RE: Porodilište Mostar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište



Poruka


Bonžita -> RE: Porodilište Mostar (13.3.2014 14:05:34)

Meni se porod bliži,termin mi je 10.04...trudnoca je bila uredna,Bogu hvala...išla sam par puta kod Kneževića,pregled traje 3 minuta,i u tom vremenu on prica na mobilni,fiksni i sa mnom...tako da sam odustala od njega.Trudnocu mi vodi dr Skelo u Čapljini,radi u Domu zdravlja,i privatno,i navodno im ne radi UZ u Domu zdravlja pa mu idem privatno(lopovi sve do jednoga)Bože da porod prodje uredu i da je bebica zdrava,a oni nek se puše.Porodićeme onaj dr koji bude u smjeni,meni je svejedno,najbitnije od svega je da ce muž biti sa mnom na porodu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Mostarka* -> RE: Porodilište Mostar (17.3.2014 22:19:45)

Zanima me da li u Brankovcu (sada u J. Logoru) rade CR sa spinalnom? Na BB rade ali pitam jer jos nisam odlucila gdje cu.




murky -> RE: Porodilište Mostar (27.5.2014 15:02:50)

SVE LAZI CRYO-SAVE-a

Pretpostavljam da su neke od vas trudne i razmisljaju o pohrani maticnih celija. Ja vam prenosim svoje iskustvo i istrazivanje o banci maticnih celija koja je dosta zastupljena na nasem trzistu. Ova banka ima sve agresivniju kampanju u medijima, a roditelji koji se odlucuju nisu ni svjesni velikih lazi koji iznose. Ispod su neke od njih koje sam mogla primijetiti tokom istrazivanja, pa ukoliko ste bili u mojoj situaciji, dobro je da obratite paznju.

Cryo Save tvrdi da radi mikrobioloske testove a nije zabiljezen niti jedan slucaj zarazenog uzorka u BiH iz ove banke sto se lako moze provjeriti na porodilistima. Preko 4000 porodica iz BiH se ciljano obmanjuju i dovode u zabludu a ono sto je jos gore od svega jos uvjek se pojedine porodice odlucuju za ovu banku jer im prijatelji dijele vaucere od 100 eura.

Cryo Save nema iste standarde za sve zemlje a uzorci iz Bosne i Hercegovine se tretiraju sa maksimalnom ustedom troskova. Cryo Save posjeduje certifikat AABB koji zahtjeva http://parentsguidecordblood.org/accreditation.php#AABB :
• porodicnu istoriju – medicinsku anamneza porodice
• testove majcine krvi na HIV Sifilis, Hepatitis B i C, CMV i HTLV 1 i 2 - uz uzorak krvi iz pupcanika salje se i majcina krv na analizu
• testove krvi pupcane vrpce na ABO RH, WBC, CD34 +, anitjela, bakterijsku i gljivicnu kontaminaciju – nije zabiljezen niti jedan kontaminiran uzorak iz BIH za 4 godine rada i preko 4000 uzoraka.


Cryo Save se prosle godine nasao u velikim problemima i dva velika fonda su izasla iz vlasnistva ove banke. Ovo je iskoristila kompanija Salveo iz Svicarske, jedna mala banka maticnih celija te preuzela 30 % Cryo Save-a http://group.cryo-save.com/shareholder_information.html . Time je Salveo postao najveci dionicar Cryo Save-a i preuzeo upravljanje ove banke link . http://group.cryo-save.com/homepage_news_detail.html?id_news=1744972 Firma Family Plus iz Banja Luke je kroz svoje obracanje u medijima prvobitno tvrdila kako je ovo potvrda da je Cryo Save najbolja banka jer je interesantan stranim investitorima – sto mozete procitati u obracanju Family Plus-a forumasicama http://www.ringeraja.ba/forum/m_168799/mpage_25/printable.htm Prije nekoliko dana ista ta firma iz Banja Luke, Family Plus, na portalu www.klix.ba u svom promotivnom clanku pod nazivom Cryo Save kupio Salveo, tvrdi da je Cryo Save preuzeo Salveo banku maticnih celija http://www.klix.ba/biznis/privreda/cryo-save-kupio-banku-maticnih-celija-salveo-biotechnology-iz-svicarske/140311080

Cryo Save drustveno odgovoran kompanija??? Projekat Family Plus prijatelj skola za trudnice je jos jedna od prevara ove firme jer njihove tvrdnje da su potrosili 300.000 KM za opremanje skola samo je jos jedna dokaz da vjesto manipulisu medijskim prostorom. Druga stvar je da oni kroz te iste skole vrbuju porodice da uzimaju maticne celije tako da se skole opremaju iz vlastitih inetresa a ne drustveno korisnih.

Family Plus iz Banja Luke, zastupnik Cryo Save banke ima ugovore sa doktorima kojima placa novac po svakoj preporucenoj porodici. Ugovor je upakovan kao Ugovor o autorskom djelu a dokaz na sljedecem linku
http://www.scribd.com/doc/197756219/Ugovor

Doktori sa porodilista Jezero koji se posebno isticu po ovoj saradnji su Boris Nikulin, Vahidin Katica, Senad Murtezic, Lejla Imsirija, Naima Imsirija, Sanjin Dekovic itd..

Vase je da razmislite, a ja sam zeljela da vam prenesem svoje istrazivanje o ovoj banci.




Mostarka* -> RE: Porodilište Mostar (6.8.2014 21:01:32)

Bas na ovom forumu sam pisala ocajno iskustvo koje sam prosla na prvom porodu u Brankovcu. Ali drugi porod koji je bio prije 7 dana je totalna suprotnost. Sada se radi u J. logoru ali postava je uglavnom ista. Kravetinu koja mi je zagorcala vidjela sam u bolnici ali nismo imale doticaja na ovom porodu.
CR je odradila Dr. Šetka o kojoj mogu reci sve najbolje. Ne mislim da moze bolje. Sestre na porođajnom odjelu koje su me pripremale su bile i previse ljubazne. Sestre nakon porda isto tako. Nisam mogla vjerovati da mi se to desava, stalno smo cimerica i ja komentarisale ko je sada na smjeni, hoce li doci sada neka šperka :D ali stvarno nijedna nije bila ni najmanje drska, neljubazna ili ljuta. Sve najbolje od srca zelim svim tim zenama koje su bile tako savrsene i uljepsale mi dane provedene u bolnici Juzni logor.




anitaa -> RE: Porodilište Mostar (17.12.2014 10:59:56)

je li zna neko iz Mostara može li se u laboratoriji, predpostavljam na Bijelom Brijegu, raditi double (dabl) test?




starkaMo -> RE: Porodilište Mostar (8.4.2015 12:18:46)

Pozz mame,

Jel neko zna kako ide procedura za CTG u Brankovcu? Moram li se prije naruciti ili se dodje pa ceka?
Ako neko zna....hvala




Ben 10 -> RE: Porodilište Mostar (8.4.2015 12:33:25)

prvi put odes sacekas i odrade ti ctg ,odmah se narucis za sledeci put.Tako moje 2 prijateljice rade.




starkaMo -> RE: Porodilište Mostar (8.4.2015 12:46:24)

hvala , hvala




starkaMo -> RE: Porodilište Mostar (22.6.2015 11:11:20)

Rodila sam prije 15ak dana u bolnici Juzni logor i htjela bih da pohvalim moju divnu doktoricu Almu V.Humackic i sve sestre i babice. Sve je proslo u najboljem redu i svima bih preporucila da radjaju u novoj bolnici...




ttočkica -> RE: Porodilište Mostar (25.4.2016 10:30:46)

Cure, žene , mame...ima koga? :) Ja sam nova Buduća mama i treba mi puuuuno savjeta.
Pls pomagajte. Od izbora ginekologa u Mostaru i okolici pa nadalje?




starkaMo -> RE: Porodilište Mostar (25.4.2016 11:15:58)

Pa ovako, ja sam obje trudnoce vodila kod dr Alma Humackic pa ti iz svog osobnog iskustva mogu reci da je doktorica divna i sto je super mozes se dogovoriti s njom da ti dodje na porod meni je to jako puno znacilo Od ostalih doktora iz Juznog logora stvarno ne znam. Sto se tice bolnice na B.Brijegu iz iskustva prijateljica ti mogu preporuciti dr Knezevic, dr. Mišić,, dr Tanja Krešić, kod njih su vodile trudnocu i rodile i sve je proslo ok.
Sto se tice prvog pregleda u trudnoci doktor ce te vaginalno pregledati i uzeti PAP test ako nisi odavno radila ( to napomeni) i reci ce ti koje nalaze trebas donijeti na slijedeci pregled. Mislim da ide krvna slika, nalaz urina, krvna grupa i antitjela. Krvnu grupu i antitijela vadis na Bijelom brijegu na odjelu trtansfuziologije i taj nalaz moras ponijeti na porod. Slijedeci pregled kod ginekologa bitno je da napravis u 12 tjednu trudnoce ( između 11 -15 tjedna) kada se mjeri nuhalni nabor ( nakupina tecnosti na beinom vratu). Cestitam i sretno! Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj!




ttočkica -> RE: Porodilište Mostar (25.4.2016 11:23:24)

Hvala na odgovoru i na cestitkama[sm=smiley1.gif]
Sto se tiče doktora ne znam sta da mislim. Svak o svakomu priča drugačije.
Kad je sve dobro znam da je dobar svatko ali ako cu biti mirnija i sigurnija ako odaberem određenog dokktora onda cu ga odabrati.
Iz Širokog brijega sam pa mi nije daleko ni Mostar ni Grude ni Posušje.
Dvoumim se između dr Vajdane Tomić, dr. Borisa Grizelja ili možda Bušića. Ovako slušajući komentare sa strane.
Ima li itko kakvog iskustva sa navedenim doktorima?




anitaa -> RE: Porodilište Mostar (25.4.2016 11:31:02)

starkaMo je već dosta toga napisala.... ja sam imala dva zaista pozitivna iskustva, oba puta na BB-u...prvi put na CR, bili Zadro i Tanović... drugi put Soldo kad sam prirodno rodila..ne znam šta te zanima, ja sam rodila drugi put prije 9 mjeseci, u Sarajevu vodila trudnoću, tako da sam više proletjela kroz Porodilište, za nešto aktuelnije informacije imaš na FB stranicu Porodiljno Mostar Iskustva..sretno..




pinky0 -> RE: Porodilište Mostar (27.8.2016 13:33:11)

draga moja ...ti imas divna iskustva... a ja imam loaa iskustva u toj bolnici sa istim doktorima ... isto kao sto ja mogu rec za b.brijeg da su divni mojoj prijateljici nisu bili divni ...kako prema kome




Venerica -> RE: Porodilište Mostar (14.11.2016 13:34:40)

Pozdrav, nova sam ovdje :) trudan sam 5 tj.+4 dana...zanima me procedura naručivanja za prvi trudnički pregled na Bijelom Brijegu, mogu li se telefonski naručiti i doći sa zdravstvenom knjižicom bez uputnice?




Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 41 42 [43]