| 
				  tea lana ->  RE: sladoledi  (19.6.2009 13:48:19)
			   | 
			 
	        
			   
		          
				   ne znam da li je neka od vas jela pohovani sladoled ja jesam i odusevila sam se ,naravno ne ovdje kod nas nego u Londonu  i napokon sam pronasla recept za to.Sad cu vam staviti a ja cu to aBd da pravim u nedelju jer sutra nisam kuci      Kineski pohani sladoled   [image]http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/e/5/e51fdd0bfeb2e624f245a372c33501eb_content_medium.jpg[/image]   Sastojci                                                                                                                                                                                  1 kg                                     sladoleda od vanilije                                                                                                       100 g                                     Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka                                                                                                       2                                     jaja                                                                                                       100 g                                     Krušnih mrvica Podravka                                                                                                       400 ml                                     ulja za prženje                                                                      Za umak:                                                                                                       100 ml                                     vode                                                                                                       150 g                                     šećera                                                                                                       100 g                                     usitnjenog bobičastog voća                        Priprema                     Od zamrznutog sladoleda žlicom za sladoled oblikujte kuglice, stavite ih u posudu i vratite u zamrzivač.Pripremite umak: zakipite vodu, dodajte šećer i kuhajte 10-ak minuta. Dodajte voće i nastavite kuhati još 3-4 minute.Zamrznute kuglice uvaljajte u brašno, prethodno razmućena jaja te u krušne mrvice.U voku zagrijte ulje i kratko uronite zamrznute kuglice.                                                                     Posluživanje                 Poslužite odmah, prelivene voćnim sirupom.                                  Savjet                 Kuglice oblikujte, a zatim zamrznite par sati prije paniranja, a isto tako panirane kuglice vratite u zamrzivač bar sat vremena prije prženja.      Savjet   Kuglice oblikujte, a zatim zamrznite par sati prije paniranja, a isto tako panirane kuglice vratite u zamrzivač bar sat vremena prije prženja Savjet je super ali da bude još bolje izvadite ih na sobnu temperaturu jedno 15ak min prije prženja i ponovo ih uvaljajte u jaje i mrvice kako bi imale deblji omotač i sladoled ne bi bio jako zaleđen                                   
				  
	           | 
	         
	         
	           
			  	   | 
	         
		   
		 | 
	   
	 	  
	 |