teacher75 -> RE: Bebe 2009 (10.1.2010 21:46:26)
|
IZVORNA PORUKA: iv@ncica ma drage moje..sve je to do beba ..blago vama koje niste morale uciti djecu da spavaju ili vam djeca bolje spvaju od mog bebija i po danu i noci, onda nemozete znati koja je to muka....moj se rodio da nije znao sto znaci spavati..rodio se i kad su mi ga stavili na stomak nakon sto je proplakao oči mu ko fildžani i tada je sve razgledavao kao i danas i derao se..uhhh doktori i seste se cudili..ono sta je ovo...taj nikad pa ni danas nije htio spavati..tako da ga i dan danas moram silom skoro odvuc u krevet.. ispocetka ono mala beba kazu spava 24 sata na dan , a moj ne zatvara oci..grozno u neka doba placemo oboje, pa onda na sve nacine sam probala i svako spavanje je bio plac,, i sad je naucio ali je to pobuna, po danu sam ga pri je morala u lezaljci uljuljati ili ga vozAti u kolicima, sad nema vise ljuljanja, ali legnem pored njega i stalno ga spustam u lezeci polozaj..onda se vrti..vrtii,,vrti..i samo se ugasi od umora...tako i dan i noc..jos ti je on mali i ne zna..e ovaj moj sad zna i nema vise ljuljanja ali moras smislit drugi nacin...i polako ce se on naviknuti..kazu da bebi do 6 mjeseci nemozes razmaziti..eto ja sam svog ucila redu, nema nosanja, nema na ruke..nema ovog onog..ali sam ga moralja uninati u lezi....sad spava 2 puta dnevno po malo...i kad izbacimo siku morat cu ga uciti da se uspavljuje sam ovako moram ici s njim jer doji , ali se uspava sam ja ga ne diram vise nekad to traje jako dugo...budemo na krevetu mom dok doji i vrti see i vrtiiii i zaspe i onda ga ubacim u krevetic..nikad ne zaspe na sisi, ali sta cu sad uvodim to da nema dojenja pred spavanje..ali nemam pojma sta ce onda bit :))) Moja Lana je valjda na mm koji je velika spavalica. kad se tek rodila znala je stalno spavati pa smo je morali buditi da doji svaka 3-4 sata inace ne bi ni dojila vjerovatno i to bi je jedva probudili toliko je cvrsto spavala. sad uglavnom navecer zaspi oko 9-10 i probudi se da jede tek oko 5-6 pa nastavimo do 8-9, doji malo se poigramo i onda ponekad odspavamo jos jednu turu do 11. preko dana slabije spava i to joj se nikad ne zna, nekad skoro nikako a nekad prespava pola dana. u zadnje vrijeme je malo nervozna pred spavanj i kenjka, malo je pronosam,minutu-dvije, uvalim nekako cucu, stavim u krevetic i milkim po licu, nekad pjevusim i zaspi za najvise 5 minuta. nadam se da ce i dalje ostati ovako, bila bih presretna!
|
|
|
|