RE: Vaginalne gljivične infekcije (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Seksualnost



Poruka


henna ze -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (12.6.2012 14:55:44)

to baš zahtijeva promjenu svih navika..
izbaciti slatko..hljeb..što više lgg-a probiotika..ispiranje sodom bikarbonom...
dosta uvinog čaja..

ja sam to nekad davno imala...dok je dr.vreto rahmetli radio..i tad uz sve to mi je preporučio intimnu njegu..pro hygia..jedino je bilo kupiti u apotekama..
sad koristim iz oriflame-a i pravo mi godi...ne sjećam se kad sam imala neki problem..




djoisa -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (12.6.2012 14:56:20)

pa mozes smanjiti unos ugljikohidrata na minimum..
kada shvatis koliko stete sebi nanosis lakse se odreci nepotrebnih stvari, a posebno ugljikohidrata, skroba, secera od njih nista dobro u organizam ne usnosis, svakim zalogajem samo stetu pravis..




animagical -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (12.6.2012 15:04:52)

meni nesto nije jasno...vec na nekoliko mjesta citam o uvinom caju kpji se dovodi u vezu s vaginalnim infekcijama, kandidijazom... koliko ja znam,a mislim da znam, uva pomaze jedino kod upala mokracnih puteva, a kod gljivica ne... kod gljivica pomaze jogurt, kefir, bez slatkisa, pamucni ves koji dozvoljava kozi da dise, jer gljivice vole vlazno, potpareno... takodjer ne preporucje se nositi tange ni slican ves, vec obicne pamucne gace




Ninushka -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (12.6.2012 15:12:19)

Ispada nekako da je candida u mnogo čemu povezana sa celijakijom i zapravo ono što je lijek za celijakiju je lijek i protiv candide. Nedavno sam počela više čitati o celijakiji, saznala sam i da je to bolest koja se i pomoću testove jako teško otkkriva i sad na ovim linkovima koje nam je djoisa proslijedila otkrih da postoji veza između ove dvije bolesti. Ne mora postojati ali i može....

Ovo je mjenjanje životnog stila, svega.....

Šta ću onda s ovom vrećom brašna[sm=smiley36.gif]




henna ze -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (12.6.2012 15:14:39)

daj je meni...moji termiti i ja jedemo sve i ne biramo..nemamo ni candidu..ja se kutarisala ešlice..samo proslijedi




Ninushka -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (12.6.2012 15:23:28)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ne znam, Henna, mm bi radije jeo hljeb čini mi se i bolovao od kojekakvih bolesti koje se povezuju s ugljikohidratima. Teško bi se on odrekao hljeba, evo i ja već satima sjedim i buljim u tekstove koje govore o ACD o LCHF i samo mi je muka.....




djoisa -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (12.6.2012 15:26:57)

mene su tekstovi o LCHF odusevili [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] 




Ninushka -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (12.6.2012 15:34:53)

Oni zaista jesu za sjesti i razmisliti, kakva si ti sa LCHF načinom prehrane?




djoisa -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (12.6.2012 15:43:05)

ja sam to tek otkrila i odusevila se..

odmah istog momenta sam izbacila secer iz upotrebe, tako lako..tamo je sve dobro objasnjeno i konacno mi je postalo jasno sta je ustvari ispravno...moja ishrana je daleko od zaista zdrave, ali ja se okrecem tome, i muz je uz mene..sve sam radila pogresno, malo mesa, nemasno, zitarice i mislila da tako treba, sreca pa nisam jela grickalice, sokove isl. gluposti ali jesam slatko..ali vidim po sebi da to nije dobro problemi sa zeludacem, kandidom, "alergija", muz ima cest pad imuniteta i sl. kad sjednes i razmislis pa sto nam to treba? zasto da dijete trujem? dal trebam ostatk zivota da pijem gastal? jos sam daleko ali to mi je cilj..




djoisa -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (13.6.2012 12:58:57)

Danas u 17:25 sati na prvom programu HTV-a u emisiji 'Hrvatska uživo' Anita Šupe govori o LCHF / Paleo prehrani.
Emisiju možete pogledati i online ovdje: http://htv1.hrt.hr/





djoisa -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (13.6.2012 14:18:44)

Najčešći uzročnik gljivične infekcije je kandidaCandida albicans (90 – 95%), gljivica koja se i prirodno u manjem broju nalazi u naborima našeg crijeva. Pod različitim utjecajima, a prije svega kod liječenja antibioticima, kod oslabljene reakcije imunološkog sustava ili uporabe imunosupresivnih lijekova, oralnih kontraceptiva, hormonske nadomjestne terapije ili antiandrogena, kod dijabetesa melitusa kao i u trudnoći, dolazi do njihovog neprirodnog razmnožavanja. Posljedica ovog je smanjena propustljivost sluznice crijevnog trakta, a time je onemogućena apsorpcija mnogih štetnih tvari i alergena iz hrane, koje bi inače bile u potpunosti eliminirane kod očuvane funkcije sluznice crijeva.
Holistička medicina ukazuje kako je neophodno izliječiti sveukupnu gljivičnu bolest, a ne samo lokalnu infekciju, te simptome kandidijaze svrstava u pet kategorija:
  • Opći simptomi: umor i nedostatak snage, depresija, glavobolje, bolovi u mišićima i zglobovima, gubitak pamćenja,otežano učenje, hiperaktivnost u djece, izrazita osjetljivost prema kemikalijama, ponavljane mokraćne infekcije, osjećaj ošamućenosti.
  • Probavni simptomi: plinovi, nadutost, učestali zatvor i proljevi, probavne smetnje, grčevi u crijevima,povećanje tjelesne težine
  • Respiratorni simptomi: kronični iscjedak iz nosne šupljine koji se cijedi po stražnjem dijelu ždrijela, čest kašalj, grlobolja, prehlada, astma, alergije.
  • Kožni simptomi: ekcem, peckanje, osip, akne, upale noktiju, infekcije drugim vrstama gljivica.
  • Hormonalne smetnje: neredovita mjesečnica, menstrualni grčevi, predmenstrualni sindrom, promjene raspoloženja, poremećaj rada žlijezda s unutrašnjim lučenjem, hipotireoza, hipoglikemija.




Ninushka -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (13.6.2012 16:45:25)

Hvala djoisa!




bubly -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (10.7.2012 19:40:21)

treba mi pomoć [sm=smiley13.gif] imam 20 godina i užasam iscjedak,svrbež crvenilo.
I čak sam uočila na vaginalnim usnama neke potkožne bubuljice,nisam nikad bila kod ginekologa nit sam imala spolni odnos,ako mi možete pomoći kako da mi bar malo bude lakše,probala sam canesten al nije pomoglo [sm=zmeden2.gif].
unaprijed hvala..




mamabb -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (11.7.2012 8:34:48)


IZVORNA PORUKA: bubly

treba mi pomoć [sm=smiley13.gif] imam 20 godina i užasam iscjedak,svrbež crvenilo.
I čak sam uočila na vaginalnim usnama neke potkožne bubuljice,nisam nikad bila kod ginekologa nit sam imala spolni odnos,ako mi možete pomoći kako da mi bar malo bude lakše,probala sam canesten al nije pomoglo [sm=zmeden2.gif].
unaprijed hvala..


Doktoru, to ti je moj savjet.




Pingvina -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (11.7.2012 8:45:59)

IZVORNA PORUKA: bubly

treba mi pomoć [sm=smiley13.gif] imam 20 godina i užasam iscjedak,svrbež crvenilo.
I čak sam uočila na vaginalnim usnama neke potkožne bubuljice,nisam nikad bila kod ginekologa nit sam imala spolni odnos,ako mi možete pomoći kako da mi bar malo bude lakše,probala sam canesten al nije pomoglo [sm=zmeden2.gif] .
unaprijed hvala..

Kako ti mamabb rece-obavezno posjeti ljekara.
Ostalo sto bi moglo biti bitno je da li si dijabeticar??Da li si u posljednje vrijeme cesce uzimala antibiotike ili imala jaku urinarnu infekciju.
Dok ne posjetis ljekara-mozes probati s hladnim oblogama od kadulje.Smirice malo svrab i crvenilo-ali nece rijesiti konacni problem!!
Sretno!!




bubly -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (12.7.2012 19:06:40)

nisam dijabetičar niti sam imala ikad ozbiljnih problema sa zdravljem tako da rijetko koristim antibiotike..
stavljala sam češnjak 2 dana i iscjedak mi je slabiji,probala sam i s kaduljom svraba više nemam jedino je crvenilo još tu.
a što se tiče potkožnih bubuljica našla sam na ineternetu neki članak izgledaju baš ovako http://www.fordycespots.com/fordyce-spots-vagina dali još netko ima nešto slično[sm=zmeden.gif] tu piše da nije opasno niti je potrebno liječiti,da se stim rodiš,a o razvoju ovisi od žene do žene.... [sm=zmeden2.gif]




minkara -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (10.9.2012 22:24:23)

drage moje lijep vam pozdrav,i ja imam problem sa nekom infek na stidnoj usni mi se pojavila oteklina velicine ljesnjaka na dodir djeluje kao mjehur neznam o cemu se radi,nikada do sada nisam imala problema sa infekcijama bilo koje vrste u braku sam vec osam godina i majka dva djecaka ...hvala na odgovoru




leona81 -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (11.9.2012 7:39:55)

mozda je bartolinijeva zlijezda, pogledaj na netu kako izgleda pa javi da li je to pa cu ti reci sta da radis




Mya_81 RR -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (11.9.2012 8:16:39)


IZVORNA PORUKA: djoisa

bolest ukazuje na poremeceni imunitet, to nikako nije dobro, treba raditi na poboljsanju imuniteta i na promjeni prvensveno prehrambenih navika, sve bolesti i poremecaji pocinju od lose hrane, poremecene probave i sl.

ima li neko da je probao homeopatiju, za ove probleme?

http://istineilaziohrani.blogspot.com/2010/11/gljivica-candida-posast-modernog-doba.html

http://www.alt_ernativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/candida-test/


Hvala za linkove, super su!
Već neko vrijeme razmišljam da mjesec dva izbacim sve ovo što treba, ali kako ću bez kafe [sm=zmeden.gif] Doduše, pijem je bez šećera pa onda možda može proći...




djoisa -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (11.9.2012 8:20:47)

mozes ostaviti soljicu-dvije kafe dnevno naravno bez secera...

i jako je tesko svega se pridrzavati..




Mya_81 RR -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (11.9.2012 8:24:34)

Znam, sad sam pročitala sve [sm=smiley13.gif] baš je potrebna velika disciplina! Uglavnom, ja sam čitala o tome da se treba izbaciti sve bijelo, a mogu se uvesti integralne žitarice. Ovdje su to pobili, pa sad trebam istražiti malo detaljnije. Ali svakako ćemo probati, pa koliko izdržimo...




djoisa -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (11.9.2012 8:27:04)

sve zitarice se izbacuju, grahorice, mljeko i mljecni prozvodi, moze samo domaci kefir, slatkisi naravno cak i voce, i povrce koje raste u zemlji kao krompir, mrkve i sl.

ima super tekstova na blogu jako su motivirajuci bar meni..kad sve procitas neke stavri ti se upste ne jedu pa je lakse [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




minkara -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (11.9.2012 10:52:37)

mislim da nije u pitanju zlijezda jer se radi o mjehujicu velicine ljesnjaka mislim da je neka inf ,prije godinu dana sam se porodila carskim rezom naglasavam da do sada nikada nisam bila izlozena infek te vrste ,mm je zdrav 100%




felix -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (11.9.2012 15:43:51)

jel neko čuo. il koristio vaginalete -vagitorije sa uljem ,i australijskim cajevima
neke nove danas mi da , u apoteci ( na biljnoj bazi) nikad dosad ove nisam koristila vecinom sam one sa kantarionovim uljem!





Cenzura83 -> RE: Vaginalne gljivične infekcije (11.9.2012 15:49:14)

Ja sam čula, jesul to od cydonia-e vaginalete, ima na njihovoj stranici. Ja sam koristila sa aloe verom i još nečim ne znam jel to?Ili su to druge, ima ih par vrsta.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>