Ciste (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje



Poruka


Dorma -> Ciste (11.4.2009 16:51:10)

Ćao svima.
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ja sam novi član i zanm da je dosta pisano o ovom problemu, ali ja moram pitati.Imam 3 ciste veličine 111, 6mm. CA 125 je 442,0 i najvjerovatnije trebam na operaciju. Pijem trenutno Primolut-Nor 9 dana i danas sam počela opet krvariti (tako je svakih 12 dana dobijem i imama najmanje 8 dana). Zna li itko da li trebam prestati piti te tablete ili da ih nastavim? Trebala sam piti još 6 dana, pa da onada kao dobijem  i 5 dan na kontroli, a sada pojma nemam ništa. Ako je ovu fazu prošao, molim vas da mi javi....




Anoniman -> RE: Ciste (12.4.2009 14:46:29)

Zdravo Dorma,želim ti ugodno druženje na RR forumu. Što se tiče tvog pitanja mislim da je najbolje a za tebe i najsigurnije da se posavjetuješ sa doktorom.




S.mama -> RE: Ciste (13.4.2009 18:42:52)

Ne znam jesu li ti ciste vodene ili tzv.mesne...Ako su vodene,moja sestra ima,ali jos uvijek ne pije nista,kod nje je duzine 5 cm,ali ako je mesna,obavezno se obrati doktoru i posavjetuj se sa njim....Nadam se da ce sve biti u redu..




Dorma -> RE: Ciste (14.4.2009 15:59:55)

Evo mene opet.
Uspjela sam se čuti sa doktorom i savjetovao mi je da nastavim piti tablete, pa iduće sedmice ču sve saznati. Iskreno jedva čekam, gora mi je ova neizvjesnost. Jedan od doktora mi je pri pregledu rekao da ciste nisu vodene i da ih samo operacija može ukloniti, jer su one krivac za ovo krvarenje, dok drugi ipak pokušava lijekovima. Ja kupim sve savjete domaće medicine pa sam u fazi ispijanja silnih čajeva i mislim da je barem jedna pukla, ali pošto nemam pojma kako to izgleda (mislim kada pukne cista)[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ostaje mi samo nagađanje.




S.mama -> RE: Ciste (14.4.2009 16:09:07)

Ne znam stvarno..Moja mama je imala mesnu cistu i operisala ju je prije 10 godina...Nije bilo problema...Nadam se da ce sve biti u redu..




Dorma -> RE: Ciste (22.4.2009 14:26:19)

konačno nešto !!!!!!!!!!

moji dragi tumorni markeri su spali i sada su 293,0 , ali sutra je konzilij (valjda sam dobro napisala) i iduće sedmice mi je opercija, pa da više sv e ovo završi. Ja sam pila neke čajeve koje mislim da su mi pomogli za upalu. Iskreno ja imam upale izgleda za sve, ali napisati ču koji su, pa možda nekoj pomogne. Čula sam da se pije za sve upale, a ne samo jajnike.
Kanntarion, rastavić,neven,žalfija,kunica i majčina dušica- ista količina svih, skuhati i piti 3 šolje dnevno. Sretno, a i meni za operaciju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




HanaBana -> RE: Ciste (25.5.2009 11:56:10)

draga Dorma, mozes li me molim te posavjetovati gdje da nadjem ovaj rastavic. Ima li ovoga u biljnim apotekama?




Dorma -> RE: Ciste (25.5.2009 16:31:21)

E draga. Ja sam to sve kupovala kod jedne gospođe koja prodaje sve te te čajeve. Sigurno ih ima i u biljnim apotekama, samo neka te ne iznenadi ako ti daju taj čaj pod drugim imenom npr. meni kadulja/žalfija. Neka ti je sretno, moje su sve pukle samo budi uporna.




Babyy -> RE: Ciste (25.5.2009 16:42:55)

ja sam imala vodenu cisti na desnom jajniku velicine 2cm .. ginekolog mi nije nikakve tabl prepisao rekao mi je da vodene ciste nisu opasne i da one same nestaju prilikom dobijanja mens..
tako  je i bilo.. i mjesec il dva nakon toga sam ostala u drugom stanju..
tetka od muza , imala je ciste koje je morala da operise neznam sad kako se zove al kako mi je objasnila bile su kao zgusena krv ,,, i to su joj probili na tri mjesta.. i evo sad ima dvoje djece....




saso -> RE: Ciste (17.2.2010 23:01:58)

Evo i ja da se javim, prije dva tri dana ustanovili su mi poprilicno veliku cistu[sm=smiley13.gif],ginekolog kaze da je vodena , mozda mogu probat sa cajevima, da cekam da pukne sama ili na kraju operativni zahvat.Radila sam tumorske markere.Doktor kaze da je uredu.Moze li mi iko pomoci,ne znam sta da radim,ni sta da uzimam ako je neko imao nesto slicno neka javi ,pozdravljam sve




malena sharena -> RE: Ciste (17.2.2010 23:11:25)

Evo drage zenice jedan starinski recept za koji je mojoj mami rekla jedna zena, pa nadam se da ce nekome pomoci.

Svako jutro uzeti jedan list cuvarkuce i sazvakati sa jednom suhom sljivom.

To navodno pomaze kod cisti na dojkama, reproduktivnim organima i kod dobrocudnih tumora. Moja mama je imala ne znam ni ja koliko tumora na stitnoj zlijezdi i dok je cekala pripremu na operaciju cula je za ovaj savjet. Nakon skoro godinu dana ove "terapije" UZV je bio uredu, hvala Bogu. Samo treba biti uporan. Ja sada preventivno pojedem svako jutro cuvarkucu+suhu sljivu.

Sve sto mi sada deveramo, deverale su zene i prije i imale su lijek za mnoge bolesti. Ja vjerujem u prirodne lijekove, jer su mi par puta i pored mog skepticizma zaista pomogli. U svakom slucaju ne moze stetiti.





aammina -> RE: Ciste (19.2.2010 16:36:28)

Ja se javljam nakon dugo vremena i imam jedan problemcic.zelim da ga podjelim sa vama jer uvjek dobijem super odgovore[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
trudna sam drugi mjesec i doktori su mi nasli cistu koja je oko 3 cm radila sam markere 2 puta prvi put su bili 50 a drugi 76,1 sad moram ponovno da radim markere da vide dali trebam na operaciju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
jeli neko mozda imao slican problem i kako se to sve zavrsilo?
malo me strah operacije mada doktorica kaze da nece nista stetiti plodu..
zabrinuta..




vila_7 -> RE: Ciste (6.2.2017 11:09:19)

Pozdrav drage moje,

Na ginekološkom pregledu na koji sam otišla i zbog redovne konntrole ali i zbog neodređenih bolova u stomaku, rečeno mi je da imam dvije manje vodene ciste ali i jednu "čokoladnu" mislim da je 3*4cm . Nikakva terapija mi nije određena, nego samo da dođem poslije 2 menstruacije da opet vide mijenja li se šta ,ali da je to za operaciju.
Tumor markeri za jajnike su OK - u granici, a CA 125 je 36 (gornja referentna vrijednost je 35).
E sad mene zanima, pošto sam čitala npr.da Femisan kapi su za ciste , i pila bih ih , ali bojim se da ne utiču na pucanje ciste,jer koliko sam skontala OK je za vodene da puknu a ove sa gustim sadrzajem bas i ne!?




vedada -> RE: Ciste (6.2.2017 11:23:02)

možeš probati piti, mislim da ti neće štetiti. Vodene mogu pući, stim da čokoladne ne, mozda se mogu smanjiti. ja sam operisla cokoladnu jer je bila jako velika.




vila_7 -> RE: Ciste (6.2.2017 11:49:55)

Hvala Vedada na odgovoru , i ja kontam da ne bi trebalo stetiti ali eto nije mi svejedno . Idem ovih dana i po još jedno mišljenje svakako jer mi se baš neda na operaciju i zbog bolovanja i zbog male djece a i zbog tog što sam taman počela razmisljati o trecem .... A naravno panika me i zbog operacije i anestezije [sm=smiley13.gif]




Stranica: [1]