Delha -> RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka (23.2.2014 1:16:27)
|
Hvala na dobrodošlici. I ja se pridružujem željama da svaka što prije pređe na veselije, trudničke teme. Raduje me svaka pozitivna beta a posebno tvoja toncice, da mi druge hrabrice ne zamjere, jer smo tu negdje istih godina. I ja i MM smo u ovoj borbi 14 godina. Mene što se tiče sve ok, što bi rekli da se „u drvo kucne“ Moj muž ima dijagnozu, ah ta teška i duga riječ koju sam dobro zapamtila; Oligoasthenoteratozoosperia. Na svim nalazima spermograma do sada nikada nije bio čista nula. Uvijek je bilo nekoliko spermija, dovoljno za ICSI pa i do nekoliko miliona. Iz tih razloga se baš divim svim onim „hrabricama i lavicama“ koje zajedno sa svojim muževima, da bi došle do „materijala“ prolaze kroz biopsije, TESE ili MESE. Preparata smo svakakvih probali; Proxeed, Profertil,Tribestan itd.itd..ali nalaz je takav kakav je i to je to. Obzirom da sam iz ZE DO Kantona moj prvi pokušaj MPO je bio u CHR u Zenici kod „čuvenog“ dr. Namjerno kažem čuvenog jer mnoge žene koje su bile njegovi pacijenti dobro znaju šta mislim pod time. Kod njega sedmicu do 10 dana nakon embriotransfera obavezno ide injekcija sa hcg a sutra OBAVEZNO test. Tako da sam drage moje imala tu „lažnu“ trudnoću.... Sreća pa je MM osoba koja se baš interesuje(za sve) tako da smo brzo razotkrili sve te neke prevare dotičnog dr i naravno nastojali otići od njega što prije. Naš izbor je bio CITO u Splitu. Tu smo imali nekoliko neuspjelih pokušaja(sve ICSI postupci). Ljudi su fenomenalni, osjećala sam se kao kod kuće sa dr. Šparcem a i Poljakom, onako baš čista desetka ali eto mi nismo imali sreće, nije nam se dalo ili nam nije bilo suđeno? I eto drage moje, to je to. Sad smo tu negdje ili nigdje, iskreno, pomalo odustali od svega.....Čitam i pomalo pratim vaše uspjehe i razmišljam da naš slijedeći pokušaj upravo bude kod dr.Sanje... Draga Toncice tako mi se u glavi vrti ova tvoja rečenica, malo malo pa ju pročitam; Mila moja samo nemoj odustajati An Nur, Candy32, Dona Yu kao i ostale trudilice samo mirno i da nam napravite jednu veliku forumsku kavicu a da ralog budu velike beturineeee[sm=rozacrtici.gif], [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif]
|
|
|
|