergijama se najbolje pokazala Krema za netolerantnu kozu (Avene), imas je samo u apotekama.




larina -> RE: hidrociklin (28.3.2009 20:10:53)

atarka hvala ti,neznam sama vise sta da uradim koliko me to nervira jer sam uvijek imala lijepu kozu i sad je lijepa to se ne primjeti ali je jako osjetljiva,na tim mjestima gdje se zarveni malo su pore ko rasirenije,jednom sam davno bila kod dermatologa i dala mi je neku pravljenu u apoteci kremu,antibiotik koju sam drzala u frizideru,ali mi nista nije pomoglo,mozda samo malo umanjilo,mozda odem kod nekog drugog dermatologa[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Visnja RR -> RE: hidrociklin (28.3.2009 20:14:31)

mozes potraziti dr Tanju Knor ili
dr. Faruka Alendara




larina -> RE: hidrociklin (28.3.2009 20:21:29)

da sam trenutno u sarajevu potrazila bi ih ili mozda kad dodem na ljeto[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]u svakom slucaju ako su dobri gdje se nalaze u sarajevu?




Stranica: [1]