RE: problem sa eserihiom coli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)



Poruka


AdiiM -> RE: problem sa eserihiom coli (25.3.2011 8:34:36)

Ja bih vam preporučila da se malo više brinete radi ešerihije i da pola litra brusnice nije dovoljno, treba piti minimalno 2 l čaja dnevno, a to što ti kaže da čekaš poslije poroda pa da onda rješavaš ja bih ti preporučila da tražiš drugo mišljenje. Nebih da vas prepadam ali ta bakterija nije bezopasna, govorim vam iz iskustva. Dugo pratim ovu temu i nisam mislila ništa da pišem jer ste pri kraju trudnoće pa da se nebi isprepadale ali mislim da je bolje reći nego prešutjeti.




tukica -> RE: problem sa eserihiom coli (25.3.2011 12:07:10)

hvala na savjetu i brizi, ja sam isplakala more suza i nisam se drzala samo jednog misljenja nego sam otisla jos kod dva druga doktora, jedan koji me vodi pored ovog na jezeru i kod privatnika... dakle, sve troje nije imalo pojma, bukvalno POJMA NISU ZNALI sta da rade, cime su jos vise povecali moju frustraciju... sta mogu ja tu, osim da pijem tu brusnicu?! da se jos vise sekiram, ne mogu jer cu jos vise naskoditi i sebi i bebi... i sta mi ostaje nego da cekam da se porodim... ne mogu mi dati antibiotike, ne mogu mi pomoci, jedino da idem i vristim po ulici i bolnici da mi neko pomogne, a i tad bi bilo upitno da li bi iko znao sta da radi sa mnom... 




DM -> RE: problem sa eserihiom coli (25.3.2011 12:13:28)

Ja sam jednom naletila na ovo, pa možda da i ovo probate
KLIK




AdiiM -> RE: problem sa eserihiom coli (25.3.2011 12:59:08)

Draga moja onda piji što više čaja, ima jedan recept skuhaš 1kg jabuka Delises i pola čaše zobi u 2l vode procijediti u termosku i piti toplo u toku dana.Ima i jedan poznati travar kod kojeg sam bila zove se Šarić ovde živi u Mostaru i meni je rekao da sam se javila prije poroda ništa se od ovoga nebi desilo ali ja nisam ni znala da imam bakteriju ustvari nisam je ni imala jer sam radila nalaze 10 dana prije poroda i nalaz mi je bio dobar. Ipak mislim da su prirodni lijekovi bolji jer sam ja u bolnici nakon poroda primala 3 vrste antibiotika i kad sam izašla popila 3 ture tableta i opet mi je nalaz bio 10 na 5.




sweet insanity -> RE: problem sa eserihiom coli (25.3.2011 15:36:44)

A sta se to desilo sto se ne bi desilo da si se javila prije poroda? Ja tek treba da radim urinokulturu ali se svejedno frkam..




tukica -> RE: problem sa eserihiom coli (25.3.2011 22:34:46)

hvala za recept, odmah ga sutra pravim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tukica -> RE: problem sa eserihiom coli (25.3.2011 22:35:37)

Probacu jos par recepata, pa cemo vidjeti... ako se u medjuvremenu ne porodim...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Arina -> RE: problem sa eserihiom coli (8.5.2011 21:18:53)

Htjela sam samo da napisem jedan recept domaci za tu eserihiju...koji mi je dala kolegica.njena curica je imala tu bakteriju pa joj je jedna doktoricA dala taj recept sa kojim je ona istjerala tu bestiju .
Naime uzmete 1l bijelog vina bilo kojeg i stavite u njega 10 cesmica bijelog luka znaci onih malih komadica koji cine glavicu luka ogulite ih i stavite u vino i na sporet da zakuha polako smnajite i kuhate dok ne ukuha na trecinu...najbolje je imati jednu mjericu u koju cete to uljevati par puta dok ne bude trecina litre i onda stavite u neku teglu ili posudu i pije se kasila-dvije ujutroi uvece prije jela .napominjem da se pije tecnost a ti lukici ne.uglavnom je jako ruzno ali je jako djelotvorno.i dobro kad se ne moze piti lijekovi  ovo svakako je jako jako dobro .Jos samo ovo nakon deset dana je eserihija otisla kada je odvela malenu na testiranje i kad je opet ponovila kontrolu nakon 6 mjeseci nije je opet bilo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Nadam se da sam bar nekom pomogla[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




AdiiM -> RE: problem sa eserihiom coli (10.5.2011 22:53:45)

Zamolila bih vas da mi kazete kako moze prvi uzorak UK biti sterilan a drugi da pokaze E.coli i to ›100 000. Ovo me malo zbunjuje
[sm=zmeden.gif]




DM -> RE: problem sa eserihiom coli (10.5.2011 23:09:25)

I meni nije jasno, meni se isto nešto čudno desilo sa brisom grla kod djeteta-pokazalo mu da ima EC[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] I dan-danas sam ubjeđena da ne sterilišu dovoljno dugo epruvete!




animagical -> RE: problem sa eserihiom coli (10.5.2011 23:59:42)

kupujte plasticne sterilne bocice za urin u apoteci, lakse je  a i sigurnije[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




vila_7 -> RE: problem sa eserihiom coli (2.8.2013 20:47:15)

da li neko ima provjeren prirodan lijek za ovu bestiju a da se smije koristiti u trudnoci? (naravno pored antibiotika koje je dr.propisao)




dincica -> RE: problem sa eserihiom coli (6.9.2013 16:59:20)

9 mj trudnoce jel ešerihia koli opasna u 9 mj. i kako je izlijeciti ako iko zna?????

I meni su otkrili eserihiju u 9 mjesecu a nisu mi dali da pijem antibiotike. bas sam zabrinuta. Pijem sad brusnicu cajeve i neki caj protiv bakterija .




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]