RE: beba ne kaki (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, bebaPoruka


Anoniman -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 14:22:15)

Šta da radim ?Beba ne kaki 3 dana, do sada je samo dojio, ali uvela sam mu jabuku neki dan [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] vjerovatno je od toga. Svi govore normalno je to i do 7 dana, ma ne znam nešto me opet strah? Šta ste vi radile u tom slučaju?
Anoniman -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 14:26:27)

Breskva, evo ima tema o tome
Nemoj se brinuti. To je normalno. I moja malena jednom nije kakila 5 dana.

http://www.ringeraja.ba/forum/m_276899/mpage_1/key_/tm.htm#276899
Anoniman -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 14:30:00)

Moja bebana, dok je dojila, znala je kakiti i nekoliko puta dnevno.  Jednom se desilo da nije kakila nekoliko dana i bila sam sva istraumirana.  Zvala sam HIPP savjetovalište (bilo je suviše hladno da je vodim pedijatru) i fina teta doktorica mi je rekla da joj masiram stomačić babyuljem i kasnije je uronim do struka u kadicu punu vode da beba mrda nožicama kao da vozi bicikl.  Pomoglo je : )
Kažu da je normalno i ako beba ne kaki do 7 dana.  Moja mala sada kaki jednom dnevno (na AD mlijeku je) i boja je zlatno-žuta.
adannn -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 14:30:15)

Breskva,ne brini se....Radi mu vježbice sa nogicama..I ja sam bila zabrinuta 2 dana nije Nejra kakila a imala par mjeseci.I jedna teta bila slučajno kod nas,uradi joj ''stručno''par vježbica i ''pročepi''...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Ne brini ali opet ti nama javi.....Nadam se da će uspjeti...Radi češće vježbice...Pusa tebi i Alimu
Anushka -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 14:36:57)

i moj nije  3 dana kakio kad mu je bilo 3 mjeseca ja cak i hitnu zvala uspanicena. Masiraj stomacic u smjeru kazaljke na satu, postavljaj na stomak, guraj nogice prema stomaku kao da cucnjeve radi, grij mu stomacic, a ako bas potraje onda neke radikalnije metode tipa da gurnes komadic sapuna u guzu, neki su stavljali i toplomjer da potjeraju itd. Ja sam se jedva strpila 3 dana i sam je obavio sav sretan a pomoci ce masaze i vjezbice.
Chuchi -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 14:41:40)

Jao Breskva, no sikiriki oko toga! Moj Leni ne kaki svaki dan, to nije nista. Svaki doktor ce ti reci da je normalno da ne kaki cak i po 7 dana.
Moj Leni ne kaki po tri dana, ali onda dva dana uzastopno kaki po dva puta na dan, ¨istovari se¨ [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Nista se ne sikiraj, vidjeces sutra kad mu ne mognes presvuci pelene... ahhaha a to sto je jeo jabuku, ma ne brini, jabuka ga nece zavoriti, naprotiv...[sm=smiley36.gif] Evo Leni sad pio frutek od jab. banane i breskve... [sm=bravo.gif]
Anoniman -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 14:44:12)

IZVORNA PORUKA: Anushka

ja cak i hitnu zvala uspanicena.

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Oprosti, Anushka... baš mi ovo bi slatko.

Pusice za male guze...
MELLI -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 15:26:39)

Je li beba nervozna zbog toga?Ako nije onda se i ti opusti.Moja beba ,jedne prilike, nije kakila 8 dana ,ali kad je pročepilo...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Sve je to normalno,ako beba ne plače zbog toga[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
_mamica_10 -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 15:30:19)

IZVORNA PORUKA: Breskva

Šta da radim ?Beba ne kaki 3 dana, do sada je samo dojio, ali uvela sam mu jabuku neki dan [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] vjerovatno je od toga. Svi govore normalno je to i do 7 dana, ma ne znam nešto me opet strah? Šta ste vi radile u tom slučaju?
Ja sam svoju bila vodila doktoru nije 10 dana izlazila napolje!Dojila sam je ali i pored dojenja hranila je vocem i tako to.Doktorica mi je rekla da to nema veze da je s malom to uredu jer je dojim ipak,kad je nebi dojila onda bi bio problem!!!
_mamica_10 -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 15:31:21)

ako si toliko zabrinuta mozes bebi slobodno malo sapuna staviti u guzu da je krene!Ja sam to uradila za svaki slucaj da budem mirna!!!
Dalila Sa -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 15:37:17)

I moja beba nije kakila po sedam dana,i kad sam ga odnjila pedijatru,rekla mi ja je normalno da ne kaki i do deset dana,ako samo doji,što je bilo u mom slučaju.
Moje mišljenje je nemoj paničiti,kakit će [sm=smiley1.gif]
a znam kako ti je i ja sam bila par puta u istoj situaciji,bitno je da ima vjetrove i da mu stomačić nije tvrd.
Pozzz
Anoniman -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 15:43:41)

IZVORNA PORUKA: MELLI

Je li beba nervozna zbog toga?Ako nije onda se i ti opusti.Moja beba ,jedne prilike, nije kakila 8 dana ,ali kad je pročepilo...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Sve je to normalno,ako beba ne plače zbog toga[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Ma nije nervozan, super je i prdi nenormalno ko nikad[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ma tek sam počela sa čvrstom hranom, pa je možda zbog toga. Dok se ne navikne, inače je prije odma poslije podoja imao stolicu,pa je meni zato sad neobično.
Probaću ove savjete hvala vam svima. Javim vam kad očepi...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Anoniman -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 16:08:34)

Hej žene nisam stigla ni poruku otkucat ovaj moj očepio[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]... zar beba od 5 mjeseci može onoliko iskakit jaoooooooo. Al dobro je neke on meni kakio.
Radila sam malo vježbice i dala zaslađeni čaj od kamilice. Hvala još jednom.
Domina -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 16:09:04)

Probaj mu dati krusku umjesto jabuke - mozda mu pomogne kod zatvora.

U svakom slucaju pomaze i zasecerena kamilica, mada to nije najzdravija opcija.
Anoniman -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 16:18:13)

Al et i patronažna mi je savjetovala zaslađenu kamilicu , ma ne znam,valjda neću imati potrebe mu više je davati.  Opet je njemu sika nezamjenjiva.
adannn -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 18:35:13)

IZVORNA PORUKA: Breskva

Hej žene nisam stigla ni poruku otkucat ovaj moj očepio[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ... zar beba od 5 mjeseci može onoliko iskakit jaoooooooo. Al dobro je neke on meni kakio.
Radila sam malo vježbice i dala zaslađeni čaj od kamilice. Hvala još jednom.

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Romali -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 18:42:27)

Već sam napisala na sličnoj temi na RR, nama je kod zatvora zakon Hipp kaša od kajsije.
To je straaaaaaaašno kako ona djeluje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Mama1 -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 18:48:37)

Prije smo imali problema sa tim sada nemamo ....sada smo vejiki ....
Ali problem smo rjesavali Planteks- om
Exstra je  .... :)
NANICA -> RE: beba ne kaki (25.6.2009 18:52:29)

Nama HIPP kasica od sljive pomaze. Takodjer na stapic za usi stavimo malo Pavloderma i polako guramo u guzanu. U roku sat- sat i pol se kakimo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
ivanak -> RE: beba ne kaki (17.7.2009 21:09:56)

Dojim i sad me zanima, jeli beba može biti nervozna i imati tvrd stomčić zato što se ne može pokakati. Kaki mi za sad stalno, ali ima 1 period po danu da ne može se pokakati pa se muči. Što da mu radim da mu olakšam?????
Hanady RR -> RE: beba ne kaki (17.7.2009 21:39:45)

sasvim normalno da beba bude nervozna moja farah je mene živu izludila sa kakom do 3 mjeseca ali svaka muka oko kake pratila je i grčeve i nadutost i tešku nervozu. Masiraj stomak bebi uljem, radi vježbice nogicama, stavi uljanu krpicu, okupaj bebu, u slučaju zatvora od 7 dana stavi toplomijer u guzu ili komadić sapuna. E mis smo na sapun kakili do 3 mjeseca a sad kaki poslije svakog podoja sad me to izluđuje a 5 joj je mjeseci bilo 12.7.
ivanak -> RE: beba ne kaki (17.7.2009 22:06:14)

A inače nakon skoro svakog podoja se pokaki, ali nam se to počelo događati ima par dana i odmah je nervoza. Jedino se smiri kad legne potrbuške na moja prsa.
Meni se čini da nisu grčevi, jer bi to bilo plakanje stalno i gore bi izgledalo. Ima nekoliko sam ga ponovno stavila na siku, ali kratko i to mu je pomoglo da se pokaki.
ivanak -> RE: beba ne kaki (19.7.2009 20:59:56)

A kako izgledaju te vježbice da se bolje pokaki???
mamin_zivot -> RE: beba ne kaki (20.7.2009 18:11:53)

Evo nas i ovdje! [sm=smiley36.gif]
Moja [sm=duda.gif] evo treci dan ne kaki, nista novo nisam mu davala, stalno ima vjetrove. Pije komorac sa kimom radi grceva. Probala sam sa kamilicom slatkom juce, redovno doji, ali i dalje ne kaki. [sm=zmeden.gif]
Citala sam da je normalno da beba nema stolicu 4-5 dana, ali vidim da ga to muci jer zaplace prije nego pusti vjetar. Kako da ga olaksam??
neki -> RE: beba ne kaki (20.7.2009 18:24:56)

Evo draga,imas ovde par odgovora,pokusaj sa sapunom,kremicom,ili toplomjerom,sretno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>