gnojni prišt na licu!!! (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Zdravlje beba



Poruka


fanamatik -> gnojni prišt na licu!!! (25.6.2009 15:34:47)

Drage mame,

Mojoj 11-mjesečnoj curici se prekjučer pojavio veliki prišt na bradi, pun gnoja, žut i strašan, mislim da mu je promjer bio najmanje 5 mm. Isti takav joj se pojavio i na glavi, nešto iznad uha. Jutros je lupila bradom o stol i raskrvarila ga, sad izgleda strašno.
Ne znam šta da radim, dermatologu ne mogu još neko vrijeme (mali grad), strah me bilo šta uraditi na svoju ruku.
Zna li iko nešto o ovome?

Mnogo vam hvala




Amrino -> RE: gnojni prišt na licu!!! (25.6.2009 15:39:06)

Ne znam stvarno nista ali ja bih na tvom mjestu stavila mozda obloge od Acidi borici i kupila bih u apoteci Fenistil gel te malo namazala s tim. Fenistil je protiv ujeda i osipa i sl. stvari ali znam da preporucuju kod takvi stvari (gnoj, upala...) da se namaze pa ako ne pomogne onda obavezno doktoru.




mamma mumi -> RE: gnojni prišt na licu!!! (25.6.2009 16:36:42)

Draga moja kao sto je vec receno stavi malo obloga od acidi Borici, a potom na sterilnu gazu, a to ti je najbolje uvece kad podje spavati stavi Rivanol-zuta tecnost koja se moze kupiti u apoteci i stavi joj na to, stavljaj sve dok ne prodje. A obavezno posjeti pedijatra i vidi zasto joj se to javilo.




flox -> RE: gnojni prišt na licu!!! (25.6.2009 21:41:25)

Moguće da je neka infekcija. Znam za slučaj jedne djevojčice koja je imala slične prišteve. Na klinici u Sarajevu govorili svašta dok je majka nije odvela privatnom dermatologu (ona što se reklamira u Dnevnom avazu), dr rekla infekcija dala joj neku mast i relativno brzo sve nestalo. Mala je bila na nekom izletu, vjerovatno tamo to pokupila.




fanamatik -> RE: gnojni prišt na licu!!! (26.6.2009 13:09:18)

Hvala vam na savjetima.
Danas smo napokon vidjeli pedijatricu (infekcija stafilokokama!!!), koja nam je preporučila obloge od rivanola, ali nam je dala i antibiotik, i to Zinnat. Ne znam nijedno dijete koje moze piti tu "stvar", i malena je odmah povratila nakon drugog pokušaja da joj ga sjurim niz grlo.
Ne vjerujem da će nam uspjeti da ga pijemo. Postoje li neki alternativni a djelotvorni načini da ga dijete popije?

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




nita -> RE: gnojni prišt na licu!!! (30.6.2009 0:58:38)

Fanamatik, je li nestao prišt?! Nadam se da je beba uspjela popiti taj antibiotik. Mojoj bebi je doktorica juče propisala mast Betrion. Imala je nekoliko manjih prištića kod usta. Dva puta sam joj namazala i već prolaze, hB. Ali, morat ćemo nastaviti sa terapijom još 4 dana (ukupno pet), jer je riječ o antibiotiku.




Stranica: [1]