|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Slijepi miševi..kako ih istrijebiti?
12.8.2009 10:40:32   
simba
Imam problem koji neznam kako da rijesim a uzasno me strah ti malih stvorenja....Naime moja svekrva je primjetila kako svako jutro ispred kuce na ploči nalazi nekakav izmet...prvo je mislila da su ptičice pa je jedno veče dok je sjedila vani pred mrak sva uzasnuta zvala nas da vidimo sta se desava (mi smo na spratu kuce)...Kuca jos nije malterisana tako da ima tih pezbroj rupica gje se mogu nastaniti..Hm...čitava invazija je pocela izlaziti pored njenih vrata.Ona ih je ukupno nabrojala 25 a sigurno je bilo i vise....Strasno za gledat isto kao u filmovima one uklete i osamljene kuce.Nismo znali sta uciniti kontala sam ako im postavimo otrov oni ce opet ostati u kuci a kazu da to nikako nevalja i da se na njih svasta moze i napraviti nebi da mi budu u kuci.Pa smo jedno vece pred mrak kada su oni izasli MM uzeo pur pjene i rofiksa i to zatvorili.....Ostavila sam čitavu noc svijetlo upaljeno da se nebi slucajno preselili kod mene.....ali ipak jesu nazalost sada su kod ulaza prema nasem spratu.Nismo u mogucnosti da sada stavljamo malter ali sve i kad bi bili morali bi to radit pred mrak jer nezelim da ostanu u kuci. Trazila sam na netu o tome ali nista nisam nasla osim da se snjima rade kojekakve vračke.Strah me da ih nije ko poslao jer kako pise oni se samo naseljavaju u napustena mjesta.....nevalja nikako pitam se otkud tu.....Moja svekrva se malo nasalila na taj racun pa kaze zato sam ja ko slijepi mis danju bi samo spavala a navece oka nemogu sklopiti heheheh.....Molim vas ako imate kakav savijet ili rijesenje da mi pomognete kako ih istrijebiti.

_____________________________

Moj sin RIAD, Moj zivot novi!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Slijepi miševi..kako ih istrijebiti?
12.8.2009 11:58:10   
Nunny
ma siba neboj se sve sto mogu je da ti malko krvi isisaju...ma salim se kod nas u zgradi ima puno slijepih miseva...ja obicno spavam sa otvorenim prozorom i vidim ih kako lete nikad nam niti jedan nije uletio ne znam sad kad beba dodje moracu i ja trazit neko rijesenje mozda stavit mrezu na prozor...nadam se da ce neko znati da ti pomogne

(odgovor članu simba)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Slijepi miševi..kako ih istrijebiti?
12.8.2009 12:12:50   
Anushka
http://www.zena21.com/arhiva/zena13/sismis.htm

http://www.park-maksimir.hr/Maksimir_media/letak_digitalni.pdf

http://www.pp-medvednica.hr/Medvednica_hr/Sismisi.htm

nisu opasni, korisni su i cak su simbol srece (ovdje pise da mogu pojesti 600 komaraca u jednoj noci:), u hrvatskoj su zasticeni, ne znam kako je kod nas ali ne bi ti preporucila da ih pokusas istrijebiti, u svakom slucaju jedna je forumasica zvala neku inspekciju zbog zmija pa bi mogla i ti isto uraditi. I nabavi macu!


(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Slijepi miševi..kako ih istrijebiti?
12.8.2009 13:21:10   
simba
sve me strah kad izadjem da me nece koji pogoditi u glavu ....user posted image user posted image user posted image a sad me strah i navece otvoriti prozore da koji ne udje.....

_____________________________

Moj sin RIAD, Moj zivot novi!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Slijepi miševi..kako ih istrijebiti?
12.8.2009 13:32:32   
Anoniman
Ne znam kakva si sa engleskim... evo ovdje imaš savjete:
http://www.associatedcontent.com/article/37370/getting_rid_of_bats.html

Uostalom:,samo ukucaj "getting rid of bats" i naći ćeš dosta tekstova i savjeta

(odgovor članu simba)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Slijepi miševi..kako ih istrijebiti?
12.8.2009 13:45:46   
dzeni_nl
Ja bih trebala muzu predloziti da nabavimo jednog slijepog misa da nas brani od komaraca, jer je ovo vise ne izdrzljivo.

I ja ih se jako bojim, a zasto ne znam ni sama. Kada sam bila mala cula sam price da se oni zapetljaju u kosu, zaljepe za kozu pa ih ne mozes odljepiti i onda ja kad vidim slijepog misa umirem od straha. To ti je reci neuk narod.


_____________________________

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *