|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  282 283 [284] 285 286   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
27.1.2015 19:55:14   
harmonika
Znam sve kako je. Razočarenje je ogromno a mogu misliti kad ne uspije 3 puta kako je tek onda. Meni samo nije jasno zašto ne urade sve moguće nalaze i prije prvog pokušaja??? Bilo bi logično da se provjeri ama baš sve što može dovesti do neuspjeha a ne ovako ne uspije jednom pa tek onda radi nalaze. Stvarno nisu normalni sa cijenama. Jedino što su mi rekli da uzmem račun i priložim u fond pa će oni to nekad da vrate. Ništa ja njima ne vjerujem. Moja snaha radila dubl i tripl test i obećali refundirati a dobila odbijenicu.

(odgovor članu wery)
Neposredna veza do poruke: 7076
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
28.1.2015 16:02:57   
kolač
Draga Biljka,žao mi je zbog toga što se desilo tvojoj majci,želim joj brz oporavak.Tako ti je to,uvijek neki problemi i samo se gomilaju.Nikad nema mira. Tebi puno sreće u SL i javi kako ide.
Svima veliki pozdrav!

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7077
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
30.1.2015 14:22:05   
Rijada
Drage moje zenice evo i mene da se javim prvo da vas sve pzdravim.Ja sam 13.Decebra zavsila u bolnicu dobila krvarenje pa hematon
ispod ploda i to velak pa sam morala strogo mirovati u bolnci i hvala bogu hematon je otisao plod je tu.Danas sam podigla test dable i sve je
uredu hvala bogu.Ostaje mirovanje ali kod kuce terapija ista utregestan 3x2 inekcije fragmin i folna.
A da naglasim da sam i dobila krvarenje od jake doze ovi inekcija za trobo filiju fragmina.Sada trosim manju dozu.
Harmonika ja sam sve te nalaze isto radila i fond mi je sve refodiro u roku 20 dana.Sretno
Biljka bas mi je zao tvoje mame zelim joj brz oporavak.A tebi sretno.
Zelim vam od srca da vam ova 2015 donese puno veliki beta pa gdje god da radile samo budite uporne.

Ostalo mi je od postupka 11 menopura pa ako bih ko kupio dala bih za 480 km.Vrede do 2016

Lijep pozdrav.

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7078
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
30.1.2015 15:06:32   
ringer
Rijada odmaraj i uživaj u trudnoći.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rijada)
Neposredna veza do poruke: 7079
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
31.1.2015 9:37:17   
harmonika
Draga Rijada jako mi je žao što se sve tako iskomplikovalo ali hvala Bogu dobro je prošlo pa sad odmaraj i slušaj doktora pa da ti za par mjeseci na babine dodjemo user posted image user posted image user posted image taj hematom je postao uobičajena pojava,a prava je noćna mora kada krene,znam iz iskustava drugarica.
ringer,mila moja,kakva si nam ti? jesi li uganjala onaj nalaz što je mužić trebao da odradi?
biljka,držim palčeve da sa mamom bude sve ok. a i tebi u sloveniji.
gdje su djevojke koje su se spremale za postupak? nigdje nikoga!!!
sve vas user posted image

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 7080
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
31.1.2015 12:01:53   
ringer
Harmonika draga još čekamo tu uputnicu za nalaz,rekli su za 10ak dana da će je poslati iz BL.Kariotip se može samo raditi u Sarajevu u BIH.
Kako si ti?
Pozdrav svima

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7081
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
31.1.2015 13:35:16   
harmonika
O bože šta im je? čekaš uputnicu 100 godina! strašno!
Ja sam u fazi prikupljanja nalaza za naredni postupak.poslala sam molbu u fond. treba da odradim te trombofilije,hormone i sve moguće briseve,suprug spermokulturu. dr rekla da hormone odradim u martovskom ciklusu a onda da dodjem po briseve i napraviće mi ultrazvuk. u postupku sam u junu ili julu. mogla sam i maj ali slavu mi i imam velike,neodložive obaveze na poslu tako da sam tražila jun. rekoše mi da imaju u planu i jul da rade ovegodine ali o to po tom. tada sam na godišnjem odmoru pa ne moram svakom objašnjavati zašto me nema na poslu. kažu da su ljetni postupci puuuuuno uspješniji od ostalih. pa eto,nadati se. mislim da ću ovaj put na kratki protokol,jer mi prošli put folikuli nisu ravnomjerno rasli pa sam došla u situaciju da ih imam 14 a samo 4 zrela. bilo kako bilo,sada imam jedno iskustvo i znam šta me čeka i shodno tome kako se ponašati. MORAM biti opuštenija pod broj 1.

