RE: Guber voda u Srebrenici (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Druženja, događaji



Poruka


lely -> RE: Guber voda u Srebrenici (10.7.2009 23:43:57)

IZVORNA PORUKA: Hanady

Ja sam imala priluku da prisustvujem dženazi prvog ukopa u Potočarima i zaista tu tugu i bol koju sam vidjela i osjetila tamo nikada neću zaboravit. nakon tog prisutvovanja drgaog sam Alaha mjesecima molila da mi iz glave izađe taj zvuk...zvuk kada se 600 mezarova istovremeno kopaju. Mukla tišina, pongdje jecaj ojađene majke, žene ili sestre i samo taj zvuk udarca zemlje o dasku u mezarju. Čini mi se da me taj zvuk napusto kad sam rodila prvu djevoojčicu, valjda je ta velika radost od mene otrgnula veliku tugu. Jer tačno tako kolika mi je radost bila roditi moju Hanadi toliku sam tugu osjećala tamo.

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]


Uh sva sam se najezila,kako si to samo opisala....Boze dragi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]...tuzno pretuzno...




Hanady RR -> RE: Guber voda u Srebrenici (10.7.2009 23:46:39)

I vidiš tema Guuber voda a ja odlutah, nego da se i ovome oglasim. u trudnoći sam imala jako nisko željezo 2,1 nedo bog nikome. i svi silni ljekovi i toteme i nadzor ljekara nisu ga pomjerili mjesecima, onda mi je jedna medicinska setrsa iz bolnice rekla sa Guber vodu. Moj muž ode tamo i donesemi 1 l. Ta voda mora da se drži u tamnoj flaši dobro zatvorena, u nju se ubaci tableta c vitamina i pije se 21 dan po pola fildžana. Voda može da stoji 7 dana kad se sa izvora uzme tako je moj muž išao 3 puta po istu i nakon tog tretmana moje željezo je iznosili  9,3 i takvim se odžalo da poroda, a mislim da je i sada ok nisam još radila nalaze ali nema one malaksalosti i mantanja kao tada.




veeseelaa -> RE: Guber voda u Srebrenici (10.7.2009 23:54:09)

IZVORNA PORUKA: Hanady

...zvuk kada se 600 mezarova istovremeno kopaju. Mukla tišina, pongdje jecaj ojađene majke, žene ili sestre i samo taj zvuk udarca zemlje o dasku u mezarju.




Saraya -> RE: Guber voda u Srebrenici (11.7.2009 0:00:31)

Hanady, i meni mm donio, ja se malo napila, al nisam znala za taj c-vit., (gdje si prije bila)i bas mi promijenila ukus samo sto je prenocila, cini mi se...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Al eto, odsad da znamo... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




M kao Mama -> RE: Guber voda u Srebrenici (11.7.2009 0:03:24)

A, jel po preporuci ljekara, nemojte ništa na svoju ruku, ima knjigu o Guber, ako niste pažljive može izazvati ta voda sa crnog gubera odnosno za anemiju pobačaj, jer toliko je jaka.




Hanady RR -> RE: Guber voda u Srebrenici (11.7.2009 0:10:28)

Ja vala ljekara nisam ni pitala, više sam bila izludila od totema sirupa i tableta...nego jedna stara sestra iz državne bolnice mi rekla za to i kaže ona slobodno pij ja sam taj tretman provela kad sam ušla u 6 mjesec trudnoće i još nešto pije se sa slamkom ta voda jer je toliko jaka da zubi brzo odu od nje.




M kao Mama -> RE: Guber voda u Srebrenici (11.7.2009 0:13:17)

jeste, obavezno slamka i ono cijediti kroz zube, a c vitamin pod obavezno, inale zubi momentalno ispadaju, ne baš bukvalno, ali haman.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]