hanabanana -> RE: Stambeno pitanje, kupovina stana ili kuće (1.2.2012 20:54:30)
|
IZVORNA PORUKA: henna ze ja se divim ženama koje imaju velike stanove..malo dijete..makar jedno i rade...pa stignu sve održavati pod koncem..još uz to se seksati i ići vani... jutros kontam..e moja budalo..da ti je veći stan i još jedno dijete ti bi se objesila..fakat me interesuje..jel za tako velike stanove imate tete čistilice...ili kako nema šanse da bi me ko natjero da mijenjam ovaj stan..a 35 m2..na moja primanja..oa ovdje mi režije mjesečno 300 KM.. Ja sam odrasla u 120 kvadrata. Ali sam od 92 godine živjela i u 12 m2, 25 m2, 35 m2.....i sada opet u 106 m2. Zato mi vjeruj da ti kažem da je lakše održavati stan od 100 kvadrata nego od 40. U 100 kvadrat ja zatvorim spavaće sobe, dnevna, trpezarija i kuhinja imaju širinu i samo onaj namještaj koji je samo neophodan. Što se tiče mojih režija, ja plaćam malo više od tvojih 300. I to samo zato što grijanje plaćam po kvadratu a ne po potrošnji. ( što je ludost, ali tako je kako je ) Arijana, mi smo prije 8 mjeseci prodali svoj stan od 57 m2u Hrasnom, namirli novac i kupili stan na drugoj strani Miljacke. Odlično smo prošli. Našli smo stan koji je sagrađen 2005 godine, tako da nismo imali ni renoviranja. Ako možete, uradite slično. Ja sam bila napola luda. Kad je Hana krenula u školu, bio je haos. U spavaćoj smo imali 4 kreveta i ja dalje nisam mogla. Imala sam osjećaj da selim, čim udjem u stan, na nešto udarim. Kao da se selimo. I tačno je da su muškarci lijeni, ali ih treba pokrenuti. mi smo zamalo renovirali svoj stari stan, ali kad smo shvatili koliko bi nas to došlo, barem 25000 maraka, skontali smo da uz 10000 više možemo dobiti skoro duplo više kvadrata.
|
|
|
|