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 7082
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
31.1.2015 14:40:41   
ringer
Moraš biti opuštenija,brzo će to proći.Izvadi sve nalaze da ste načisto.I meni bi najviše odgovarao jul pošto sam na odmoru.A kad uradimo nalaz rekoše nam da se čeka rezultat 5 sedmica,šta da ti kažem,moramo biti strpljivi,ništa na silu ne može.Nerviranje i stres me prate odkako smo saznali da nema spermatozoida.Ma i ja bih na kratki postupak.I pitala sam mogu li,ali kao dugi postupak daje bolje rezultate i za žene je do 38 godina,a kratki iznad tih godina.Imala sam 5 jajnih ćelija, a muž 4 mrtva spermatozoida,međutim nije se ništa oplodilo,svašta su i dodavali,ali uzalud.Sredinom februara prošle godine smo okončali postupak bez embriotransfera zbog nijedne oplođene.Nisam znala da i to može dok se nama nije desilo,mislila sam da se bar jedna može oploditi.

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7083
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
31.1.2015 15:28:53   
harmonika
Mogu zamisliti kako ti je bilo. Ja nikad ni pomislila nisam da se nešto tako može desiti ali eto svašta čovjeka strefi. Srećno mila i ne predajte se!!!

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 7084
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
31.1.2015 16:51:55   
soma
Zdrvo svima nova sam ovdje..hu svasta ste vi psosle i hrabre ste..ja sam kod dr.kukolj u aprilu trebam na vantjelesnu,a sad u februaru ce mi raditi insiminaciu..kakva su vasa iskustva..

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7085
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
31.1.2015 17:45:15   
harmonika
SOMA draga dobro nam došla i što prije otišla na trudničke teme. Ovako što se tiče inseminacije ja je nisam radila jer imam jedan začepljen jajovod a prethodno sam imala vanmateričnu pa nisam htjela da rizikujem,da mi se ne daj bože opet ne desi. Vto mi je radila dr Kukolj,samo transfer dr Sanja. o dr Kukolj samo riječi hvale. javljaj se da te bodrimo. pozdrav

(odgovor članu soma)
Neposredna veza do poruke: 7086
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
31.1.2015 17:57:25   
soma
Harmonika hvala ti za dobrodoslicu,meni su preporucili dr.Kukolj i kada sam zvala potrefilo se da bas ona bude slobodna.danas sam pocela da pijem terapiu,a u subotu na uz.pa cemo vidjeti..kod mene su svi nalazi dobri,a kod muza los spermogram.

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7087
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
31.1.2015 21:59:37   
biljka
Dobro vece zenice!!!1
Hvala vam puno, na iskrenom zeljama za mamu, nadam se da ce se izvuci jaka je ona. Mora zbog nas brata i mene, pa treba cuvati unucad.
Wery, poslala sam ja tebi pp, isla sam u Maribor kod dr. Reljica isto od prilike je tako sa mojim muzicem, samo postupak bez inekcija kosta do 2300 eurica i plus inekcije, a naravno i put.
SOMA dobro nam dosla i sto prije otisla na trudnicke teme. Kod mog muzica je isto slaba pokretljivost i isto prosle godine u februaru sam imala inseminaciju koja nije uspjela, kada sam otisla u Maribor na konsulatacije rekli su mi da mozev spermogram nije za insemonacije i da oni to ne rade sa ti spermoframom, ovi ovde su mi uzeli iz dzepa 600km. Ti pokusaj ja ti zelim srecu, ali samo jednu, ne moj vise za te pare bolje otici negdje dalje.

(odgovor članu soma)
Neposredna veza do poruke: 7088
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
31.1.2015 23:30:57   
ringer
Soma dobro došla i što prije otišla na trudničke teme.Opušteno,šetaj,odmaraj,što manje misli na postupak.Ne radi teške poslove.

(odgovor članu biljka)
Neposredna veza do poruke: 7089
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.2.2015 8:39:34   
soma
Biljka hvala i tebi na dobrodoslici,a pokusacu samo jednu jer je dr.Zigic rekao muzu isto da probamo jednu insiminaciu ali samo jednu.Jer muz pije profertil pa mu je zadnji spermogram bio jako dobar..a kada je dr.kukolj vidjela i sama je predlozila insiminaciu...i da fond to sve refundira hvala Bogu bar nesto. user posted image

(odgovor članu biljka)
Neposredna veza do poruke: 7090
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.2.2015 9:25:22   
soma
Ringer hvala i tebi na dobrodoslici...hvala vam za savjete i podrusku divne ste..user posted image

(odgovor članu soma)
Neposredna veza do poruke: 7091
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.2.2015 17:09:21   
vila13
Soma, na sta si tacno mislila kada si napisala da fond refundira troskove? Meni su odbili da refundiraju troskove trombofilija koje sam radila u Konzilijumu, pa me interesuje da li se nekome slicno dogodilo i da li je ulozio zalbu na to, kao i da li su mu uzeli u obzir istu? Pozdrav za sve i zelim nam svima user posted image u ovoj godini!

(odgovor članu soma)
Neposredna veza do poruke: 7092
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.2.2015 18:21:51   
harmonika
Vila 13 kada si radila trombofilije i kolko košta taj dio u konzilijumu? ja treba da ih radim.zvala sam klinički centar i rekli su mi da oni označe za šta nemaju reagense i to se radi u konzilijumu pa predaš u fond račun i oni ti vrate novac.
RIJADA ti reče da su ti refundirali za trombofilije,gdje si ih radila?
ja koliko znam inseminacija se plaća i nema refundiranja,sve troškove sam snosiš

(odgovor članu vila13)
Neposredna veza do poruke: 7093
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.2.2015 20:59:44   
vila13
Harmonika, trombofilije sam radila polovinom decembra mjeseca. Na Paprikovcu nemaju reagense za mthfr,pai i beta2 glikoproteinske, to radis u konzilijumu i kosta oko 215 km, ako se ne varam. Uzela racun, potvrde i sve sto su trazili, predala u fond i dobila odbijenicu user posted image

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7094
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.2.2015 21:42:22   
Rijada
Hvala vam svima na lijepim rijecima i zeljama.Ja vam od srca zelim da ubrzo krenete moji stopama.
Harmonika nezam tacno koje sve trebas raditi nalaze,ali cu ti na pisati sve koje sam ja radila.Znaci radila sam u konzilijumu.
Ove sam kod nji Antimllerov hormon i inhibin,B.121 KM.
Testiranje na urodjene trombfilije (faktor II,V,mutacije za MTHFR i PAI) 284 KM.
I nalaz ANA 27 KM.
A ove sam radila na Paprikovcu
Testiranje na stecene trombofilije LA,beta 2 glikoproteinska antitijela,faktor kaogulacije,antitrombin III,protein CiS.
Znaci ove sam radila Paprikovcu ali sam ih bogami cekala sigurno 6 sedmica radila sam ih u Februaru.
A kad sam pitala na konzilijumu koliko kostaju ovi nalazi kod nji sto sam radila na Paprikovcu rekli su 852 KM.
Znaci moram imati potvrdu sa paprikovca da oni te nalaze gore ne rade i naravno racun orginal sa konzilijuma i moras predati i nalaz gdje tvoja doktorica trazi te nalaze da ti radis i to predajes u fond mozda sam ja imala jos i uputnicu od porodicnog pa sam i nju predala.I dobila sam pare brzo.Nadam se da sam ti pomogla.Lijep pozzz za sve.

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7095
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.2.2015 22:00:49   
harmonika
Rijada,hvala ti puno.pomogla si mi. sve to što si napisala i ja treba da radim. ali vidiš jednoj fond vrati drugoj ne.pa ti budi pametan.
pozdrav!!!

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7096
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
2.2.2015 1:14:05   
Maksi13
Pozdrav ženice drage, evo mene opet...posle famoznih ospica. U petak sam išla na prvu kontrolu, posle ospica, i sve je ok na pregledu...ali je i dalje problem urea plazma. Dr Kukolj mi je opet dala terapiju, antibiotik i vaginalete antibiotika, pa dok se to ne reši ne mogu dalje. Zakazala mi je VTO za april jer neću stići da završim terapiju i ponovim nalaz do marta tj. da počnem sa terapijom za mart. Pored mnogo većih problema koje ostaze žene imaju, moja bakterija i nije toliko strašna...ali postaje jako naporna. Od marta samo pijem antibiotike i radim nalaze...i ništa. Moram je rešiti ovaj put!! Još jednom pozdrav za sve...i puno sreće u svemu!!

_____________________________

Don't walk, just fly!!

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7097
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
2.2.2015 9:07:39   
Rijada
harmonika bas mi je drago da sam ti pomogla.
Pa ja iskreno nezam zasto nekog da odbiju ako imas svu dokomentaciju koju fond trazi da predas sa racunom
Ali eto desava se i to.Ali sigurno su naveli u odbijenici razlog zato su morali da odbiju
Ali ti imas pravo na zalbu.Ja stvarno znam puno cura koje si radile i svima su odobrili
Tebi sretno sa nalazima da bude sve uredu da nemoras da trosis ove inekcije kao ja
Lijep pozzz

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7098
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
2.2.2015 14:01:34   
ringer
Maksi samo naprijed.Sve to potroši da bakterije nestane.Koje vaginalete ti je propisala?

(odgovor članu Maksi13)
Neposredna veza do poruke: 7099
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
2.2.2015 14:31:37   
harmonika
Maksi samo naprijed,uz tebe smo. Ko zna zašto je dobro što je odgođen postupak.Uzmi što više vitamina (pogotovo c,b i e) i čaj,možeš onaj urološki od pančića. moj muž je imao enterokoku i nije mogao piti antibiotike jer je alergičan na pencilin a svi ostali su bili rezistentni na tu bakteriju. mislila sam da se nikada nećemo riješiti beštije ali uspjelo je iz prve.
rijada,hvala ti još jednom. mene su ovi u konzilijumu prepali. kad sam zvala rekli mi da je jako skupo. spominjali cifre 630 km za jedan od parametara pa 250 drugi i treći 175. rekoh nema mi druge nego hiljadarku pripremiti.user posted image
pozdrav za sve

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 7100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  282 283 [284] 285 286   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  282 283 [284] 285 286   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *