koka i po -> RE: Anksioznost?? (14.7.2012 12:40:08)
|
IZVORNA PORUKA: kupina Zdravo! Zanima me da li je neka od vas imala strah od smrti?Posljednih dana neprestalno mislim o tome,ne mogu normalno da funkcionisem,osjecam neki pritisak u glavi,nervozu u stomaku,u grudima me nesto steze....sta god da radim ,sta god da pricam mislim o tome...potpuno me taj osjecaj obuzeo,sve mi besmisleno...strah me nepostajanja,strah me brze prolaznosti zivota...prije me ponekad uhvati panika zbog toga,ali sam to mogla potpuno normalno prihvatiti,bilo mi logicno,malo se prepadnem,ali brzo me prode...ali sad ne mogu da se rijesim tog osjecaja...ne znam sta da radim..nikako ne mogu da se opustim...strah me koliko ce taj osjecaj trajati,...da li cu se svakim danom sve gore i gore osjecati :( Potrebno je da me neko razgovori,ne znam s kim da pricam o tome...sa muzem sam pokusala..ali ne ide :( strah od smrti je u sustini normalan ako se nalazi u prihvatljivim granicama.nema covjeka koji bas nijednom nije razmisljao o istom i koga nije bilo strah.smrt je normalna pojava i dio je zivotnog ciklusa koji je Bogom odredjen.jos uvijek je neistrazeno i manje poznato podrucje ljudskog zivota i vjerovatno radi toga se javlja strah.covjek nije svjestan trenutka kad se radja ni trenutka kada umire( barem tako kazu knjige).prema tome...uzivaj u zivotu i ne daj da te obuzimaju razmisljanja o tome sto je prirodno[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|