|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
20.10.2009 14:08:41   
Doraa
Baš sam počela da mislim da s mojim Eminom nešto nije ok ali sad vidim da je to tako kod svih beba...Ima 17mjeseci i znam da me sve razumije ali neće da razumije kad mu držim "predavanja". Prije me više udarao ujedao i sl.,ali onda sam nakon raznih pokušaja pronašla jedan koji pali:napravim se da plačem i da sam ljuta na njega,kažem mu da mamu to boli i da ne smije tuči mamu,draga mama. I onda se on sažali jer je po prirodi velika maza,puno je osjećajan i osjetljiv na mene posebno. On se onda kao pokaje i hoće i on da plače,govori mi "ne ne pla" da ne plačem i ljubi me. Sad kad krene da me udari ja ga napomenem da se mama ne tuče i on zaustavi ruku i sam kaže ne ne. Ali imam drugi problem:Plače za svaku glupost! Zna po cijeli dan plakati šta god mu se obratim ili kažem nemoj to on se zakocene od plača pa po pola sata se krevelji. Poludjela sam. Još sam trudna i postaje mi sve teže s njim jer hoće samo da ga vukljam sa sobom,kad ga perem i oblačim izvija se a iovako je pretežak...ma izluditi.Valjda će brzo proći.


_____________________________

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
20.10.2009 14:46:41   
lely
I kod nas se nesto slicno desava....Anes bukvalno tersa svaki put kada nesto nije po njegovom,udara sebe po glavi,baca sve sto mu dodje pod ruku,lupa raznim predmetima po zidovima ogledalu,stolu,vratima,baca se gdje stine,a pored svega toga i tako JAKO vristi da je to za ne izdrzati.E sad nas rijetko kad udari,ali bilo je i toga dok nismo poceli uzvracati...Znaci ako on nas (mm i mene) pocupa vratimo mu,ali smo toliko da osjeti da to nije prijatno,ako nas stipa isto ga malo stipnemo....to je pomoglo kolko tolko da prestane sa tim.Sto se tice udaranja druge djece,ne tuce se ako mu nista ne rade,ne diraj ga i nece te dirati.Ima djece koja mu idu na zivce,tako sto mu otimaju igracke i tada vristi a rijetko kad se desi da neko djete udari.Zna da mu je to zabranjeno i da to nije lijepo ,da ce seka ili braco plakati,ali i pored svega toga zna se desiti da nekad nekog udari....
Neko je naveo da djete i odgovara,a posto je Anes velika brbljivica i to se zna desiti.
Mene u sustini najvise nervira to njegovo vristanje,jer zaista je strasno ,a on ne prestaje i ako smo probali na sve nacine da mu objasnimo da to ne valja,samo se nadam da ce i to brzo proci,ali evo ima vec pola godine kako to radi.

P.S.skvo vidjela sam ti maloprije Umce sa dadiljom,heheh prepoznala sam je...med mali...

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
20.10.2009 15:02:37   
Gigana
Ja kao da gledam svog Vedada.  Zadnjih 7-8 mjeseci on stalno plače, krevelji se, kenjka, počesto se i baca kad god mu nešto nije po volji.
Neće sam da se igra, uvijek traži pažnju odraslih, tj. ako je mama s njim u sobi, onda će se igrati u toj sobi, ali ne daj Bože da sam ostane u njoj.
Djecu strašno voli i to je već druga priča.  Tad zaboravi na nas.

Još uvijek baca stvari kad se naljuti, ponekad ujede tatu ili mene, a ujede i dadilju, te je počeo i da me čupa za kosu.  Međutim, prvi put kad me počupao (to je bilo neki dan), dobio je batine šipkom po nogicama i više mu ne pada na pamet da to opet uradi.  Odnosno, uzme pramen moje kose i polako ga povuče samo da vidi moju reakciju.  Ja naravno odmah zaprijetim da to ne smije raditi i on me pusti, ni ne pokušava dalje.

Opet, ova taktika mi ne pali kad su u pitanju neke druge stvari.  Od svega bih najviše voljela da nađem načina da on prestane plakati za svaku glupost.


_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
20.10.2009 22:56:30   
Suzana
IZVORNA PORUKA: Gigana


Od svega bih najviše voljela da nađem načina da on prestane plakati za svaku glupost.



Vedo je fino stariji od mojih djecaka pa je kmekav... A ja sve mislim da sto su stariji manje kmece... user posted image
Moracu MM procitati vase postove jer on misli da samo nasa djeca placu. Dakle i moji decki su kmekavci, cesto znaju plakat bezveze - i mene to najvise izludjuje, sve ostalo predeveram. user posted image



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
20.10.2009 23:09:17   
_melina_
Drage moje nisu samo vasa djeca kmezava i ponekada vama cudna...
Moj Dajlan je jos jako mali ali njegov rođak ima godinu i 4 mjesecai on je grozan...
Samo stvar je toga sto je on upusteno dijete... dira sve zivo, kad mu se nesto neda iste sekunde počne da plače i da udari onoga ko mu neda, ne zna se maziti nego sto god naše pokusa da te pogodi, udari i slično...
Ja na to gledam kao na upusteno dijete jer svaki put kad se zaruzi minutu poslije zagrli ga mama ili tata, ili mama ruzi a tata govori "nedam ja tebe"... zato i provodi...
mene je muz ispočetka stalno napadao i ruzio i govorio kako ja ne volim njegovog bratica samo zato sto ga ja ruzim kada počne da mi otvara latica, rovi po njima i razbacuje stvari i uzima sto nije za njega...ali zato danas to dijete zna sta smije kod mene sta ne smije...
svaki put kad hoce da uradi sto se ne smije raditi kod mene prvo se okrece da vidi ima li mene pa govori "ne , ne"...


_____________________________

Nase Malo Sunce 1.10.2009.

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
21.10.2009 9:03:53   
suncan_dan
imam jedno pitanje za tebe...s kim ona ostaje preko dana??? dali je nekad ovde, nekad onde itd.???ili je uvijek kod iste osobe???dali si  ti mozda strogija od te osobe kod koje ostaje'?? ili ta osoba isto zna da ponekad bude agrasivna???

_____________________________

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu _melina_)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
22.10.2009 21:57:35   
amela.srce
I mi imamo te trenutke agresije, ali samo kada se zapostavi onda ona pravi neki belaj i pocne histerisati da bi obratili paznju na nju i samo njuu hehe maza moja mala. Inace nemam velikih problema hB sa tim ali naidje nam ponekad i taj period!
 Pokusavam da budem smirena i da joj objasnim tu situaciju ako je moguce, ako ona i dalje histerise onda jednostavno ne obracam paznju na to i ona se smiri!
 
sad vidim da nisam jedina hehe ali nadam se dace i to proci ubrzo!!!
 
Pozdravljam vas!

_____________________________

NASA PRINCEZA JE RODJENA 28.10.2007
AMELA:LJUBAV MOJA NAJVECA!!!

(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
22.10.2009 22:04:02   
mamma mumi
Drage moje, citaju ci vase postove, nekako mi lakse, jer vidim da nisam sama. I moj Tarik je postao uzasan, a cini mi se najvise meni provodi svoj bezobrazluk, place, baca se, otvara sve ladice, kuhinjske elemente, place bez razloga, i mene izludi. Ponekad mi se cini da cijeli dan provedem govore ci ne to, ostavi to, derem se , pucnem ga po ruci, ali nista ne pali jos bezobrazniji. Mozda je to period koji ce proci uskoro nadam se.

(odgovor članu amela.srce)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
22.10.2009 22:11:33   
idana_85
Rijad i nije bas agresivan. Ali je ljut ko otrov....ako mu nesto ne das vristi i ko cigra je,ne mozes ga stici. i on nekad sve dira i otvara, ma cesto to radi,a ja ko papagaj ponavljam ne-ne, žiš-žiš...vec ima efekta....I on se jedno vrijeme bacao i udarao, ali bih ga ja klepila tad po guzi ili ignorisala. Evo i s ovim vristanjem me raspameti,ali ja ga ignorisem i ostlim sam rekla to da rade, i vec prolazi,rijedje to radi i brze prestane kad vidi da niko ne haje

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
22.10.2009 22:24:40   
mamine oci
kad pogledas okreni,obrni i nismo same izgleda nastupila generacija hiperaktivne djeceuser posted image ma samo nek su nam zdravouser posted image pusa za sve zvrki bebe user posted image user posted image i za one koje to nisuuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
22.10.2009 22:28:53   
reallove
meni se cini da cu vam se i ja za koji mjesec aBd pridruziti na ovoj temiuser posted image

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
23.10.2009 9:17:43   
mamina princeza
moja cura je bila uvijek ljuta ako nesto nije po njenom al sad je postala ....
doduse u nekim stvarim aje razumnija al juce je napravila scenu. To me je bas iznenadilo jer nikad nije pravila probleme kad sam isla na posao rado je odajala sa tetom al u zadnje vrijeme pravi scene. Juce je tako drzala neku igracu potesku u rukama i teta je dosla a ona u vrisku necu necu necu .... i mase rukama i toliko me udarila u glavu da me citav dan glava bolila.
zaista ne bih volila da sad ide ta faza "agresiije " a ne znam kako je zaustaviti.
nekad tuce igraceke mada hB nikad nije udarila drugo djete i nadam se da se to nece ni desiti


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
30.10.2009 9:52:49   
mivica
Iskreno, ja bih volila da je moj decko malo agresivniji. On je prava maza, ispred zgrade je najmladji od djece sa kojom se igra pa ga svi tetose, vodaju, maze i paze, ali zato kad odemo negdje gdje je drugo dijete malo agresivnije, otima mu igracke, gurka ga, a on pocne plakati jer ne zna sta ga je snaslo user posted image . Ja bih volila da je snalazljiviji i da se i on zna otimati za igracke i vratiti ako ga neko gurne, pa necu ja biti stalno tu da ga branim user posted image

_____________________________

Bakir, 21.06.2008.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
30.10.2009 10:00:11   
žana o8
Moja po najnovijem sve baca, uzme daljinski, mobitel. šta god joj dođe pod ruku  i zafrljaci. Juče malo falilo da pogodi tv. Moje udaranje po guzi nema efekta , jer pampers dobro štite u svakom smislu user posted image user posted image user posted image

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu mivica)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
30.10.2009 10:02:42   
bumbalu
mom je sinu 20 mjeseci i nemogu reci da je agresivan,ali je poljut ako mu se nesto neda tad pocne natresat boze sacuvaj,ali ja to rijesim ili cosak ili ga malo pucnem pa se smiri,no veci mi je problem ljudi nema mjesta gdje se on nevere,kod mene  u stanu su prozori nisko i zivimo na drugom spratu i on se samo navalio penjat na prozor pa ja strepim nad njim ko ista,kaznajvam ga pucnem ponekad al ne pomaze,probala sam s pricom da ce pasti i razbiti glavicu pa ce ic kod cika doktora i kad mu kazem hoces to kaze ocuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mivica)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
30.10.2009 14:49:19   
milenium
Čuj oću !user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bumbalu)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
4.11.2009 20:18:37   
rozi
Nedavno sam u Larousse enciklopediji za roditelje procitala da je faza agresivnog ponasanja karakteristicna za uzrast od 1-3 godine.  Javlja se bas oko prve godine kada dijete shvata da neke stvari moze samostalno, a opet u puno slucajeva trezi pomoc roditelje, pa se u njemu javlja sukob izmedju zelje za samostalnoscu i ovisnosti od roditelja. Tak unutraznji sukob ono izrazava nekim oblikom agresivnosti.
Oni preporucuju da na to ne odgovaramo agresivno,vec stalozeno ( koliko je to moguce user posted image user posted image ) , pokusavajuci mu objasniti, ali naravno ne popustati onim oblicima ponasanja za koje smatramo da nisu opravdana. Najbezbolnije je pokusati usmjeriti paznju djeteta na nesto drugo.

_____________________________

Pile mamino 17.06.2008.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
5.3.2010 21:03:47   
Anoniman
Haii drage moje!!

Kao prvo ne znam odakle da pocnem, zaista sam user posted image user posted image

Moja malena koja uskoro akobogda puni 3 godine, nije agresivna, ali neda svoje igracke, inace da ih djeci koja njoj nedaju, a koja njoj daju ona neda njima joj haus zivi !! Najvise me izludi mm on bi na svakom koraku pucko malenu,meni naravno zao,kontam sve su to djecije faze. proci ce. Ev od danas jedan primjer:

Dosla joj malena koja je mladza dva mjeseca od nje, sta god ova uzme moja leti da otme, a i obrnuto je, medzutim mm samo vidi nasa kcerka sta radi, a nevidi to djete drugo, danas je moja kcerka usla u sobu svoju dok se ova igrala sa prstencicima, i moja mala posla uzeti kasicu s kojom se igra a ova nogom na nju i neda , mislim se malo pa znaci stvarno nije sve do moje kcerke , nego jednostavno sva su djeca ista, nekom dodze prije nekom kasnije.. kcerka mi je razmazena, al mislim da mi svi na neki nacin razmazimo djecu svoju, eh ako ja negdje grijesim ja vass molim vi napisite, il neko ko je prosao vec to jer zaista svaki put ja se naljutim na muza i danas sam na njegauser posted image user posted image user posted image user posted image sve zbog toga user posted image user posted image , znaci nemogu ja oteti od moje kcerke sve sto uzme, a tako ni od drugog djeteta, moje pravilo je onaj koji je prvi uzeo nek se igra, kad napusti nek uzme drugo, i rahat. al mm mora svakome dobro da ugodi a nama kako budeuser posted image user posted image user posted image

I HATE IT , PLEASE HELP !!!!!!!!!user posted image

(odgovor članu rozi)
  Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
5.3.2010 21:11:14   
Hanady RR
Malena_A to je zaista faza kod djece...nekad daju igračke a nekada ne...ja imam curicu od 3 g i 9 mjeseci, zaova sina od 3.godi i 4 mjesac, kompinica djevojččicu od 3 godin i 3 mjeseca i nevjerovatno svo troje se istp ponašaju...nedaju svoje igračke i tačka. ja sam nedavno svoju djevojčicu baš pred svima izgrdila zbog takvoga ponašanja a onda je prišla moja starija zaova koja ima dvoje veće odgojene djece i rekla mi ' pusti je to je njeno i ima pravo da neda...neka neda...šta se ti mješaš...ovima kojima neda neka svojoj djeci objasne da je to njeno i tačka. To će proći.'' I zaista...ja više na tu tzv''škrtu fazu'' ne obraćam pažnju na način da nju grdim i mislim kako je to nenormalno ponašanje, kad joj neko pokuša oteti igračke njene tipa dore, laprtopa, table za crtanje...samo kažem nemojte molim vas ona to puno voli i mame te djece shvate jer i one imaju istu situaciju.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
5.3.2010 21:23:24   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Hanady

Malena_A to je zaista faza kod djece...nekad daju igračke a nekada ne...ja imam curicu od 3 g i 9 mjeseci, zaova sina od 3.godi i 4 mjesac, kompinica djevojččicu od 3 godin i 3 mjeseca i nevjerovatno svo troje se istp ponašaju...nedaju svoje igračke i tačka. ja sam nedavno svoju djevojčicu baš pred svima izgrdila zbog takvoga ponašanja a onda je prišla moja starija zaova koja ima dvoje veće odgojene djece i rekla mi ' pusti je to je njeno i ima pravo da neda...neka neda...šta se ti mješaš...ovima kojima neda neka svojoj djeci objasne da je to njeno i tačka. To će proći.'' I zaista...ja više na tu tzv''škrtu fazu'' ne obraćam pažnju na način da nju grdim i mislim kako je to nenormalno ponašanje, kad joj neko pokuša oteti igračke njene tipa dore, laprtopa, table za crtanje...samo kažem nemojte molim vas ona to puno voli i mame te djece shvate jer i one imaju istu situaciju.


Bas ti hvala na brzom odgovoru, ja sam danas user posted image user posted image user posted image user posted image samo bi plakala, sutra idemo na festu povodom 8.marta meni se uopce ne ide, osjecam odma da mi i user posted image nemirna zbog mene.. Ja sve kontam il sam ja luda il su oni neko jest, a uvijek je bilo ko zamjeri djetetu gori je od djeta..user posted image

Puno ti hvala Hanady , ko da mi je zeludac skocio medzu grudi pa sad sisao ná mjestouser posted image !!!

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
5.3.2010 21:40:29   
mišur
Malena A,
ja imam dječaka od 2 g. koji se baš ovako ponaša.
Nikome ne da svoje igračke, samo ih sklanja kad nam neko od djece dođe u goste i ponavlja da je to njegovo.
Posebno je škrt prema dječaku od mm sestre, valjda kako smo često sa njim i vjerovatno jer je skontao da mu je on najveća konkurencijauser posted image .
I ja sam se jedno vrijeme brinula, pa sam malo čačkala o tome po nekim knjigama i pročitala da je to sasvim normalna razvojna faza kod svakog djeteta, da oni prvo upoznaju pojam vlasništva, pa tek onda pojam dijeljenja i da ih nipošto ne treba prisiljavati da daju igračku ili grditi zbog toga.
Kod nas pali kad nekada kažemo Luki da da neku igračku da mu je samo malo pričuvaju...On onda bez problema da, ali ne baš uvijek.


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
5.3.2010 21:43:38   
jasmina_mm
Malena_A i kod nas je slican sluca. Mom sinu je 2,5 godine i svoje igracke ne da ni zasto na svijetu. Interesantno je to sto starijoj djeci da gotovo sve osim svog auta na akumulator koji ne da nikome zivom. Mladju djecu od sebe jednostavno ne podnosi i njima apsolutno nista ne da niti zeli biti sa njima u istoj prostoriji.
Sto se tice igracaka to je samo faza jer sam vidjela vec kod svojih kolegica i njihove djece odredjen period kada ne daju nista. Najbolje rjesenje je socijalizacija sa drugom djecom. Ja se nadam da kada moj sin krene u vrtic (najvjerovatnije najesen, a mozda i na ljeto) da ce biti drugacije. Kad vidim kako cuva svoje igracke dodje mi zlo jer ta ista djeca njemu sve daju, ali proci ce i to.
Sto se tice udaranja, skakanja i bacanja i kod nas je to izrazeno ali kod onih ljudi kod kojih to moze (dedo, nana, tetka itd.). Sa svojim sinom ja se i grlim i ljubim i ganjam, ali kada predje granicu dovoljan je moj pogled ili ga glasno ljutito zovnem i on zna koliko je sati. Naravno ni to ne pali uvijek, ali u vecini slucajeva pali....


_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
5.3.2010 21:45:19   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: mišur

Malena A,
ja imam dječaka od 2 g. koji se baš ovako ponaša.
Nikome ne da svoje igračke, samo ih sklanja kad nam neko od djece dođe u goste i ponavlja da je to njegovo.
Posebno je škrt prema dječaku od mm sestre, valjda kako smo često sa njim i vjerovatno jer je skontao da mu je on najveća konkurencijauser posted image .
I ja sam se jedno vrijeme brinula, pa sam malo čačkala o tome po nekim knjigama i pročitala da je to sasvim normalna razvojna faza kod svakog djeteta, da oni prvo upoznaju pojam vlasništva, pa tek onda pojam dijeljenja i da ih nipošto ne treba prisiljavati da daju igračku ili grditi zbog toga.
Kod nas pali kad nekada kažemo Luki da da neku igračku da mu je samo malo pričuvaju...On onda bez problema da, ali ne baš uvijek.




user posted image user posted image user posted image user posted image moracu pokusati i ja tako, moja je starija pa mozda shvati, jojj ja sam danas van sebeuser posted image ... moja bas da do znanja, da ona neda oni ce to nositi kuci, ili kaze ma ukrasce mi ja bi se tad valjala od smijeha a mm sramota kao rece narod vidi, ma i danasnji narod je haus, sve im smeta a mom kad se neda to nista objesi macku o rep!!!user posted image

(odgovor članu mišur)
  Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
5.3.2010 21:45:21   
Hanady RR
Taj dio ''škrtosti'' djeca moraju prći...moja je još u goroj fazi sad jer seka od godinu dana počela je shavati sve njene igraček..lom po kući...šta god beba uzme ona kež nemoj pokvariće mi. i sad samo napravile dvije korpe svako ima svoje igračke..ona maloj neda iz svoje i ja to podržavam al zato ona nesmije uzeti niti jednu iz korpe od mlađe jer kad uzme slijedi ...razmjena...igračka za igračku. A kad joj treba doći sin od zaove...jedva ona čeka da on dođe, pa sve pita kad će...kad ja kažem eto ih stane je frke najdraže igračke nosi u sobi jer...''on njoj sve najerno pokvari''user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine
6.3.2010 0:58:05   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Znas sta bi ti svedi rekli na ovo, strucnjaci, to je zato sto nisi vise sa njom po citav dan i kao da te optuziva za to... i onda izbaciva to iz sebe na taj nacin...

mada ja cisto sumnjam u to!! ;)


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *