|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  355 356 [357] 358 359   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.5.2016 23:18:59   
sunce32
Hvala puno Mrvice na odgovoru,nadam se i ja da cemo sve ubrzo ugledat user posted image Ako neko procita moj predhodni post a zna nesto o tome bila bi zahvalna da mi odgovori,veliki pozdrav za tebe i za sve ostale zene

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8901
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.5.2016 11:10:57   
Petros
Potrebno je da imas sve ranije nalaze (brisevi, nalaz prohodnosti jajovoda, spermogram, hormoni...) i ja sam dobila uputu za Medico's od ginekologa. Zakazes termin, mislim da se podrazumijeva i partnerovo prisustvo.Primi te i ultrazvukom pregleda neko od ljekara, te izvrsi detaljan uvid u medicinsku dokumentaciju, zato je potrebno imati sto vise nalaza, da te ne bi vratili da jos nesto uradis. Istom prilikom dobijes nalaz i misljenje u dva primjerka. U lokalnu kancelariju zdravstvenog fonda predajes taj jedan nalaz, kopiju vjencanog lista, kopije svih svojih nalaza i licne karte. Rjesenje dobijes na kucnu adresu kroz nekoliko sedmica, i cekas termin postupka u Medico'su. Naravno, opet prije samog postupka idu svi nalazi, sa cime ces biti detaljno upoznata. Srecno!

(odgovor članu sunce32)
Neposredna veza do poruke: 8902
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.5.2016 17:26:39   
serendipity
A zasto od papira za Fond traze i vjencani list, znate li? Zakon je izjednacio bracnu i vanbracnu zajednicu. Sta ako, eto, neko nece da se vjenca? Sad to treba uraditi samo da zadovolji nekog fondovskog birokratu? Zivimo lijepo i slozno zajedno i nikad nam nije palo na um da se potpisemo, sad ce nas oni natjerati?

(odgovor članu Petros)
Neposredna veza do poruke: 8903
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.5.2016 20:00:03   
Makica31
Sunce a gdje si radila prvi postupak, kad pitas za proceduru?

Znaci prvo nazoves mediko s, zakazes konsultacije u vezi lijecenja steriliteta
poneses sve nalaze koje imas
oni to pogledaju, kazu ti sta ti jos treba od nalaza
kad to uradis,opet ides kod njih sa tim nalazima i oni ako ustanove da ste vi slucaj za VTO pisu preporuku za VTO, taj papir i sve nalaze predajes u FOND, u Fondu dobijes i obrazac koji treba da se popuni...

ps. Ne mora se biti u braku, moze u vanbracnoj zajednici ali
mora da se napise izjava da zivite vanbracno, uz dva svjedoka, koja povedete u opstinu, i u uopstini ovjerite tu izjavu i predate u Fond umjesto vjencanog lista...


< Poruku je uredio Makica31 -- 13.5.2016 20:01:23 >

(odgovor članu serendipity)
Neposredna veza do poruke: 8904
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.5.2016 23:19:10   
serendipity
Hvala za objašnjenje, Makice! :)

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8905
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
14.5.2016 0:37:37   
sunce32
Radila sam postupak prije 4 godine u Medicosu,kako sam se razocarala tu sam stala (kontrola samo kod svog dr papa nalaz,UZ i to je to)Muz spermogram(koji nije bas najbolji)Neki dan smo bili poslom u Beogradu tako smo otisli do dr Vasiljevica (posto smo culi da je dobar)koji je pogledao nalaze i rekao kada vec imate jos jedan postupak dzabe iskoristite u BL.Zato sam pitala kako sada to ide...razmisljala sam da se nije sta promjenilo,znaci opet sve isto kao i prvi put znaci skupiti snage i opet pokusati Hvala puno na odgovoru tebi i vidim gore je Petros odgovorila takodjer Hvala ,puno pozdrava za sve vas

(odgovor članu serendipity)
Neposredna veza do poruke: 8906
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
14.5.2016 7:48:33   
Petros
Pitala sam se sta podrazumijevaju pod dokazom o izvanbracnoj zajednici, hvala Makice!

< Poruku je uredio Petros -- 14.5.2016 7:54:27 >

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8907
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
14.5.2016 15:50:55   
daduška
Drage moje, ko se odluči na drugi (ili prvi) postupak negdje drugo van RS-a, može tražiti refundaciju troškova od našeg fonda , samo ukoliko postupak uspije. Morate imati potvrdu iz Medo s-a ,tj odobrenje od fonda, da ste ušli u postupak za VTO .
Sretno !

(odgovor članu Petros)
Neposredna veza do poruke: 8908
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
14.5.2016 16:09:18   
Mrvice
Daduška jesi ti zvala fond poslije onog što sam ti ja rekla da se može refundirti novac ako postupak uspije i negdje drugo van RS, ako jesi sta su ti rekli? Da li se mora dobiti i potvrda neka od fonda prije postupka i negdje drugo?

(odgovor članu daduška)
Neposredna veza do poruke: 8909
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
15.5.2016 16:20:04   
daduška
Sredinom prošlog mjeseca sam otišla u socijalno, gdje mi je žena sve lijepo objasnila, pa čak i nazvala BL da se konsultuje sa njima. Po pravilu bi trebala imati odobrenje od fonda za postupak VTO (u našoj državi), ali ga ja nisam imala. Ipak smo sve kopirali i poslali, pa sada čekamo. Odgovor stiže na kućnu adresu. Ako sada ne prođe, bez tog papira iz fonda, moraću ponovo u Medico s na konsultacije, da bi dobili prijedlog za VTO, pa u fond po odobrenje. I jako je važno da na svim računima piše vaše ime i prezime i datum, sa njihovom ovjerom- pečatom (klinike ili apoteke).

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8910
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
15.5.2016 21:50:27   
Mrvice
Hvala ti Daduška, mada i oni u fondu ne znaju vise, čas jedno čas drugo. Ali sam sigurna da gledaju da si sto smotaniji i da sto manje znaš pa da ti sve ospore. Ja sam se uvjerila kroz ove sve nalaze sto sam vadila, mada sam ih sve uspijela izganjati besplatno. Samo upornost i sto vise se informisati i sve možeš ostvariti. Dva pokušaja na koje imamo pravo mogu i van RS, za neuspjela dva po 30% troškova od onoga što fond odobrava (od 5500). A jedan puni samo ako uspije i završi se rađanjem djeteta, znaci ili prvi ili drugi samo da je uspio. A mogu i dva ali uz preporuku iz Mediko'sa da oni ne mogu obaviti postupak. Zato žene moje ko je teži slučaj i jednom pokušao u BL a nije uspio i ili je nezadovoljan može čekati da mu uspije negdje van RS i onda tražiti povrat od fonda. Samo se borite za sebe jer vam niko drugi neće pomoći, vjerujete. Fondu je u interesu da svaku KM sebi ostavi. Ja ću se isto ovih dana dobro raspitati za sve pa vam pišem.

(odgovor članu daduška)
Neposredna veza do poruke: 8911
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
10.6.2016 20:09:53   
sunce32
Drage zene gdje ste vi?Kako ste ?Ja isla u BL spermorgram kod muza je bolji,mene pregledala kaze dobro je sve ali bi trebala smrsati jedno 10kg,evo zapocela dijetu imam vremena do decembra.Htjela sam pitati zasto me stavila za decembar jeli toliko guzva ili ne rade preko ljeta(to mi je neko prosli put rekao kada sam isla na VTO)Prosli put je bila Dr Brankica nije mi dala da dosta nalaza uradim,a sada je Dr Mirjana sta mi je sve napisala da uradim...Jeli jos neko ide ili isao kod Dr Mirjane?Od kada ona radi?Bila je ljubazna nadam se i da ce ostati,iskreno i Dr Brankica je bila na pocetku ljubazna poslje i ne objasni dobro(uvijek neka guzva)Pozdrav za sve vas

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8912
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.6.2016 21:27:12   
Mrvice
Sunce32. Cisto da ti dam malo podrške, vidim da se niko odavno ne javlja. Ja nemam iskustva sa doktorima iz Medico's tako da ti o tome ne mogu pisati. Evo pozivam cure koje znaju da ti se jave.
Sta si dobila od nalaza da uradiš? Uradi obavezno stečene i urođene trombofilije, hormone stitne i antitijela stitne, ANA nalaz, antispermatozoidna antitijela. Pretpostavljam da si dobila da uradiš polne hormone, bakterioloske nalaze, rezistenciju na secer i sl.
Pozdravljam i druge djevojke. Nesto ste se uspavale ;-)

(odgovor članu sunce32)
Neposredna veza do poruke: 8913
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.6.2016 22:29:48   
sunce32
Mrvice bas si divna hvala ti sto si odgovorila(javice se neko ko ima i iskustva sa ovom doktoricim,nesto se cure uspavale)sve sto si napisala to mi je napisano da uradim ali tek da pocnem u augustu vaditi nalaze(decembar postupak)Pozdrav i jos jednom hvala user posted image

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8914
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
25.7.2016 15:29:40   
nikitan
Ja sam imala 5 pokušaja vantjelesne u medicosu.sanja i brankica obe doktorice odlicne.stvarno nemam rjeci.A ta dr.mirjana odnedavno radi snjima tek se uhodava.neka me niko neshvati pogrešno.I ja sam iskoristila ova besplatna postupka i ništa.ipak u bg su detaljniji precizniji urade ti sve nalaze da im nebi sta promaklo.ipak su oni duže godina u tome.iskusniji su.ko moze neka ide dalje.pogotovo ako je problem malo veci onda treba ici dalje.svim zenama koje su u postupku sretno.

(odgovor članu sunce32)
Neposredna veza do poruke: 8915
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
26.7.2016 0:41:07   
sunce32
Caoo,Nikitan bas mi je zao sto si toliko puta isla na VT mogu misliti kroz sto si sve prosla,ali ja sam spremna kroz sve proci da uspije,znam Sarajevo,Beograd da su bolji ali vrijedi jos ovaj jedan besplatan postupak iskoristiti,vidjecemo sta ce biti..ali iskreno ovdje na forumu slabo je ko pisao da je od prvi put ili drugi uspjelo kod dr Sanje,rijetkost...nadam se da ce meni uspjeti ako ne idemo dalje,najgore sto godine idu ko lude..pozdrav :)

(odgovor članu nikitan)
Neposredna veza do poruke: 8916
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
26.7.2016 13:17:39   
mrvicado
Bila dam na dvije oplodnje u Medico s kod Brankice,sada su me zakazali kod dr.Ostojic,mozeli mi ko reci jeli ko isao kod nje i kakva je.Sto se tice termina jeli sve do decembra vidim iz prethodnih komentara.

(odgovor članu sunce32)
Neposredna veza do poruke: 8917
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
26.7.2016 17:27:07   
sunce32
I ja sam proslu VT bila kod dr Brankice,sada sam kod Dr Ostojic,bila je ljubazna prvi put zezala se kaze skinuti 10kg do decembra,vec sam skinula 5kg ,tako da neznam ni ja kakva je,kao sto predhodni post NIKATIN je napisala ona je nova..tako vidjecemo sta i kako ce biti

(odgovor članu mrvicado)
Neposredna veza do poruke: 8918
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
3.8.2016 15:31:24   
mala zelja
Sunce 32 i mrvicado evo da se ja javim, kroz isto prolazimo..Ja se trenutno pripremam za prvi postupak u Medicos u septembru mjesecu. Već sam počela sa microginonom, i vodi me dr. Mirjana Ostojić. Ona jeste ljubazna ali mene užasno nervira što radi jako brzo, ne dobiješ nikakve informacije od nje, pa mi se taj njen pristup ne sviđa. I kad pitam ono što me zanima, a trenutno me zanima jako puno jer mi je ovo prvi put (Nadam se i posljednji user posted image ) ona kaže bolje je što manje znaš. Da mi nije bilo psihologinje pola stvarni nebi ni znala od njih nego ovako kupila po forumima. Što se tiče termina znam da joj je septembar pun, sad kad sam bila rekla mi je da imaju u septembru mjesecu 60 postupaka user posted image , što mene dodatno plaši (da nije to ipak malo previše, ja i muž se zezamo dobro će biti ako nam ne zamjene uzorke i ne dobijemo kineza :)Uglavnom, to je to. Neko je pitao šta treba od nalaza mi smo radili : Briseve, testiranje na HIV, clamidiu i sl, muz spremokulturu, ja hormonski status, insulinemiju. Uglavnom ako kako mogu pomoći javite se.. Rado bih da razmjenimo informacije i iskustva. I da da nas malo ohrabrim naši prijatelji su kod njih dobili blizance iz prvog puta, naravno ima i onih koji nažalost pokušavaju više puta, ali sve je to u Božjim rukama.

Svima nama želim da uskoro u naručju držimo naše user posted image :)

(odgovor članu sunce32)
Neposredna veza do poruke: 8919
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
4.8.2016 22:44:35   
sunce32
mala zelja kada si isla pa te uzeli za postupak u septembru?Ja sam tek za decembar,a uvijek i uzimaju 50-60 zena mjesecno za postupak tako je bilo kada sam, i prvi put isla.Ja krajem augusta krecem sa vadjenjem nalaza..sve te moram uraditi kao i ti,samo ja moram jos i trombofilije a neznam gdje se rade,neko kaze privatno u BL (poslje refondiraju novac),neko kaze na paprikovcu uz uputnicu,bila bi zahvalna ako neko zna da mi napise gdje se radi?Tebi zelim da ti od prvi put uspije da dobijes user posted image a moze i user posted image user posted image I nadam se da ce nam se svima ubrzo ispuniti zelja da imao svoju bebu pozz user posted image

(odgovor članu mala zelja)
Neposredna veza do poruke: 8920
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
6.8.2016 16:56:36   
rushka81
Za sve trombofilije ti treba uputnica. Urodjene radis u Konzilijumu i posle sa racunom, potvrdom sa Paprikovca i ostalim papirima refundiras, a stecene radis na Paprikovcu, one se cekaju mesec dana najmanje, a ove u konzilijumu budu gotove za par dana.

(odgovor članu sunce32)
Neposredna veza do poruke: 8921
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
7.8.2016 16:07:31   
sunce32
Hvala puno na odgovoru :)

(odgovor članu rushka81)
Neposredna veza do poruke: 8922
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.8.2016 12:22:50   
Makica31
Zene pozdrav,
ja sam isla kod dr Mirajne Ostojic, prvi postupak VTO u aprilu i bio je uspjesan, sad sam trudna 4,5 mjeseca... Tacno je da rade brzo, nista ne objasnjavaju, velika im je guzva... sve informacije o VTO sam skupila preko foruma, a ne od dr u Mediku, nije stvar u tome koliko su oni strucni ili nestrucni vec je stvar u tome koliko je vas problem ozbiljan, ja sam za njih bila maciji kasalj, i tako su se prema meni i ophodili, i bili su ubjedjeni da ce uspjeti iz prve, kao sto je i bilo, ali to nije znacilo da meni sve to lako kroz sta sam prosla i da su mi trebale informacije. Dosta nalaza sam radila na svoju ruku, a oni su govorili da ne treba to da radim, vec da udjem u postupak rasterecena.Ja sam rekla da tako ne mogu. Izmedju ostalog tako sam i sama otkrila da imam trombofiliju i na fragminu sam od embriotransfera, a da je bilo do njih, ne bih te analize ni radila. trombofilije sam radila na Paprikovcu stecene i urodjenne privatno, ali prvo Vam treba hematolog, ne vrijedi ni sam na svoju ruku, a hematologa sam morala preko veze, jer i ona zena je rekla da je nepotrebno to da radim, ali sam ja je zamolila i rekla da moram, da ja ne mogu ici u postupak za VTO bez tih nalaza i da se pitam sta ce biti....

Znaci, oni jesu prebukirani i rade kao na traci, malo informacija daju jer je guzva stalno, ili se pomirite s tim, ili idite na drugo mjesto, ili trazite po netu sve infomracije....

(odgovor članu sunce32)
Neposredna veza do poruke: 8923
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.8.2016 14:45:08   
rajna1980
Cestitam Makice. I ja se spremam za prvi VTO, imali jednu neuspjesnu inseminaciju. Mozes li napisati koja je trombofilija kod tebe? Ja sam isto radila nalaze na svoju ruku i imam trombofiliju MTHFR heterozigot, bila i kod hematologa i rekla mi da ne treba nikakva terapija s njene strane kad budem radila VTO. Ja opet nekako sumnjicava, citala sam da su zene sa tom mutacijom dobijale terapiju nakon transfera. A u Medicu jeste kao na traci.

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8924
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.8.2016 14:52:03   
rajna1980
Zenice, jos ovo da vas pitam. Je li se neka susretala sa problemom nepravilnog endometrijuma? Kod mene je uvijek uredan nalaz ultrazvuka, osim tog endometrijuma, uvijek nepravilan, nehomogen, zadebljao, sa polipima itd. Vec sam tri puta bila na histeroskopiji gdje su mi skidali polipe, zadebljanja, ali stanje se ne popravlja. Ne znam vise sta da radim.

(odgovor članu rajna1980)
Neposredna veza do poruke: 8925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  355 356 [357] 358 359   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  355 356 [357] 358 359   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *