|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  139 140 [141] 142 143   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
22.4.2013 22:56:14   
Jelena86
eh, sad normalno da napišem post, bila sam u panici, nisam ništa pročitala, nego odmah pisala...dala sam i ja subkutano, u stomak, pa šta mi Bog da :) skroz sam se izbedirala, zablokirala, nikako se sjetiti kako sam prošli put dala. zvala sam jednu drugaricu, svga, i ona je davala tako da sam se i ja roknula, ccc :)

toncice, majo, super za aspiraciju, žao mi je zbog anestezije, ali svo zlo bilo u tome, ne vrijedi se sada bedirati...žao mi je, ali važno je da je prošlo.
vibram iz sveg srca za ludi tulum u labu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
majušo, i ovdje da ti sreću poželim, iz sveg srca user posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3501
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
22.4.2013 23:00:19   
micikae
Bojana Bajagić je najbolji embriolog i naj stručnjak ,ona je radila nekad do 2010 kod dok.Sanje izvrstan covjek, fenomenalna.Pozrdav za nju od Nikole koji ima isti znak na glavi kao i ona........nevjerovatno jel ali je istina, Svima vam curama zelim da imate svojeuser posted image

(odgovor članu ajla 81)
Neposredna veza do poruke: 3502
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 9:15:57   
lavsaturn
Pahuljica1
Super je to za prirodni proces, tako je i kod mene bilo i na taj nacin ostala trudna tri puta prirodnim putem.Dok. mi prati folikulometrijom i onda kaze 18-19.dan ciklusa:"vas dvoje na posao" i bude trudnoca.Meni su plodni dani od 12.dana ciklusa do 18-19.dana.Sve najjjjjjjboljeeeeeee user posted image user posted image user posted image

MajaDoboj i Toncice
Maja, zaista mi je zao sto je to tako proslo, ali sto mi zene mozemo podnijeti to je za nepovjerovati.
Dace dragi Bog da nam da male pisuline user posted image user posted image user posted image
Izdrzacemo mi zahvaljujuci nasoj snazi, upornosti, a i mnogo znaci ovaj forum.



(odgovor članu micikae)
Neposredna veza do poruke: 3503
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 10:06:00   
glaxy
Ekaterina pozdrav, kako si mi ti?
Planiras li postupak negdje ili di u fazi cekanja?
Toncice, maja, lavsarurn super broj folikuka jos samo da svi budu kako treba i bice supe.
Ja sutra idem ponovo na UZ kod mene nema bas puno folikula ali su svi jednaki i dr kaze daje to super i da je bolje imati nekoliko kvalitetnih nego vise nejednake velicine pa da budu praxni, nezreli i sl.
Moram priznati da sam se uzasno nadikirala kada sam vidjrla da ih je malo ali po prvi put u zivotu svi su bili jednaki i nsm je kako dr kaze bitnije od samog broja.
Ja se tjesim i iskreno nadam da ce sve biti ok.
Jedva cekam aspiraciju da vidim kakvo je stanje.
Vama cure saljem veliki pozdrav i zelim nam svima svu srecu ovoga svijeta.

(odgovor članu lavsaturn)
Neposredna veza do poruke: 3504
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 10:17:13   
toncica
glaxy draga moja nemoj se sikirati bice to sve ok . Samo slusaj instrukcije DR. i bice to sve dobro. SRETNO mila sutra na UZ i javni se kad dodjes. Hvala ti na podrscii lijepim zeljama . Drzim ti fige za sutra. LJubim te i user posted image user posted image user posted image user posted image puno puno

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 3505
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 10:36:04   
Jelena86
glaxy, draga moja, i ja sam tog mišljenja, boje je imati 2-3-4 iste veličine, nego 10, različite. ja imam 4-5 iste veličine, i džaba što ih imam 8-9, kada su ostale nezrele. meni je neujednačen rast uvijek bio do sada. nijedan isti nije bio folikul, do ovog postupka. ako ništa, sada znam šta ubudeće, kao terapiju tražiti.
pusa, sretno sutra na uzv...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za majušu user posted image
tončice, majo doboj, kada su vas rekli zvati iz klinike da jave koliko ih je oplođenih? hoće danas?

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3506
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 12:45:49   
pahuljica1
toncice mila
iako je sve extra u prirodnom postupku ipak moram na IVF zbog zacepljenih jajovoda, jedan je potpuno zaceplen a drugi slabo prohodan. davno sam radila laparaskopiju , poslije laparaskopije su mi rekli ako u roku 6 mj ne ostanem trudna ne preostaje mi nista drugo nego vantjelesna, isla sam u Gradisku na neko propuhivanje jajovoda sa nekim cjevcicama i rekli su mi da uzasno boli al to mi nije bilo bitno ali kad sam dosla tamo doktor kad je pogledao snimak sa hsg poslije laparaskopije rekao mi je da ne vredi raditi to propuhivanje i da sam ozbiljan kandidat za vantjelesnu. e nakon toga sam otisla u Ljubljanu i kad mi je gore doktor pogledao nalaze pitao me ...ko je mene tako iskasapio i da su mi jajovodi puni oziljaka i da ce do trudnoce doci samo putem IVF, onda sam i zapocela proceduru gore i uradila dva postupka koji su bili nazalost neuspjesni.

sto se tice te intralipidne infuzije ona sadrzi sojino ulje i zumance pa se na taj nacin unosi u organizam i ojacava ga.

maja doboj, majusa, toncica, lavsaturn i ostale buduce mamice zelim vam svu srecu...

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3507
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 12:47:47   
pahuljica1
glaxy sretno na UZ i javi nam kako je proslo...

(odgovor članu pahuljica1)
Neposredna veza do poruke: 3508
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 13:06:59   
toncica
Jelena86 Rekli su da ce nas zvati u srijedu. Cekamo sutra..... SRETNO mila sutra na punkciji da imas sto vise jajnih celijauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
pahuljica1 draga nisam to znala. Zao mi je mila moja sto se zavrsilo tako , ali nova nada novi postupak. Kad se ti spremas za postupak i gdje. Mila moja hvala ti do naba za ovo buduce mamice iz tvojih usta u bozije usi . I ja tebi mila isto zelim kao i sebi da sto prije imas svoju user posted image
lavsaturn draga moja kako si mi je li te prestao stomak . Jesu li tebe zvali sa klinike da ti zakazu postupakuser posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3509
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 13:14:19   
EKATERINA II
glax,otpozdrav...
prvo da ti napisem jer je to sada jako bitno,a i Jelena86 potvrdjuje moje iskustvo,bolje je imati ujednacene folikule jer onda si prilicno sigurna da u svakom ima jajna stanica,a ako su ne ujednaceni,velike su sanse da samo u najvecem ima js,tako nastavi da budes pozitivna,setaj puno i dobro se odmori poslije aspiracije,ne bitno da li je sa anestezijom ili bez,to je jako vazno ,a svi to zanemarujemo...
ja planiram naredni pokusaj,ali prvo cu malo da se odmorim od silnog forsiranja ali nikada vise necu uci u medico s jer su oni prevaranti,to sam vec pisala,pa za sada necu javno o tome,kada prodje ovaj ciklus,a ne zelim da ubedacim cure koje su u postupku,a naravno zelim im srecu...
tebi glaxy drzim palceve i dva komada za 9 mjeseci da drzis u narucju....

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 3510
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 14:00:37   
smarija
micikae i ekaterina II posto kazete da je to strasno a po vasem misljenju i kao nesto nepojmljivo sto je cura radila punkciju bez anste. onda vi meni objasnite klinika Vuk Vrhovec i poznati IVF centar u Zagrebu tacnije receno dr.Lucinger (nekad je radio na VV, a sad radi u privatnoj klinici IVF centar) posto ste dobro upucene pa ste vjerovatno cule za njega,te klinike uopste ne rade punkcije sa anestezijom znaci iskljucivo se radi na zivo.Takodje i u Rijeci se radi na zivo,pa moje pitanje vama jesu li oni nestrucni i jesu li te klinike vrijedne pomena.


_____________________________

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu micikae)
Neposredna veza do poruke: 3511
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 14:09:52   
toncica
smarija dusice moja kako si mi pripremas li se ti za novi FET. Cuvaj snagu i zivce trebace ti. user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3512
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 17:15:16   
ms_do
Sve sam razmisljala da li da kazem nesto ili ne! Prvo, potpisujem smariju, u mnogim klinikama se punkcije rade bez anestezije! Drugo,u Amrerici AMH se uospte ne radi kao relevantan marker i ne uzima u obzir (ni u Holadniji, npr). Dalje, ja imam ciklus od 33-34 dana, ovulacija u prirodnom bude 19 ili 20. dana - potvrdjeno od vise ginekologa. Niti jedan MPO nisam radila u Medico S, ali mislim da nema potrebe da stalno uznemiravate ove zene u postupku. Njima treba podrska i da vjeruju u uspjeh, a ne konstantno izazivanje sumnje u sve i svakog-dosta one imaju briga i strepnji i bez toga. Srecno svima!

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3513
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 18:31:06   
lavsaturn
Zvali, zvali, zakazana u Pet., u 13,30 casova.
Koliko sam razumjela ( posto sam bila u oblacima ) sve su se oplodile, ali neke napreduju losije, neke bolje.E sad treba razmisliti koliko vratiti, ako bi bilo i koliko bi bilo.
Zahvaljujem se ms_do na razumijevanju i podrsci.

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3514
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 18:50:38   
toncica
lavsaturnuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Super draga moja bice kako nece od 10 mora biti nemoj se nervirati . Je li to tebi peti dan od punkcije ako jeste onda ti je super vracaju ti blasteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lavsaturn)
Neposredna veza do poruke: 3515
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 19:14:53   
majuša
Lavsaturn divno, savršeno, SUPER.DIVNE VIJESTI DONOSIŠ POSLE TOLIKO IZREČENIH GLUPOSTI.
Kod mene stanje ovako, izvađeno šest komada, bez anestezije , nije da ne boli ali za koji cilj .....Ne boli.Čekam dva dana da me zovu pa šta bog da....
MS DO i ja se dvoumim da li šta da pišem ili ne ali bolje što nisam jer ste vi tako lijepo i kulturno sročili tekst da nemam riječi.Meni su živci malo popustili pa bi možda bila malo i vulgarna tj, pretjerala bi a to mi ne treba niti treba mozgovima ovih žena lavica.U ime svih mojih istomišljenika VELIKO HVALA.

(odgovor članu ms_do)
Neposredna veza do poruke: 3516
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 19:46:49   
majuša
Imam jedno pitanje cure: je li iko od vas malo krvario posle punkcije ?Kada sam tamo bila dr je rekla da nema ništa a kada sam došla kući i otišla prvi put u vc ima malo , pri brisanju tamnije krvi, kada sam otišla sada , maloprije, brisanjem ima prave krvi...Kako je bilo sa vama cure?

(odgovor članu majuša)
Neposredna veza do poruke: 3517
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 19:54:19   
toncica
majusa dusice moja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za 6 jajcadi. Gdje si ti nigdje te nama pravis se vazna odkad ti je muzic dosao. Neka te nemoj nista pisati, Otsla si u kafanu i prije i posle aspiracije sram te bilo, a mene i Maju si kudila sto smo otisle u kafanu. Salim se mila moja ti to znas. Ja to malo da razbijem monotoniju na ovom forumu user posted image

(odgovor članu majuša)
Neposredna veza do poruke: 3518
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 20:00:16   
toncica
majusa ja nisam krvarila samo malo. Nebrini nista nije strasno tako je i kod Maje bilo. Mene jos boli stomak od kaslja .Nema sta nisam popila i nece da me prestane ovaj prokleti kasaljuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majuša)
Neposredna veza do poruke: 3519
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 20:06:03   
glaxy
Jelena, ekaterina hvala vam puno na podrsci.
Ekaterina draga tvoj post mi je dao toliko nade, jako puno mi znaci to sto si mi napisala , iz tvojih usta u bozije usi.
Jeco sretno sutra na punkciji
Ostale cure veliki pozdrav

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3520
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 20:10:36   
glaxy
Smarija prema novom mpo zakonu u HR od maja prosle godine punkcija sa anestezijom je obavezna iako je tacno da je do tada nisu praktikovali
Majusa ja npr.nisam krvarila poslije punkcije ali to je koliko sam cula normalno, naravno svako od nas reaguje drugacije

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 3521
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 20:43:23   
majuša
Hvala cure, pretpostavila sam sve što ste rekli ali ako što neko reče prvi postupak traži mnogo pitanja.Izvinite ako sam bila malo dosadna.
Tončice kod mene je bilo danas-Ajde da te vodim da gledaš kako druga djeca jedu kolače.On pije kafu i sok a ja samo gledam.Posle sam sve nadoknadila.Jedino je mužić morao otićiuser posted image user posted image user posted image
JeCO , JOŠ JEDNOM, NEKA TI JE SRETNO SUTRA!Pozdrav i osatlim curama

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 3522
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 21:12:36   
Jelena86
hvala drage moje, javim vam se ja čim mognem sutra...pusa velika za sve cure. majušu, maju, tončicu, nadam se da će vas obradovati lijepim vijestima kada zovnu iz klinike...lavsaturn, to je super...
glaxy, sretno user posted image
smarija, ekaterina, pahuljice, micikae, također :)
ivana91 user posted image
svima ostalim, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

(odgovor članu majuša)
Neposredna veza do poruke: 3523
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 22:57:44   
smarija
pa ne bih bas rekla da je obavezna anestezija jer cure na forumima poput rode pisu o punkcijama bez anestezije koje se desavaju svakodnevno,pri tom mislim na ovu godinu a o prosloj godini da ne govorim .Neznam da li smijem kopirati postove istih sa drugih foruma da se uvjeris.
Toncice ja sam super hvala Bogu imam jos 7 tabletica da popijem i da dobijem ciklus pa onda krecem u novi pokusaj.Danas sam se malo smorila posto trebam da pijem estrofem tablete a kod nas u Bosni pa cak i u Srbiji ih nema,samo u Hrvatskoj i uspjela sam ih naci u Novoj Gradisci pa sam isla danas po njih.
Curke ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba da se jajne celije lijepo oplode,naravno da ih bude sto vise

< Poruku je uredio smarija -- 23.4.2013 23:00:10 >


_____________________________

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 3524
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.4.2013 23:08:58   
toncica
smarija mila moja samo hrabro nastavi dalje. Navijam za tebe i drzim fige da sto prije udjes u postupakuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jesi li nasla koliko ti treba tableta ako nisi da ja pogledam kod nas u Bijeljini svejedno dolazim u BL za dan , dva

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  139 140 [141] 142 143   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  139 140 [141] 142 143   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *