|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: poucna prica
8.5.2010 16:42:30   
frenkoza
Kćerka se žalila svom ocu na težak život i rekla kako ne zna više kako da se suprotstavi životnim problemima i teškoćama, kako nema više snage za borbu; jer čim riješi jedan problem, već je pred njom drugi i teži od prethodnog.
Njen otac, koji je bio kuvar po zanimanju, odveo ju je u kuhinju. Uzeo je tri lonca, napunio ih vodom i stavio ih na vatru. Za kratko vrijeme voda u posudama počela je da ključa. U prvi lonac je stavio šargarepu, u drugi jaje, a u treći nekoliko zrna kafe, zatim ih je ostavio da se kuvaju neko vrijeme.
Kćerka je bila nestrpljiva, jer nije znala šta njen otac tim postupkom želi reći i dokazati.
Otac je isključio šporet, pa je izvadio šargarepu iz vode i stavio je u posudu, a isto je uradio sa jajetom i kafom. Pogledao je kćerku i upitao: “Šta vidiš?” “Vidim šargarepu, jaje i zrno kafe”, odgovorila je. Zatražio je od nje da opipa šargarepu i osjetila je da je šargarepa jako meka i krhka. Onda je zatražio da oguli jaje i vidjela je da je ono tvrdo i skuvano. Rekao joj je da pomiriše kafu, a ona se nasmješila kad je osjetila njen bogati miris. “Ali šta sve ovo treba da znači?”, upitala je začuđeno.
“Vidiš, kćeri moja, da su i šargarepa i jaje i kafa prošli kroz isto stanje, boreći se sa istim neprijateljem – ‘ključalom vodom’, ali se svaki od njih suprotstavio na različit način. Šargarepa je bila tvrda i jaka, ali je vrlo brzo omekšala i oslabila u ključaloj vodi. Jaje je čuvala njegova jaka ljuska, ali ne zadugo i ono se skuvalo u vreloj vodi i promijenilo iz tečnog u tvrdo stanje. Dok je kafa sasvim drugačija. Njeno zrno je ostalo isto, naprotiv – ona je uspjela promijeniti vodu! A ti?? Da li si šargarepa koja je naizgled jaka, ali čim naiđeš na manje prepreke i teškoće, oslabiš i gubiš snagu?
Ili si jaje mekog srca koje, kad naiđe na probleme, postaje jako. Tvoja ljuska (spoljašnji izgled) se ne mijenja, ali se mijenja tvoja unutrašnjost tako da tvoje srce postaje tvrdo, jako i gorko? Ili si zrno kafe koje izmijeni vrelu vodu (a ona je izvor bola) tako što je čini ukusnom i daje joj lijep miris. Ako si kao zrno kafe, ti svoju okolinu činiš boljom, vrijednijom, ti teškoću sebi olakšavaš tako da ona bude olakšica umjesto teškoće i problema, brige i tuge.
Razmisli, kćeri moja, kako ćeš se suočiti sa svim problemima i teškoćama ovoga svijeta?”    

< Poruku je uredio maja78 RR -- 20.5.2010 15:54:46 >


_____________________________

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: poucna prica
8.5.2010 17:24:52   
DM
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: poucna prica
8.5.2010 17:37:28   
jasmin
Ovdje se uzme bas lijepih pouka.Naprijed frenky.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: poucna prica
20.5.2010 14:51:29   
snijeg
Jedan poznati učenjak je jedan svoj govor započeo tako, da je u ruci držao novčanicu od 20 tadašnjih vrijednosti. U prostoru, gdje je bilo nazočnih 200 slušatelja,
pitao je: - Tko od vas želi ovu novčanicu?
Ruke su se počele dizati u zrak. Rekao je: - Prije nego vam dam ovu novčanicu, dozvolite mi da napravim slijedeće. Pritom je zgužvao novčanicu i ponovo je
dignuo u zrak.
Upitao je: - Tko još uvijek želi ovu novčanicu? - Ruke su još uvijek bile u zraku.
- A što ako napravimo ovo? - bacio je novčanicu na pod i počeo je gaziti, a potom je pokupio izgužvanu i uprljanu.
- Tko je od vas želi sada?
Ruke su još uvijek bile u zraku.
- Prijatelji moji, danas smo naučili veoma dragocjenu lekciju - rekao je:
- Bez obzira što napravim s novcem, još uvijek ga želite, jer novčanica nije izgubila svoju vrijednost. Još uvijek je vrijedna 20 dolara.

U životu mnogo puta padnemo, budemo izgužvani, ozlijeđeni i na tlu, u prljavštini; i sve to zajedno sa odlukama koje donosimo i okolnostima u kojima se nađemo. I tada mislimo, da ne zavrijeđujemo ljubav, toplinu i da smo nevrijedni sami sebe.
Međutim, neovisno na to što se je dogodilo ili što će se dogoditi sa vama, nikada nećete izgubiti svoju istinsku vrijednost. Uprljani ili čisti, izgužvani ili posve uređeni,; još uvijek ste neprocjenjivi… osobito za one koji vas
vole.

_____________________________

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: poucna prica
20.5.2010 15:41:58   
mimh
PRVO PISMO MOJOJ MAMI
Proslo je tek nekoliko dana kako smo se upoznali. U stvari, kad bolje razmislim, nase upoznavanje pocelo je mnogo, mnogo ranije. Vec devet meseci nepogresivo osecamo jedno drugo: ti moje pokrete, a ja tvoju zabrinutost, nezadovoljstvo, ljutnju, srecu, spokojstvo.
Sada kada smo se konacno sreli. Da li te je susret sa mnom pomalo razocarao? Priznajem, ja nisam bucmasta, plavooka i plavokosa beba koja se vidja na televizijskim ekranima. Nisam takva, ali sam tvoja beba i od sada zapocinjemo zivot zajedno.
Vreme je da pocnemo da se upoznajemo.Pred nama je dug period tokom koga cemo otkrivati jedno drugo. Oboje moramo biti strpljivi. Ponekad neces razumeti moj plac. Mozda ces se ljutiti. Ponekad ces se osecati i krivom, jer nisi u stanju da me odmah razumes. Molim te, imaj strpljenja. Da bi se dve osobe srele i odgonetnule jedna drugu potrebni su dani, meseci, godine...........
Ja cu tebe upoznavati preko topline koja zraci iz tvojih ruku, narucja, glasa. Preko tebe cu upoznavati svet. Zato nemoj cutati dok mi prilazis. Tepaj mi, govori nezne, lepe reci. Pevusi. Sve to potrebno mi je isto toliko koliko i hrana koju mi budes davala, cista posteljina i provetrena soba.
Prvih meseci bices ceo moj svet. Ako me uzmes u narucje da bi me podojila, cini to toplo i prisno. Nemoj biti nestrpljiva. Nekim bebama potrebno je desetak minuta da utole glad, drugima mnogo, mnogo vise. Upoznaj moj ritam. Kratak predah na tvojim grudima znaci mi isto koliko i mleko koje mi dajes. Ako me hranis na kasicicu, nemoj mi je davati kroz ogradu kreveta. Mozda je tako jednostavnije i brze, ali meni si potrebna bas ti-toplina koja zraci iz tvog narucja.
Kad podjemo kuci, tih prvih dana bice puno ljudi oko nas. Narocito zena koje oko beba znaju vise. Ali, bez obzira na to, dopusti muskarcu koji mi je otac da bude pored mene. Mozda je on nespretniji u povijanju od drugih, ali veruj mi, to mi nece smetati. Mnogo je vaznije da me i moj TATA upozna vec tih prvih dana i da svi sto pre postanemo porodica.
Ako me kod kuce ceka jos jedno malo bice, to naravno komplikuje stvari. Narocito tebi koja ces morati da se boris sa ljubomorom, nezadovoljstvom, besom. Ljubomora je tesko iskustvo i ne moze se razresiti preko noci. Potrudi se da brigu oko mene podelis sa tim malim bicem. Poslive oko mene radite zajedno. Bice to sporije, iscrpljujuce za tebe, ali to je jedini nacin da nas priblizis jedno drugom i omogucis da se prihvatimo i zavolimo.
Bice tu mnogo problema. Niko nikada nije ucio kako da bude dobar i uspesan roditelj. A to je nesto sto svako zeli. Prvi korak u tom ucenju je tvoja spremnost da me cujes, upoznas i prihvatis.


(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: poucna prica
20.5.2010 16:40:45   
mala86
mimh ovo je super!ja bi ovo drzala iznad krevetica da mi nije mrsko prepisat,ali svakako cu pokazat svakoj trudnici i mamici...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦






(odgovor članu mimh)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: poucna prica
25.5.2010 15:51:02   
milenium
TEGLA OD KRASTAVACA

Kada vam se učini da gubite kontrolu nad svojim životom, kada 24 sata na dan nije dovoljno, sjetite se tegle kiselih krastavaca... i kave...
Profesor je stajao pred grupom studenata na satu filozofije i držao neke predmete iza sebe. Kada je sat počeo, bez riječi je podigao veliku, praznu teglu od kiselih krastavaca, stavio je na katedru i napunio lopticama za tenis. Potom je upitao studente da li je tegla puna. Složili su se da jest.

Zatim je profesor podigao kutiju punu kamenčića i usuo ih u teglu.

Blago ju je protresao. Kamenčići su se otkotrljali u prazan prostor između loptica.
Tada je ponovo upitao studente da li je tegla puna.
Opet su odgovorili da jest.

Sljedeća kutija koju je profesor uzeo, bila je puna pijeska. Kada ga je usuo, pijesak je, naravno, ispunio sve preostale šupljine u tegli. Pitao je još jedan put da li je tegla puna. Studenti su skrušeno odgovorili da jest.

Onda je profesor ispod stola izvadio dvije šalice pune kave i usuo ih u teglu. Kava je natopila pijesak. Studenti su se smijali.
'’Sada!'’, rekao je profesor, dok je smijeh zamirao, '’hoću da shvatite da ova tegla predstavlja vaš život. Teniske loptice su važne stvari u vašem životu: vaša obitelj, vaša djeca, vaše zdravlje, vaša vjera ... To su one stvari uz koje bi vaš život i dalje bio ispunjen, i kada bi sve drugo nestalo. Kamenčići su ostale stvari koje su važne: vaš posao, vaša kuća i vaš auto. Pijesak predstavlja preostale stvari. Male stvari.

Ako napunite teglu pijeskom, nema mjesta za kamenčiće i teniske loptice.
Isto tako je i u životu. Ako potrošite sve svoje vrijeme i energiju na male stvari, nikada nećete imati mjesta za one važne stvari.

Vodite računa o stvarima koje su ključne za vašu sreću. Igrajte se sa djecom.
Nađite vremena za odlazak liječniku. Izvedite suprugu na večeru. Uvijek će biti vremena da se očisti kuća i urade popravci. Prvo se pobrinite za teniske loptice - stvari koje su vam zaista važne. Utvrdite svoje prioritete. Sve ostalo je pijesak.'’

