RE: policisticni jajnici (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem



Poruka


gogic -> RE: policisticni jajnici (15.12.2009 22:43:10)

i ja sam nova na forumu . pozdrav svima . imam policisticne jajnike i redovne cikluse ali oskude i bez ovulacije vec gskoro 2 godine od kada sam radila kiretazu jer sam u 2 mjesecu trudnoce dobila ospice ili varicele ,nakon 8 godna pokusaja da ostanem trudna  i onda se to desi   . katasrofa. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]godinama idem kod dr. sibincic u bl  al ona samo predje preko toga i kaze desice se opet     al neznam kako kad nemam ovulacije -  sad do 25 .12 . moram ici kod nje pa cu joj reci da radim vjestacku  . povisen mi je prolaktin i tsh  al dovodim ga u red . izvinite sto sam opsirna .





smarija -> RE: policisticni jajnici (16.12.2009 13:55:15)

zdravo selina danas je moj sretan dan ja sam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image] isla sam vaditi betu i pozitivna je,tako da je moja druga inseminacija uspjela.pusa tebi




smarija -> RE: policisticni jajnici (16.12.2009 14:03:10)

draga gogic htjela bih ti napisati par recenica u vezi dr.Sanje,i ja sam njen pacijent u braku sam 7 godina i hodala sam od doktora do doktora i nista od [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image],zadnja nada mi je bila dr.Sanja ili da idem negdje dalje,odlucila sam se za Sanju jer sam ja iz Banja Luke pa kontam vrijedi probati najlakse je otici dalje.Moj problem je bio neredovne menstruacije i ovulacije prvih godinu dana sam isla na folikulometrije pa ciljani odnosi uz klomifen,i sve tako do prije 3 mjeseca kad sam radila svoju prvu inseminaciju koja nije uspjela,ponovimo inseminaciju 02.12 i ja danas saznam da sam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image].Moj ti je savjet da razgovaras sa njom da probate sa inseminacijama pa ako ne ide onda nesto drugo,posto si vec bila jednom trudna.Od srca ti zelim da uspijes da ugledas svoje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image].pozdrav




selina -> RE: policisticni jajnici (16.12.2009 21:11:49)

IZVORNA PORUKA: smarija

zdravo selina danas je moj sretan dan ja sam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image] isla sam vaditi betu i pozitivna je,tako da je moja druga inseminacija uspjela.pusa tebi

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image]super draga moja,stvarno mi je drago zbog tebe i ako bog da tako da svima uspije pa na bilo koji nacin...........................
zelim ti sledeci[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/9nebesa.gif[/image] mjeseci uspjesnih i da ih provedes u zdravlju sa svojom bebicom![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




smarija -> RE: policisticni jajnici (17.12.2009 8:39:49)

hvala ti draga na cestitkama




sanjica -> RE: policisticni jajnici (17.12.2009 9:54:16)

Pozdrav svima, ja sam imala PCOS, već sam pisala to negdje, mislim na temi inseminacija, nebitno. Problem POCS-a sam riješila tabletama GLUFORMIN, pila ih ukupno 6 mjeseci. Preporučujem da se konsultirate sa svojim ginekolozima vezano za terpiju gluforminom, (metamorfinom). Sretno!




gogic -> RE: policisticni jajnici (17.12.2009 21:33:10)

cestitam ti , bas mi je drago da je uspjelo . [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]ja sam danas dobila nalaz od tsh i prolaktina i super je   ,mozda cak i nizak . u ponedeljak idem kod dr. sibincic  i predlozicu joj da radimo insiminaciju. vec sam radila jednu prije 3 godine i bezuspjesna i nakon godinu sam trebala opet da radim i bila sam narucena al sam ostala prirodnim putem trudna . onda se to desilo i hormoni podivljali al evo opet sam ok i idem ponovo dok neuspije.  




smarija -> RE: policisticni jajnici (17.12.2009 22:27:50)

tako i treba samo nema odustajanja uspjeces ti na sledesem postupku (kakav god bio) vidjeces




selina -> RE: policisticni jajnici (17.12.2009 22:47:25)

smarija kako se osjecas? jesul poceli simptomi koji trudnoce?




smarija -> RE: policisticni jajnici (17.12.2009 22:57:54)

ne znam sta bih ti rekla ja nemam nekih posebnih simptoma,grudi me bole i stomak me dosta ziga kso pred menzis pa mi je dr.povecala dozu utrica ujuto i uvece po dva,ultrazvuk mi je tek 29.12. ne znam da li je to ok pitala sam dr.ona kaze da je to u redu




selina -> RE: policisticni jajnici (17.12.2009 23:01:52)

ma super je to sve,grcici su normalni tako je i kod mene bilo normalno kad je zena u drugom stanju
a super da nema povracanja i ja sam hvala bogu prosla bez,neka sad nam uzivaj i dobro se cuvaj!




smarija -> RE: policisticni jajnici (17.12.2009 23:05:33)

naravno sad mi nema druge nego da se pazim kako si ti i tvoja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] primakao se termin poprilicno




selina -> RE: policisticni jajnici (17.12.2009 23:11:33)

jeste bogami primice se svaki dan sve vise ali i jedva cekam,samo jos da je proljece bilo bi jos bolje mene muci ova zima!inace se dobro osjecam malo danas neki grcici ali moze se izdrzati,nije opasno!




smarija -> RE: policisticni jajnici (18.12.2009 10:01:35)

selina sta mislis koliko traju ovi grcici jer me muci i nocu probudi me bol pa ustanem hodam po kuci nikako da se naspavam jos rano ustajem zbog posla




smarija -> RE: policisticni jajnici (18.12.2009 10:02:27)

jel znas koji je pol bebac ili ce da bude iznenadjenje




selina -> RE: policisticni jajnici (18.12.2009 10:04:25)

pa vjeruj kod mene su dugo trajali sigurno jedno 2 mjeseca al sad neznam jesul to isti grcici kao kod mene,meni dodje pa prestane i sve tako redom znaci netraje cijelo vjeme a to ti je sve sto se maternica razvlaci i naravno mijenja se! jesil doku pitala?




selina -> RE: policisticni jajnici (18.12.2009 10:05:25)

djevojcica je  ako bog da melina ce se zvati,ma kakvo iznenadjenje ja sam previse radoznala za to!




smarija -> RE: policisticni jajnici (18.12.2009 11:19:15)

po tom pitanju smo iste mozda sam i previse radoznala ali sta je tu je,i mm ima zelju da bude curica,pitala sam dr.ona isto to kaze da je zbog sirenja maternice i da ce prestati,ni mene ne boli non-stop ali najgore je nocu bol me probudi pa ne mogu da zaspem pa sve tako.




ema_28 -> RE: policisticni jajnici (16.1.2010 20:14:21)

Cao svima, ja sam nova na forumu i takodje ima policisticne jajnike. Saznala sam to sa nekih 15 godina kad sam prvi put otisla ginekologu zbog toga sto sam do tada dobila samo jednu menstruaciju ( sa 14 god) i onda vise nikako. Odmah su me poslali da pregledam hormone i svi su bili OK osim sto sam imala povisen testosteron ali mi je tada ginekolog rekao da je to neki slobodni testosteron i da nista ne brinem. Pocela sam piti hormonsku terapiju ali svaki put kad bih prestala, menstruacije ne bi bilo po pola godine. Tako da sam ukupno 8 godina pila razne vrste tih tableta.
Zadnjih godinu dana ne pijem tablete a ciklus sam uspjela koliko toliko redovno uspostaviti sa homeopatskim tableticama ( na biljnoj bazi) i od tada lagano i neoptereceno radimo na bebici. Do sada se jos nista nije desilo ali se nismo puno ni trudili nego ono kao ako se desi, desi.
Citajuci ove vase postove jos nigdje nisam nasla odgovor na pitanje sta ako ne uspijemo poslije godinu dana redovnih odnosa dobiti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image], kako onda ide procedura? sta ide redom, neke tablete ili operacije ili sta???
Molim vas da mi odgovorite jer ja izgleda tek krecem u borbu :)




brzamala -> RE: policisticni jajnici (18.1.2010 11:36:20)

Draga Ema, ja se borim za svoju [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] vec 4,5 god, i još ništa, a školski sam primjer PCOS-a.Procedura ti je sljedeća: Prvo ćete vjerovatno, i ti i muz uraditi potrebne nalaze, on spermogram a ti hormone, briseve, ultrazvuk, ako ti bude dobar ginekolog i test na inzulinsku rezistenciju. ako ne, onda sama traži taj test jer najnovija istraživanja pokazuju da se Pcos dobija od metabličkog poremećaja nedovoljne iskorištenosti šećera u krvi, ili inzulinske rezistencije, iako dijeabetis ne mora biti prisutan. Od toga će zavisiti terapija. Najčešće daju klomifen, a ako ne budeš regovala onda i neke jače. I to je to , uglavnom, jer kod nas ne posvećuju dovoljno pažnje ovom problemu. U drugom slučaju, tj. ako bude dobar ginekolog, poslat će te na driling jajnika, koji sam i ja prije dva mjeseca uradila i propisati ti metformin za IR. Sa drilingom su najveće šanse za zacece.
Ja sam sama trazila da mi urade driling jer mi je preko glave da mi svi daju dijagnoze a niko ništa ne poduzima i sad pijem metformin( siofor), a krajem mjeseca će mi uvesti i klomifen. Mozda nije pohvalno, ali ja sam na svoju ruku uzela siofor, jer nema nikakvih negativnih posljedica ako su jetra i bubrezi u redu, a mnogo su veće šsanse za začeće u kombinovanoj terapiji metformin- klomifen.

Ako te još nešto zanima, slobodno pitaj[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sretno.




bebac0810 -> RE: policisticni jajnici (19.1.2010 15:17:14)

Bog svima.nova san ovde i još se uhodavam u sve.
bila sam u ginekologa i rekla mi je da imam Policisticne jajnike.sad sam malo tu čitala o simptomima i ja to ništa nemam,osim bolnih menstruacija.
dala mi je da izvadim hormone na uputnici piše LH, FSH, E2, PRL, TSH, TESTOSTERON.
može li mi ko objasnit kako se vade hormoni i šta ovo gore znači?
hvala.




regi -> RE: policisticni jajnici (19.1.2010 17:04:36)

bebac,nista ne brini.hormoni se vade iz krvi. vjerojatno ce dr. na osnovu hormona takode moci dati dijegnozu PCOS(to se vidi iz odnosa FSH i LH). svi hormoni koje si navela su spolni hormoni,a TSH je hormon stitne zlijezde i ,ne znam s kakvim problemom oko zaceca se boriste ti i tm,ali svi oni su jako bitni za zacece.

PCOS su obicno vezani za odsustvo ovulacije, pa to moze mnogo otezavato zacece. ne znam imas li problema sa kilazom,ako da,onda trazi da uradis nnalaz OGTT sa inzulinskom rezistencijom,te se tabletama na vrlo uspjesan nacin moze regulisati taj poremecaj nivoa secera u krvi.

mnogo srece!




vjestica -> RE: policisticni jajnici (19.1.2010 17:44:44)

IZVORNA PORUKA: bebac0810

Bog svima.nova san ovde i još se uhodavam u sve.
bila sam u ginekologa i rekla mi je da imam Policisticne jajnike.sad sam malo tu čitala o simptomima i ja to ništa nemam,osim bolnih menstruacija.
dala mi je da izvadim hormone na uputnici piše LH, FSH, E2, PRL, TSH, TESTOSTERON.
može li mi ko objasnit kako se vade hormoni i šta ovo gore znači?
hvala.


hormoni se rade 3-5 dc, a negdje 8 dc, osim progesterona koji se vadi 21 dc
za ovo provjeri jel od 3-5 dc ili 8 dc, jer to zavisi od laboratorije, ali to ti je trebao reći tvoj ginekolog




Sanav18 -> RE: Policistični jajnici - PCOS (20.1.2010 14:13:06)

Ja sam nova na ovom forumu..
Imam problem.. Nisam dobila menstruaciju već 3 mjeseca, točnije, ovo je 3.
Sumnjam na pcos-policističke jajnike.. Osim izostanka menstruacije od 3 mjeseca, nisam trudna, imam povečanu dlakavost po nogama, rukama, licu, brkove.. Kad obrijem noge, već idući dan su dlake opet vani, a nakon 3 dana je kao da ih nisam ni brijala.. I uvijek imam akne na području brade kojih se ne mogu nikako riješiti.. E sad, zanima me jel itko imao iste ili slične znakove?? I dal su u pitanju policistički jajnici??
Ne kužim, dal se nakon šta se izliječe policistički jajnici može zatrudnjeti ili žene imaju probleme sa plodnošću, da li postoji mogućnost da nikad ne bih mogla imati djece?? :( :( :( :( ..i da, imam 19. uskoro 20.god.
Hvala unaprijed




ivana st -> RE: Policistični jajnici - PCOS (20.1.2010 14:17:44)

Sanav da li si bila kod ginekologa? On će ti najbolje reći je li pCOS u pitanju iako po ovom što si napisala izgleda da ga imaš. Žene sa ovim sindromom mogu imati problema da zatrudne,ali to nikako ne znači da ne mogu ostati trudne i imati djecu.Možda ti je i zbog stresa izostala menstruacija, svakako bi trebala otići kod dr.

I dobro nam došla [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image]!




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>