Jedna studentica je podigla ruku i upitala šta je predstavljala kava.
Profesor se nasmijao. '’Drago mi je da ste pitali. Nju sam usuo, da bi vam pokazao, da bez obzira koliko mislite da vam je život pun, uvijek ima prostora za šalicu kave sa prijateljem.'’
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: poucna prica
25.5.2010 15:54:58   
taurus
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  super priča i trebamo je se često sjetiti

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: poucna prica
25.5.2010 15:56:46   
koka i po
TEGLA OD KRASTAVACA

Kada vam se učini da gubite kontrolu nad svojim životom, kada 24 sata na dan nije dovoljno, sjetite se tegle kiselih krastavaca... i kave...
Profesor je stajao pred grupom studenata na satu filozofije i držao neke predmete iza sebe. Kada je sat počeo, bez riječi je podigao veliku, praznu teglu od kiselih krastavaca, stavio je na katedru i napunio lopticama za tenis. Potom je upitao studente da li je tegla puna. Složili su se da jest.

Zatim je profesor podigao kutiju punu kamenčića i usuo ih u teglu.

Blago ju je protresao. Kamenčići su se otkotrljali u prazan prostor između loptica.
Tada je ponovo upitao studente da li je tegla puna.
Opet su odgovorili da jest.

Sljedeća kutija koju je profesor uzeo, bila je puna pijeska. Kada ga je usuo, pijesak je, naravno, ispunio sve preostale šupljine u tegli. Pitao je još jedan put da li je tegla puna. Studenti su skrušeno odgovorili da jest.

Onda je profesor ispod stola izvadio dvije šalice pune kave i usuo ih u teglu. Kava je natopila pijesak. Studenti su se smijali.
'’Sada!'’, rekao je profesor, dok je smijeh zamirao, '’hoću da shvatite da ova tegla predstavlja vaš život. Teniske loptice su važne stvari u vašem životu: vaša obitelj, vaša djeca, vaše zdravlje, vaša vjera ... To su one stvari uz koje bi vaš život i dalje bio ispunjen, i kada bi sve drugo nestalo. Kamenčići su ostale stvari koje su važne: vaš posao, vaša kuća i vaš auto. Pijesak predstavlja preostale stvari. Male stvari.

Ako napunite teglu pijeskom, nema mjesta za kamenčiće i teniske loptice.
Isto tako je i u životu. Ako potrošite sve svoje vrijeme i energiju na male stvari, nikada nećete imati mjesta za one važne stvari.

Vodite računa o stvarima koje su ključne za vašu sreću. Igrajte se sa djecom.
Nađite vremena za odlazak liječniku. Izvedite suprugu na večeru. Uvijek će biti vremena da se očisti kuća i urade popravci. Prvo se pobrinite za teniske loptice - stvari koje su vam zaista važne. Utvrdite svoje prioritete. Sve ostalo je pijesak.'’

Jedna studentica je podigla ruku i upitala šta je predstavljala kava.
Profesor se nasmijao. '’Drago mi je da ste pitali. Nju sam usuo, da bi vam pokazao, da bez obzira koliko mislite da vam je život pun, uvijek ima prostora za šalicu kave sa prijateljem.'’




Odličan tekst user posted image ,natjera čovjeka da se zamisliuser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: poucna prica
26.5.2010 14:48:51   
milenium
mislila sam se bili ovu priču stavila na temu o svekrvama,al sam se ipak odlučila ovdje(jer svekrve ko svekrive ništa im nebi pomoglouser posted image )

DVOSTRUKA MJERILA

Dvije prijateljice se susrele nakon mnogo godina.

"Reci mi", reče jedna, "što je s tvojim sinom?"

"Moj sin? Jadan dečko!" uzdahne druga. "Kako li se nesretno oženio s djevojkom koja neće ni prstom maknuti po kući. Ona neće kuhati, neće šivati, neće prati suđe ili čistiti kuću. Ona samo spava. Ljenčari i čita u krevetu. Jadan dečko mora joj čak doručak nositi u krevet."

"To je strašno. A kako ti kći, je li ona bolje prošla nego sin?"

"Ah - ona je sretnica. Udala se za anđela. On joj ne dopušta da u kući bilo što radi. Posluga kuha, šiva, pere suđe i čisti kuću. A on joj svako jutro donosi doručak u krevet, zamisli! A ona spava koliko god dugo želi, a ostatak dana se odmara i čita u krevetu."

--------------
Da li je dobro ono što je dobro za mene ili samo ono što je dobro ujedno i za druge? Koliko je naš pogled na svijet zamagljen našim sebičnim, uskim interesima?

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: poucna prica
27.5.2010 0:03:20   
milenium
IZVORNA PORUKA: frenkoza

Jedna mala priča

Devojka je čekala voz u cekaonici jedne velike željeznice.
Posto je trebalo dugo da ceka, odlucila je da kupi knjigu kako bi prekratila vrijeme.
Uz knjigu kupila je i pakovanje keksa.
Smjestila se u VIP cekaonicu kako je niko ne bi uznemiravao.
S jedne strane nalazila stolica s keksom, a s druge jedan gospodin koji je čitao novine.
Kad je pocela da jede keks i gospodin je uzeo jedan. Iako šokirana,
nije rekla ni rijec, nastavljajući da čita knjigu.
U sebi je pomislila: sramota, da imam vise hraborsti vjerovatno bih ga opaucala…
Svaki put kada bi uzela jedan keks, gospodin pored nje bi takodje uzeo, ne obaziruci se na nju.
I tako su jeli i jeli sve dok u paketu nije ostao 1 keks. Djevojka pomisli: e baš da vidim sta će sad!!!
Gospodin uze poslednji keks i podijeli ga na dva dijela!
Ovo je zaista previše, uzdahnu djevojka, pojede svoju polovinu
keksa, pokupi svoje stvari i demonstrativno napusti čekaonicu.
Kad se malo ohladila zatovrila je knjigu i otvorila torbu da je ubaci u nju.

U tom trenutku u torbi je ugledala pakovanje keksa, netaknuto.
Postidjena, djevojka shvati da je sve vreme jela keks od gospodina
koji je sjedio pored nje a koji je, bez trunke sebićnosi ili nervoze,
podijelio i svoj poslednji komad s njom.

ZAKLJUCAK: Koliko smo puta u zivotu pojeli tudji keks, a da
to nikada nismo ni saznali?

Prije nego što dodjete do brzopletog zakljucka i eksplodirate od bijesa, OBRATITE paznju na detalje! Situacija često nije
onakva kao sto izgleda na prvi pogled!!!


ovo me podsjeća na onu priču od Niobe,potpuno isto,samo što je u njenom slučaju bilo rafaelo....ma znala sam ja i onda dok sam čitala onu njezinu priču da sam to već negdje čula.ali eto ona kao''''njoj se desilo''''!ahaaa!user posted image

< Poruku je uredio milenium -- 27.5.2010 0:04:00 >

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: poucna prica
27.5.2010 16:55:51   
jasmin
Ovo me pravo rasplakalo,pa da podijelim s vama :(.Moja mama je daleko,pa su prevladale emocije...

OSAM LAZI MOJE MAJKE


Moja mati nije uvijek govorila istinu.... slagala mi je osam puta u bitnim životnim trenucima! Priča počinje sa mojim rođenjem. Rođen sam kao sin jedinac u veoma siromašnoj porodici... siromašnoj do te mjere da nismo imali dovoljno hrane, a nekamoli nešto više. U rijetkim prilikama zadesilo bi se da imamo malo riže u kući... Majka bi pripremila skromni obrok i uvijek bi istresala svoj dio na moj tanjir govoreći: ''''Jedi, sine, ja nisam gladna.''''

Ovo je bila njena prva laž.

Kada sam malo odrastao, moja majka bi, po okončanju kućnih poslova, otišla do rijeke koja se nalazila ispod kuće, nadajući se da će uloviti ribu kako bih ja jeo zdravu hranu i razvijao se kao svako drugo dijete. Jednom prilikom, hvala Allahu, uspjela je uloviti čak dvije ribe. Požurila je u kuću i spremila obje ribe i stavila ih pred mene. Ja sam malo-pomalo jeo ribu, a moja je majka jela ono što je ostajalo iza mene na kostima. Vidjevši to, moje je srce zatreperilo i onu drugu ribu stavio sam pred majku, a ona ju je vratila rekavši: ''''Sine, pojedi i ovu drugu, jer znaš da ja ne volim ribu.''''

Ovo je bila njena druga laž.

Vrijeme je prolazilo i došao je dan mog polaska u školu. Kako nismo imali dovoljno imetka da se školujem, majka je otišla u jednu trgovinu odjevnim predmetima i dogovorila se sa vlasnikom da prodaje odjeću po kućama uglednih i bogatih ljudi. Jedne hladne i kišovite noći, majka se duže zadržala na poslu. Čekajući je kod kuće, zabrinuo sam se i izašao da je potražim. Ugledao sam je kako nosi torbu sa odjećom i kuca na vrata tuđih kuća. Zovnuo sam je: ''''Majkoooo, hajde dođi. Idemo kući, kasno je i hladno. Možeš nastaviti sutra ujutro!'''' Ona se nasmijala i rekla: ''''Sine moj, ja nisam umorna.''''

Ovo je bila njena treća laž.

Došao je dan polaganja školskih ispita. Iako je bilo veoma vruće, majka je željela poći sa mnom u školu. Sunce je pržilo zemlju, a površina pijeska titrala je od toplote. Ušao sam u školu, a ona je ostala čekati u školskom dvorištu, doveći za moj uspjeh. Kada su ispiti završili, izašao sam iz škole, a ona me dočekla u topli majčinski zagrljaj, ispunjen ljubavlju i milošću. U ruci je držala hladan i svjež sok koji je kupila radi mene. Kada sam ga počeo piti, okrenuo sam se i pogledao u nju: niz njeno čelo slivale su se kapljice znoja. Pružio sam joj čašu i rekao: ''''Majko, pij'''', a ona reče: ''''Sine, samo ti pij. Ja nisam žedna.''''

Ovo je bila njena četvrta laž.

Nakon smrti mog oca, majka je živjela teškim udovičkim životom. Preuzela je svu odgovornost za vođenje kuće, jednostavno – morala se brinuti o svemu. Život je postao teži, a mi smo često smo gladovali. Pored naše kuće živio je moj amidža, inače veoma dobar čovjek. On nam je često slao hranu da utolimo glad. Kada su komšije vidjele da je naše stanje postalo nesnošljivo, savjetovali su majku, koja je još uvijek bila mlada, da se uda za čovjeka koji bi nam pomagao. Međutim, moja je majka odbila ovaj savjet riječima: ''''Ja nemam potrebe za ljubavlju.''''

Ovo je bila njena peta laž.

Po završetku fakulteta, dobio sam dobro plaćen posao u jednoj firmi i odlučio sam da preuzmem brigu o kući. Kako je majčino zdravlje oslabilo, nije više mogla prodavati odjeću po kućama, tako da je počela prodavati povrće na tržnicama. Kada je odbila da prestane raditi, izdvojio sam dio svoje plate i dao joj, a ona je odbila primiti rekavši: ''''Čuvaj, sine, svoje pare, ja imam dovoljno za sebe.''''

Ovo je bila njena šesta laž.

Bez obzira što sam dobio posao, nastavio sam školovanje i ubrzo sam magistrirao. Postigao sam uspjeh i povećali su se moji prihodi. Njemačka firma ponudila mi je dobar posao u svom sjedištu u Njemačkoj. Zbilja sam se obradovao i tako počeo i sanjati o novom sretnom životu. Nakon što sam otputovao i sredio svoje stanje, nazvao sam majku i pozvao je da živi kod mene. Ona nije htjela da me ometa i rekla mi je: ''''Sine, ja nisam naučila da živim lagodno.''''

Ovo je bila njena sedma laž.

Kako je vrijeme prolazilo, majka je sve više starila i ubrzo je oboljela od zloćudnog karcinoma. U tim teškim trenucima neko joj je morao hizmetiti. Šta sam mogao da uradim kada su između mene i moje voljene majke bile mnoge države? Ostavio sam sve i vratio se kući. Majku sam zatekao u postelji. Kada me je ugledala, pokušala je nasmijati se. Srce mi se cijepalo jer je bila iscrpljena i slaba. Nije to više bila ona majka koju sam poznavao.... Suze su se počele slijevati niz moje obraze, ali ona me i tada pokušala utješiti rekavši: ''''Sine, ne plači, ja ne osjećam bol.''''

Ovo je bila njena osma laž.


Nakon što je to izustila, zatvorila je oči i više ih nije otvorila.

Svakome ko uživa blagodat živih roditelja, poručujem:

Čuvaj ovu blagodat prije nego što budeš tugovao za njenim gubitkom.

Svakome ko je izgubio svoju voljenu majku, poručujem:

Uvijek se prisjeti koliko se samo umarala radi tebe. Moli Allaha da joj oprosti i da joj se smiluje.


Autor: Dr. Mustafa Akkad


< Poruku je uredio jasmin -- 27.5.2010 16:56:56 >


_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: poucna prica
4.6.2010 12:26:33   
teacher75
evo jedna o zenama- prijateljicama:

Mlada supruga je sjela na fotelju jednog vrelog dana, pijući
> ledeni čaj u posjeti svojoj majci. Dok su pričale o
> životu, o braku, o
> odgovornostima u životu i obavezama zrelih ljudi,
> majka je zamišljeno
> prodrmala kockice leda u čaši i onda jasno i trezveno
> pogledala svoju
> kćerku.
>
> ''Nemoj zaboraviti svoje prijateljice", rekla je dok
> su se listići čaja
> polako smirivali na dnu šalice. "One će ti biti sve
> važnije, kako budeš
> postajala starija. Koliko god budeš voljela svog muža,
> koliko god budeš
> voljela svoju djecu, one će ti biti potrebne. Sjeti
> se da povremeno odeš
> negdje s njima, da radiš nešto s njima. I zapamti da
> tvoje prijateljice
> nisu samo prijateljice, one su tvoje sestre, tvoje
> kćeri i ostali tvoji
> rođaci. Bit će ti potrebne druge žene. Ženama su uvijek
> potrebne druge žene."
>
> "Kakav blesav savjet ", pomislila je mlada žena. "Zar
> se nisam upravo
> vjenčala? Zar nisam upravo zakoračila u svijet parova?
> Za ime Boga, ja
> sam udana žena, odrasla.
> Nisam neka mlada djevojka kojoj su potrebne
> prijateljice! Moj muž i obitelj
> koju ćemo mi stvoriti svakako će biti sve što mi je
> potrebno da moj život
> učinim smislenim.
>
> Ali ona je poslušala svoju majku; nastavila je
> održavati kontakt sa
> svojim prijateljicama i tako sve više svake godine.
> Kako su godine
> prolazile jedna za drugom, ona je polako počela
> shvaćati da je njezina mama,
> ustvari, znala točno što je pričala. Kako vrijeme i
> priroda stvaraju
> promjene i misterije u životu svake žene, prijateljice
> ostaju oslonac za
> nju.
>
> Nakon 40-ak godina življenja u ovom svijetu evo što je
> naučila:
>
> Vrijeme prolazi.
>
> Život se događa.
>
> Distanca razdvaja.
>
> Djeca odrastaju.
>
> Ljubav blijedi.
>
> Srca se slamaju.
>
> Karijere se završavaju.
>
> Poslovi dođu i prođu.
>
> Roditelji umiru..
>
> Kolege zaborave usluge.
>
> Muškarci ne zovu onda kad su rekli da hoće.
>
> Ali, prijateljice ostaju tu, koliko god vremena i milja
> bile daleko od tebe.
>
> Prijateljica nikada nije toliko daleko da ne može biti
> tu kad je potrebna.
>
> Kad budeš morala hodati tim usamljenim putem i kad
> budeš morala hodati sama,
> tvoje prijateljice će biti tu sa strane tog puta
> navijajući za tebe,
> moleći se za tebe, trudeći se za tebe, intervenirajući
> u tvoje ime i čekajući te na kraju puta širom otvorenih ruku. Nekada
> će one čak i
> prekršiti pravila i hodati pored tebe. Ili će uletjeti
> i iznijeti te s puta.
> Moje prijateljice blagoslove moj život!
>
> Svijet ne bi bio isti bez njih, ne bih bila ni ja. Kad smo
> započele ovu avanturu
> zvanu ženskost, nismo imale pojma o nevjerojatnim
> radostima i tugama koje
> su nas čekale. Niti smo znale koliko ćemo biti
> potrebne jedna drugoj.
>
> Svakog dana smo potrebne jedna drugoj i dalje.


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: poucna prica
7.6.2010 22:43:23   
mamica

OSAM LAZI MOJE MAJKE

Moja mati nije uvijek govorila istinu.... slagala mi je osam puta u bitnim životnim trenucima! Priča počinje sa mojim rođenjem. Rođen sam kao sin jedinac u veoma siromašnoj porodici... siromašnoj do te mjere da nismo imali dovoljno hrane, a nekamoli nešto više. U rijetkim prilikama zadesilo bi se da imamo malo riže u kući... Majka bi pripremila skromni obrok i uvijek bi istresala svoj dio na moj tanjir govoreći: ''Jedi, sine, ja nisam gladna.''

Ovo je bila njena prva laž.

Kada sam malo odrastao, moja majka bi, po okončanju kućnih poslova, otišla do rijeke koja se nalazila ispod kuće, nadajući se da će uloviti ribu kako bih ja jeo zdravu hranu i razvijao se kao svako drugo dijete. Jednom prilikom, hvala Allahu, uspjela je uloviti čak dvije ribe. Požurila je u kuću i spremila obje ribe i stavila ih pred mene. Ja sam malo-pomalo jeo ribu, a moja je majka jela ono što je ostajalo iza mene na kostima. Vidjevši to, moje je srce zatreperilo i onu drugu ribu stavio sam pred majku, a ona ju je vratila rekavši: ''Sine, pojedi i ovu drugu, jer znaš da ja ne volim ribu.''

Ovo je bila njena druga laž.

Vrijeme je prolazilo i došao je dan mog polaska u školu. Kako nismo imali dovoljno imetka da se školujem, majka je otišla u jednu trgovinu odjevnim predmetima i dogovorila se sa vlasnikom da prodaje odjeću po kućama uglednih i bogatih ljudi. Jedne hladne i kišovite noći, majka se duže zadržala na poslu. Čekajući je kod kuće, zabrinuo sam se i izašao da je potražim. Ugledao sam je kako nosi torbu sa odjećom i kuca na vrata tuđih kuća. Zovnuo sam je: ''Majkoooo, hajde dođi. Idemo kući, kasno je i hladno. Možeš nastaviti sutra ujutro!'' Ona se nasmijala i rekla: ''Sine moj, ja nisam umorna.''

Ovo je bila njena treća laž.

Došao je dan polaganja školskih ispita. Iako je bilo veoma vruće, majka je željela poći sa mnom u školu. Sunce je pržilo zemlju, a površina pijeska titrala je od toplote. Ušao sam u školu, a ona je ostala čekati u školskom dvorištu, doveći za moj uspjeh. Kada su ispiti završili, izašao sam iz škole, a ona me dočekla u topli majčinski zagrljaj, ispunjen ljubavlju i milošću. U ruci je držala hladan i svjež sok koji je kupila radi mene. Kada sam ga počeo piti, okrenuo sam se i pogledao u nju: niz njeno čelo slivale su se kapljice znoja. Pružio sam joj čašu i rekao: ''Majko, pij'', a ona reče: ''Sine, samo ti pij. Ja nisam žedna.''

Ovo je bila njena četvrta laž.

Nakon smrti mog oca, majka je živjela teškim udovičkim životom. Preuzela je svu odgovornost za vođenje kuće, jednostavno – morala se brinuti o svemu. Život je postao teži, a mi smo često smo gladovali. Pored naše kuće živio je moj amidža, inače veoma dobar čovjek. On nam je često slao hranu da utolimo glad. Kada su komšije vidjele da je naše stanje postalo nesnošljivo, savjetovali su majku, koja je još uvijek bila mlada, da se uda za čovjeka koji bi nam pomagao. Međutim, moja je majka odbila ovaj savjet riječima: ''Ja nemam potrebe za ljubavlju.''

Ovo je bila njena peta laž.

Po završetku fakulteta, dobio sam dobro plaćen posao u jednoj firmi i odlučio sam da preuzmem brigu o kući. Kako je majčino zdravlje oslabilo, nije više mogla prodavati odjeću po kućama, tako da je počela prodavati povrće na tržnicama. Kada je odbila da prestane raditi, izdvojio sam dio svoje plate i dao joj, a ona je odbila primiti rekavši: ''Čuvaj, sine, svoje pare, ja imam dovoljno za sebe.''

Ovo je bila njena šesta laž.

Bez obzira što sam dobio posao, nastavio sam školovanje i ubrzo sam magistrirao. Postigao sam uspjeh i povećali su se moji prihodi. Njemačka firma ponudila mi je dobar posao u svom sjedištu u Njemačkoj. Zbilja sam se obradovao i tako počeo i sanjati o novom sretnom životu. Nakon što sam otputovao i sredio svoje stanje, nazvao sam majku i pozvao je da živi kod mene. Ona nije htjela da me ometa i rekla mi je: ''Sine, ja nisam naučila da živim lagodno.''

Ovo je bila njena sedma laž.

Kako je vrijeme prolazilo, majka je sve više starila i ubrzo je oboljela od zloćudnog karcinoma. U tim teškim trenucima neko joj je morao hizmetiti. Šta sam mogao da uradim kada su između mene i moje voljene majke bile mnoge države? Ostavio sam sve i vratio se kući. Majku sam zatekao u postelji. Kada me je ugledala, pokušala je nasmijati se. Srce mi se cijepalo jer je bila iscrpljena i slaba. Nije to više bila ona majka koju sam poznavao.... Suze su se počele slijevati niz moje obraze, ali ona me i tada pokušala utješiti rekavši: ''Sine, ne plači, ja ne osjećam bol.''

Ovo je bila njena osma laž.


Nakon što je to izustila, zatvorila je oči i više ih nije otvorila.

Svakome ko uživa blagodat živih roditelja, poručujem:

Čuvaj ovu blagodat prije nego što budeš tugovao za njenim gubitkom.

Svakome ko je izgubio svoju voljenu majku, poručujem:

Uvijek se prisjeti koliko se samo umarala radi tebe. Moli Allaha da joj oprosti i da joj se smiluje.


_____________________________

Sve sto je na zemlji prolazno je...
Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: poucna prica
7.6.2010 22:48:05   
milenium
mamice pa ova ti priča već ima na ovoj stranici.gore,iznad tvog postauser posted image

(odgovor članu mamica)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: poucna prica
7.6.2010 22:52:41   
mamica
koji lapsus heheh, ja bas pocela da citam price, i svidjela mi se ova iznad o prijateljstvu, zatim mi je naumpalo da sam procitala negdje i ovu pricu i eto ponovo sam je stavila, sorry user posted image user posted image ...

_____________________________

Sve sto je na zemlji prolazno je...
Ostaje samo Gospodar tvoj velicanstveni, plemeniti!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: poucna prica
7.6.2010 22:57:25   
milenium
ali super je priča.bolje da je se više puta podsjetimouser posted image

(odgovor članu mamica)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: poucna prica
7.6.2010 23:08:55   
Medić*
Zivot je ogledalo tvojih djela
 
 
 Prica se da su cestit covjek i njegov sin hodali sumom. Odjedom, djecak zaspe i osjecajuci bol kriknu: Ahhh! Iznenada , cu glas koji dolazise s planine: Ahhh! Znatizelja ga obuze pa dreknu: Ko si ti? Ali odgovor koji dobi bijase: Ko si ti? Ovo ga naljutilo pa ponovo dreknu: Kukavico! Glas odgovori: Kukavico! Djecak pogleda oca i upita ga: Babo, sta se ovo desava? Sine, rece otac, obrati paznju. Tada otac viknu: Divim ti se! Glas odgovori: Divim ti se! Otac ponovo uyviknu: Predivan si! Glas rece: Predivan si! Djecak stajase iznenadjen ali jos uvijek ne shvatajuci sta se desava. Otac mu objasni: Ljudi ovo zovu eho, ali to je ustvari zivot, zivot ti uvijek vraca ono sto ti dajes, zivot je ogledalo tvojih djela, zelis li vise ljubavi podaj vise ljubavi, zelis li vise dobra podari vise dobra, zelis li razumijevanje i postovanje, postuj druge s dosta razumjevanja, ako zelis da ljudi budu strpljivi s tobom tada i ti budi strpljiv s ljudima.
 
              Ovo se odnosi na svaki aspekt zivota jer tok nasih zivota nije slucajnost on je ogledao nasih djela!
 


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu mamica)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: poucna prica
17.6.2010 19:54:03   
milenium
mislim da ove priče nema,ima jedna slična al nije ta user posted image
ako ima izvinjavam seuser posted image


Jedan je dječačić upitao svoju majku:

- "Zašto plačeš?"

- "Zato što sam žena" -odgovorila mu je .

- "Ne razumijem" – rekao je dječak.

Mama ga je samo zagrlila i rekla: "Nikad i nećeš"

Kasnije je upitao oca. "Zašto mi se čini da mama uvijek plače bez ikakvog razloga?"

- "Sve žene plaču bez ikakvog razloga" – bilo je jedino što je tata znao reći.


Dječačić je odrastao i postao muškarac, i još uvijek se pitao zašto žene plaču.
Naposljetku je nazvao Boga.
Kad ga je dobio, upitao ga je:

- "Bože, zašto se žene tako lako rasplaču?"

Bog odgovori:

"Kad sam stvarao ženu morala je biti posebna.
Dao sam joj ramena dovoljno jaka da nose svu težinu ovog svijeta, a opet dovoljno nježna da mogu pružati utjehu. Dao sam joj unutrašnju snagu da podnese porod i odbijanje koje joj toliko puta stiže od njezine djece.
Dao sam joj čvrstinu koja joj omogućuje da ide dalje kada svi drugi odustanu, i da se brine za svoju obitelj u doba bolesti i nevolje bez prigovora.
Dao sam joj osjećajnost da voli svoju djecu bez obzira na sve, čak i ako ju je njezino dijete veoma povrijedilo.
Dao sam joj snagu da nosi svoga muža kroz njegove pogreške i načinio je od njegovog rebra da bi štitila njegovo srce.
Dao sam joj mudrost da zna da dobar muž nikada ne bi povrijedio svoju ženu, ali povremeno testira njezinu snagu i odlučnost da postojano bude uz njega.
I napokon, dao sam joj suzu da je isplače.
To je samo njezino na korištenje kad god joj zatreba.
Vidiš, sine moj, ljepota nije u odjeći koju nosi, u njezinoj figuri, ili u načinu na koji se češlja.
Ljepota žene mora se vidjeti u njezinim očima, jer to je ulaz u njezino srce - mjesto gdje stanuje ljubav."user posted image user posted image user posted image


(ovo posvećujem za našu bebanu)user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio milenium -- 17.6.2010 19:55:39 >

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: poucna prica
17.6.2010 22:34:03   
salmy
IZVORNA PORUKA: milenium

mislim da ove priče nema,ima jedna slična al nije ta user posted image
ako ima izvinjavam seuser posted image


Jedan je dječačić upitao svoju majku:

- "Zašto plačeš?"

- "Zato što sam žena" -odgovorila mu je .

- "Ne razumijem" – rekao je dječak.

Mama ga je samo zagrlila i rekla: "Nikad i nećeš"

Kasnije je upitao oca. "Zašto mi se čini da mama uvijek plače bez ikakvog razloga?"

- "Sve žene plaču bez ikakvog razloga" – bilo je jedino što je tata znao reći.


Dječačić je odrastao i postao muškarac, i još uvijek se pitao zašto žene plaču.
Naposljetku je nazvao Boga.
Kad ga je dobio, upitao ga je:

- "Bože, zašto se žene tako lako rasplaču?"

Bog odgovori:

"Kad sam stvarao ženu morala je biti posebna.
Dao sam joj ramena dovoljno jaka da nose svu težinu ovog svijeta, a opet dovoljno nježna da mogu pružati utjehu. Dao sam joj unutrašnju snagu da podnese porod i odbijanje koje joj toliko puta stiže od njezine djece.
Dao sam joj čvrstinu koja joj omogućuje da ide dalje kada svi drugi odustanu, i da se brine za svoju obitelj u doba bolesti i nevolje bez prigovora.
Dao sam joj osjećajnost da voli svoju djecu bez obzira na sve, čak i ako ju je njezino dijete veoma povrijedilo.
Dao sam joj snagu da nosi svoga muža kroz njegove pogreške i načinio je od njegovog rebra da bi štitila njegovo srce.
Dao sam joj mudrost da zna da dobar muž nikada ne bi povrijedio svoju ženu, ali povremeno testira njezinu snagu i odlučnost da postojano bude uz njega.
I napokon, dao sam joj suzu da je isplače.
To je samo njezino na korištenje kad god joj zatreba.
Vidiš, sine moj, ljepota nije u odjeći koju nosi, u njezinoj figuri, ili u načinu na koji se češlja.
Ljepota žene mora se vidjeti u njezinim očima, jer to je ulaz u njezino srce - mjesto gdje stanuje ljubav."user posted image user posted image user posted image


(ovo posvećujem za našu bebanu)user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: poucna prica
8.7.2010 0:02:59   
Anoniman
"Nebo"
 Ulicom je išao čovjek sa svojim konjem i psom. Iznenada je udario grom i svi su se u čas našli u vječnosti. Išli su uzbrdicom, sunce je peklo, bijahu jako žedni. Na jednom zavoju vidjeli su prekrasna mramorna vrata koja su vodila na trg od zlata, a nasred trga stajao zdenac s kristalno čistom vodom. Čovjek upita čuvara na ulazu kako se zove to mjesto."To je Nebo", ovaj će.
"Baš lijepo da smo došli u Nebo! Jako smo žedni..."
Čuvar čovjeku pokaza zdenac: "Uđi i pij koliko želiš!"
"Moj pas i konj su također žedni", čovjek će.
"Žao mi je, ali životinjama je ulaz zabranjen", odvrati čuvar.

Čovjek se rastuži. Premda je bio jako žedan, nije želio piti sam. Zahvalio se čuvaru i pošao dalje. Nakon duga hoda dalje uzbrdo čovjek i životinje stigoše u seoce do kojega je pod krošnjama stabala vodila seoska staza, a pred samim vratima opet je stajao čuvar.

"Dobar dan", čovjek će čuvaru, a ovaj mu kimne glavom na pozdrav.
"Ja, moj konj i moj pas jako smo žedni."
"Tu među stablima je izvor", reče čuvar, možete piti koliko želite."

Čovjek, konj i pas priđoše i utažiše žeđ. Čovjek zahvali čuvaru, a usput upita:
"Kako se zove ovo mjesto?"
"Nebo", odgovori čuvar.
"Nebo?! Čuvar velebnog ulaza s mramornim vratima na koji smo ranije naišli rekao nam je da je Nebo ondje dolje!", začuđeno će čovjek.

"Ne, ono je Pakao", reče čuvar.
Čovjek bijaše zbunjen. "Morate im zabraniti da na ulazu drže natpis s vašim nazivom, to je lažna obavijest i ljude zavodi u bludnju!"
"Ne, oni nam čine veliku uslugu. Ondje se zadržavaju oni koji se odriču najboljih prijatelja."


(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 121
   RE: poucna prica
25.7.2010 21:11:25   
milenium
marina user posted image

evo jedna kratka ali slatka:

Kad se devetogodišnja djevojčica vratila od susjede kojoj je kćerka
poginula u prometnoj nesreći:

upita je otac: "Zašto si tamo išla?"

- "Da utješim majku svoje prijateljice" – odgovorila je djevojčica.

- "I što si ti, tako malena, mogla učiniti da je utješiš?"

- "Sjela sam joj u krilo i plakala s njom."


< Poruku je uredio milenium -- 25.7.2010 21:12:26 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: poucna prica
25.7.2010 21:25:34   
Hanady RR
milenium kratka ali zaista poučnauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: poucna prica
26.7.2010 14:48:24   
milenium
neki je mladi pravnik predivno uredio kancelariju. Kao krunu svega postavio je luksuzni telefon na stol da bi djelovao otmjeno. Došao je jedan klijent. Prvi klijent! Nije to bila mala stvar. Odmah je trebalo ostaviti dojam.

Mladi je odvjetnik klijenta, za početak, pustio čekati oko četvrt sata. Da bi na njega napravio još veći utisak, kad je ovaj ušao, mladi odvjetnik odglumi važan telefonski razgovor.

"Moj dragi generalni direktore, mi ovime samo gubimo vrijeme... Da, ako stvarno hoćete... Ali ne ispod dvadeset tisuća eura... Odlično dakle, dogovoreno... Zbogom."

Odloži slušalicu. Klijent je izgledao uistinu zbunjen. Gotovo zabezeknut, primjetio je mladi odvjetnik. Uspio je ostaviti čak i bolji utisak nego što se nadao. Nasmješio se zadovoljno prema klijentu.

"Što želite dragi gospodine?"

"Ja... ja sam iz HT-a, došao sam vam priključiti telefon!

-------------------
Zanimljivo, kad se malo okrenemo oko sebe primjetimo koliko truda, životne energije ulažemo u glumatanje. Što smo sve spremni napraviti da imamo kuću na kat, dobar auto (bar bolji od susjedovog), da možemo dijeliti svoje visitke, da nas se vidi, čuje, zapazi, da se dojmimo. Kao da sva naša životna esencija ovisi o tim stvarima. Ako izgubimo status, koji mislimo da smo stekli, prestat ćemo postojati. Ako samo malo bolje promotrimo vidjet ćemo da se redovito smijemo ili rugamo drugima zbog ovakvih stvari, vjerujte, i drugi se rugaju nama. Možda ipak postoji bolji način za upotrijebiti život. Mnogi kažu da se više ničemu u životu ne raduju. Vjerovatno zato što sve što čine čine za publiku, poput glumca u kazalištu... Jedino, predstava nikako da završi, nekad ni do smrti.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: poucna prica
26.7.2010 14:54:29   
selina
super prica ali si me i nasmijala jadan covjek user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *