|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ginekolozi u Tuzli
20.4.2014 19:36:28   
Tuzlanka22
Pozdrav svim korisnicima foruma. Dugo sam razmisljala da li da pisem ili ne.Pa evo da i ja iznesem svoje misljenje o doktorici Suadi Tinjic. Dugooo vremena se borim sa neplodnoscu,kod mene je otkriven septum maternice jos prije par godina 3 D ultrazvukom koji nisam htjela da operisem sto zbog straha sto zbog toga sto je kod muza uvijek spermiogram bio los,pa sam smatrala da zbog toga ne dolazi do trudnoce.Septum-pregrada nije nesto velika,ali eto umanjuje mi par procenata uspjesnosti vantjelesne oplodne za koju smo se odlucili i krenuli u postupak. Elem,da se vratim da doticnu dr.Tinjic. Na prijedlog poznanika otisli smo kod nje sa ultrazvukom ,i ona je zeljela da me pregleda u toku menzesa sa nekim takozvanim "sis" pregledom da utvrdi da li ja imam taj septum ili ne.Na tom pregledu mi je utvrdrila da ga uopste nema,apsolutno nikakve pregrade-septuma ni najmanje.Ja sva happy,sretna da sretnija ne mogu biti.Navaljivala je da odmah krenem sa postupkom vantjelesne oplodnje kod nje,da joj nalaze donosim kako koji budem radila i kako koji bude pristigao(to mi je bilo malo cudno,valjda trebaju da se prikupe svi nalazi te da se koriguju lose stvari pa onda u postupak) Neki mi vrag nije dao mira pa sam procesljala po forumima malo o njoj,i kako sam se svega nacitala loseg,odlucim da je napustim i potrazim drugog doktora,koji mi potvrdi septum ,i koji sam uklonila prije par dana privatno. Prije toga sam isla i na konzilijum na Gradinu u Tuzli,i oni su mi potvrdili,i uprkos muzevom losem nalazu savjetovali uklanjanje te pregrade.Ja se i dan danas cudim sta je njoj bilo u cilju,da slaze ocigledno,i da krene u postupak na vrat na nos...Imam osjecaj da je htjela samo da uzme pare,sfuseri sam taj postupak vantjelesne i adios....Moj vam je savjet zaobidjite je koliko mozete,cudan je to insan. Eto zao mi je zbog duzine mog posta,ali htjela sam svoje iskustvo da podijelim sa vama.

(odgovor članu Tresnja)
Neposredna veza do poruke: 326
   RE: Ginekolozi u Tuzli
12.5.2014 12:13:38   
many 86
drage moje mamice, kada sam zatrudnila i ja sam išla na raznorazne forume o ginekolozima u Tuzli i zaista sam naišla na sve pozitivne komentare za dr. Blitvić...moram vam reći da sam potpuno rzočarana u nju, prvo štp joj pregled traje 15 minuta, gdje te lično ona izvaga, mjeri pritisak i pregleda, eto ako može za 15 minuta i da bude ok... jednom sam joj otišla, bila sam već u 6,7 mjesecu trudnoće i kad sam ušla nije me ni pogledala, pitala me je kad mi je bila zadnja menstruacija, ja sam joj odgovorila a ona meni "pa što nisi rekla da si trudna, danas sam imala puno trudnica", ai vašta nešto je bilo al ono najbitinije kad sam ušla u 9 mjesec i kad me je pregledala rekla mi je "da sad odeš na Gradinu pitali bi te jesil ti ženo vidjela doktora uopšte", toliku sam upalu imala da sam je jedva sanirala...sad bi drugačije postupila u vezi svega ali je kasno...svaki put kad joj odnesem nalaz pitam jel sve ok, jednom je nešto pisalo da ima malo bakterije a ona " svako ima malo bakterije pa šta"..ma ne znam milion stvari, neke riječi neću nikada zaboraviti... moja je beba dobro hvala Bogu...
Dr. Blitvić nikad više

(odgovor članu Tresnja)
Neposredna veza do poruke: 327
   RE: Ginekolozi u Tuzli
27.5.2014 14:58:50   
murky
SVE LAZI CRYO-SAVE-a

Pretpostavljam da su neke od vas trudne i razmisljaju o pohrani maticnih celija. Ja vam prenosim svoje iskustvo i istrazivanje o banci maticnih celija koja je dosta zastupljena na nasem trzistu. Ova banka ima sve agresivniju kampanju u medijima, a roditelji koji se odlucuju nisu ni svjesni velikih lazi koji iznose. Ispod su neke od njih koje sam mogla primijetiti tokom istrazivanja, pa ukoliko ste bili u mojoj situaciji, dobro je da obratite paznju.

Cryo Save tvrdi da radi mikrobioloske testove a nije zabiljezen niti jedan slucaj zarazenog uzorka u BiH iz ove banke sto se lako moze provjeriti na porodilistima. Preko 4000 porodica iz BiH se ciljano obmanjuju i dovode u zabludu a ono sto je jos gore od svega jos uvjek se pojedine porodice odlucuju za ovu banku jer im prijatelji dijele vaucere od 100 eura.

Cryo Save nema iste standarde za sve zemlje a uzorci iz Bosne i Hercegovine se tretiraju sa maksimalnom ustedom troskova. Cryo Save posjeduje certifikat AABB koji zahtjeva http://parentsguidecordblood.org/accreditation.php#AABB :
• porodicnu istoriju – medicinsku anamneza porodice
• testove majcine krvi na HIV Sifilis, Hepatitis B i C, CMV i HTLV 1 i 2 - uz uzorak krvi iz pupcanika salje se i majcina krv na analizu
• testove krvi pupcane vrpce na ABO RH, WBC, CD34 +, anitjela, bakterijsku i gljivicnu kontaminaciju – nije zabiljezen niti jedan kontaminiran uzorak iz BIH za 4 godine rada i preko 4000 uzoraka.


Cryo Save se prosle godine nasao u velikim problemima i dva velika fonda su izasla iz vlasnistva ove banke. Ovo je iskoristila kompanija Salveo iz Svicarske, jedna mala banka maticnih celija te preuzela 30 % Cryo Save-a http://group.cryo-save.com/shareholder_information.html . Time je Salveo postao najveci dionicar Cryo Save-a i preuzeo upravljanje ove banke link . http://group.cryo-save.com/homepage_news_detail.html?id_news=1744972 Firma Family Plus iz Banja Luke je kroz svoje obracanje u medijima prvobitno tvrdila kako je ovo potvrda da je Cryo Save najbolja banka jer je interesantan stranim investitorima – sto mozete procitati u obracanju Family Plus-a forumasicama http://www.ringeraja.ba/forum/m_168799/mpage_25/printable.htm Prije nekoliko dana ista ta firma iz Banja Luke, Family Plus, na portalu www.klix.ba u svom promotivnom clanku pod nazivom Cryo Save kupio Salveo, tvrdi da je Cryo Save preuzeo Salveo banku maticnih celija http://www.klix.ba/biznis/privreda/cryo-save-kupio-banku-maticnih-celija-salveo-biotechnology-iz-svicarske/140311080

Cryo Save drustveno odgovoran kompanija??? Projekat Family Plus prijatelj skola za trudnice je jos jedna od prevara ove firme jer njihove tvrdnje da su potrosili 300.000 KM za opremanje skola samo je jos jedna dokaz da vjesto manipulisu medijskim prostorom. Druga stvar je da oni kroz te iste skole vrbuju porodice da uzimaju maticne celije tako da se skole opremaju iz vlastitih inetresa a ne drustveno korisnih.

Family Plus iz Banja Luke, zastupnik Cryo Save banke ima ugovore sa doktorima kojima placa novac po svakoj preporucenoj porodici. Ugovor je upakovan kao Ugovor o autorskom djelu a dokaz na sljedecem linku
http://www.scribd.com/doc/197756219/Ugovor

Doktori sa porodilista Jezero koji se posebno isticu po ovoj saradnji su Boris Nikulin, Vahidin Katica, Senad Murtezic, Lejla Imsirija, Naima Imsirija, Sanjin Dekovic itd..

Vase je da razmislite, a ja sam zeljela da vam prenesem svoje istrazivanje o ovoj banci.

(odgovor članu many 86)
Neposredna veza do poruke: 328
   RE: Ginekolozi u Tuzli
18.6.2014 12:43:01   
sanndii
pozdrav svima :)
naisla sam na ovaj forum jer trazim nekog dobrog ginekologa u Tz...vidim da vecina ovdje hvali dr Amelu Adzajlic, ali ne mogu da nadjem nigdje br telefona njene ordinacije :(
moze li mi neko, molim vas, proslijediti broj na pp?
hvala unaprijed :*

(odgovor članu murky)
Neposredna veza do poruke: 329
   RE: Ginekolozi u Tuzli
28.6.2014 17:16:53   
Jasemin87

IZVORNA PORUKA: dina_89

Drage moje,

Ja vam se javljam poslije dugooo vremena i mislim da cu se sad cesce druziti sa vama. Ponovo smo ugledali user posted image user posted image ovo mi je druga trudnoca.Prvu trudnocu mi je vodila doktorica Azra Blitvic i jako sam zadovoljna njom, tako da ce i ovu. Bila sam na pregledu prije mjesec i sad bih opet trebala, samo prije nego odem trebala bih uraditi KS, URIN i SUK, pa sad zanima me gdje vi inace radite te nalaze, je li moram otici i u dom zdravlja javiti se na ginekologiju i dobiti uputnicu za to, jer cula sam negdje da bih kao trebala otici da se trudnoca zavede u moj karton, a meni se nikako ne ide jer guzva je i bas se dugo ceka kod nas u Zivinicama.Da li vi idete u uputnicu u dom zdravlja ili te nalaze isto radite privatno ako radite privatno negdje zamolila bih vas da mi date vise informacija.

Hvala


S obzirom da si iz Živinica kao i ja, zanima me da li si upućena za dr. Kavgića, ja se mislim kod koga bi vodila trudnoću, kod KAVGIĆA ILI KOD BLITVIĆKE. U dilemi sam user posted image Kakva su tvoja iskustva sa Blitvićkom, s obzirom da ovdje ima i negativnih komentara.


(odgovor članu dina_89)
Neposredna veza do poruke: 330
   RE: Ginekolozi u Tuzli
25.7.2014 15:43:27   
my maya
Pozdrav curke, zanima me ima li koja od vas iskustva s doktoricom Mahirom Jahić?

(odgovor članu Jasemin87)
Neposredna veza do poruke: 331
   RE: Ginekolozi u Tuzli
2.8.2014 16:24:22   
Amela83
Pozdrav zenice! Moze li mi neko preporuciti kojem ginekologu da odem privatno na pregled. U 13. sam nedjelji trudnoće i imam komplikacije. Dva puta mi se pojavilo krvarenje (čista krv, ne smeđkasti iscjedak). Oba puta sam zavrsila na Gradini, samo je 1. put bilo dosta slabije krvarenje, pa su me zadržali samo 1 dan. Drugo krvarenje je prestravilo i mene i muza - za 15-ak min bila su puna 2 velika peškira krvi... Nisam mogla ustati, a kamoli otići do dr. (posto je bila nedjelja, mogla sam samo otici na gradinuuser posted image )I na kraju sam otisla jer krvarenje nije stalo. Ležala sam gore 4 dana, uključili su mi neku terapiju i malo se smirilo. Beba je, za nepovjerovati, ostala u tibi i dobro je user posted image Ni prvi, a ni drugi put, nisam dobila nikakvu dijagnozu, objašnjenje od čega je toliko krvarenje...user posted image Samo odrede terapiju i preporuče mirovanje. Zanima me šta se dešava sa mojom maternicom, i sad ne znam kome da se obratim... Čitala sam da na 4D UZ mogu otkriti i anomalije na maternici (hematom, miom...i sl.), ili moze i 3D ili obicni UZ. Pomagajte, please!!!user posted image

< Poruku je uredio Amela83 -- 2.8.2014 16:31:31 >


_____________________________

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu my maya)
Neposredna veza do poruke: 332
   RE: Ginekolozi u Tuzli
2.8.2014 16:55:49   
AAvalon
Amela, ja bih otisla Balicima, mislim da imaju najbolju opremu i najstrucniji su u tom pogledu. Moja prva trudnoca je sva bila takva komplikovana i dr Dela je izvukla do termina. Druge opcije su ti dr Blitvic ili dr Omeragic. A Gradinu bih ja licno izbjegavala koliko mogu, lezala sam i gore u prvoj trudnoci, nit oprema nit kultura nit zainteresovanost za dobrobit pacijenta im nisu bas na nivou.
Sretno, nadam se da ce sve biti ok user posted image

_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 333
   RE: Ginekolozi u Tuzli
2.8.2014 17:19:31   
Alma_27
I meni je dr. Balic vodio rizicnu trudnocu. HB rodila sam zdravo dijete malo poslije termina user posted image

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 334
   RE: Ginekolozi u Tuzli
2.8.2014 18:32:15   
Amela83
Hvala vam, drage moje user posted image Razmišljam da odem do dr. Omeragića, jer sam čula da su Balići najskuplji u Tuzli. Zna li neko koliko košta 4D UZ kod Omeragića? Puno mi 250 KM, ali ću opet razmisliti...

_____________________________

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 335
   RE: Ginekolozi u Tuzli
2.8.2014 19:02:39   
Amela83
Sad mi je jedna žena predložila i dr Safera Kavgića, iz Živinica. Znate li šta o njemu?

_____________________________

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 336
   RE: Ginekolozi u Tuzli
2.8.2014 23:18:25   
Crnkica

IZVORNA PORUKA: Amela83

Sad mi je jedna žena predložila i dr Safera Kavgića, iz Živinica. Znate li šta o njemu?

Ja znam da ga svi hvale,nisam njegov pacijent ali namjeravam da odem uskoro....ništa više ti ne mogu reći.

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 337
   RE: Ginekolozi u Tuzli
4.8.2014 12:09:24   
ljubičica7
Za mene licno dr. Blitvic. Kod nje sam bila na prvom ginekoloskom pregledu, radila prvi papa, zatim bila na pregledima i trazila savjete kada sam ganjala trudnocu, tako da i kad sam zatrudnila ona je bila ta uz koju sam uspjesno iznijela cijelu trudnocu i bez ikakvih problema. Po mom iskustvu, uopste nije tip privatnog doktora koji salje pacijente i odreduje gdje da se rade odredeni nalazi, osim kad se pita za savjet pa tada navede gdje se sve mogu uraditi, i prihvata nalaze gdje god da se urade. Pred kraj trudnoce svakoj trudnici daje broj telefone doktora na Gradini kojima treba da se javi, radi pracenja zadnjih dana trudnoce i pregleda pred sami porod, tako da u mom slucaju nisam imala nikakva negativna iskustva ni na Gradini, niti sam morala traziti stelu.user posted image Korektna je i sto se cijena tice. Tako sto se mene tice, moj ginekolog za sve je dr. Azra Blitvic, jer je u mom slucaju pokazala veliku strucnost i nemam nista negativno o njoj da kazem, iskreno! user posted image

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 338
   RE: Ginekolozi u Tuzli
7.8.2014 22:11:33   
Amela83
A sa kakvim UZ radi dr. Blitvić? Da li ima i 3D ili 4D?

_____________________________

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu ljubičica7)
Neposredna veza do poruke: 339
   RE: Ginekolozi u Tuzli
11.8.2014 19:42:09   
vedranis
Sto se tice ginekologa u DZ Tuzla izdvojila bih dr. Edina Ostrvicu ... sve pohvale za njegov pristup, nacin rada, strpljenje i strucnost toplo preporucujem!!!

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 340
   RE: Ginekolozi u Tuzli
11.8.2014 23:59:53   
ljubičica7
Blitvicka radi sa obicnim UZ svaki pregled tokom trudnoce, i nema 3D niti 4D UZ, koji u biti i nije potreban osim u slucaju nekih komplikacija kod bebe, ili eventualno zelje roditelja da na taj nacin i jasnije vide bebu, nego na onom obicnom UZ (a sto je svakako nesto sto poprilicno kosta kod nas i ne moze sebi svako priustiti taj luksuz zvani 3D ili 4D, ako je vec sve u redu s bebom pa nema potrebe da se radi). Ukoliko je zbog rezultata odredjenih nalaza potrebno da se uradi neki od tih UZ, ona ce svakako dati informacije gdje se moze uraditi.

(odgovor članu vedranis)
Neposredna veza do poruke: 341
   RE: Ginekolozi u Tuzli
12.8.2014 17:08:57   
Amela83
Bila sam danas kod dr. Suvalic, u Gracanici. Super je doktorica!user posted image I veoma je strucna. Sve mi je fino objasnila, pregledala detaljno i mene i user posted image . I nije osoba koja gleda da izvuce što vise novca. Sad sam mirna, znam sta i kako dalje. I ponovo cu ici kod nje na pregled, iako mi nije bas blizu. I ima i 3D i 4D UZ, a cijene povoljne user posted image

< Poruku je uredio Amela83 -- 12.8.2014 17:10:37 >


_____________________________

Mamina sreća *09.03.2009*

(odgovor članu ljubičica7)
Neposredna veza do poruke: 342
   RE: Ginekolozi u Tuzli
12.8.2014 19:45:36   
dina_89
Jasemin87- ja tek sad vidim tvoje pitanje, da iz Zivinica sam i jednom sam bila na pregledu kod doktora Kavgica i ne mogu reci nista posebno za njeg, onako bio mi je kao nezainteresovan nista posebno mi nije rekao ni za bebu ni za trudnocu kao sto mi doktorica Azra sve lijepo isprica, tokom pregleda prica sve objasnjava dok radi ultrazvuk pokazuje sta gleda sta mjeri, prije nego sto udjem ona je vec spremna i zna koja je sedmica i odmah mi kaze sve sto je karakteristicno za taj period, jako sam zadovoljna njom vodila mi je prvu trudnoci i sve je super proslo, sad samo molim Boga da i u ovoj trudnoci i na porodu sve isto bude.I ja sam vidjela neke nagative komentare ali to je vecinom od osoba koje se prijave i ostave samo jedan los komentar za nekog doktora , sumnjivo...



_____________________________

08.06.2009 godine -nasa princeza & Sarah &

(odgovor članu Jasemin87)
Neposredna veza do poruke: 343
   RE: Ginekolozi u Tuzli
15.9.2014 11:07:38   
mmmmmmm
kojim danom radi amela adajlic u domu zdravlja za trudnice? a kad blitvic?

< Poruku je uredio mmmmmmm -- 15.9.2014 11:10:06 >

(odgovor članu misel)
Neposredna veza do poruke: 344
   RE: Ginekolozi u Tuzli
17.9.2014 17:28:32   
anelalp
zdravo svima, nova sam ovdje user posted image
saznala sam da sam trudna prije dva dana. mama me narucila kod dr lejle mesalic, pa me zanima ima li neko iskustva s njom?? prva mi je trudnoca pa sam malo zabrinuta. hvala unaprijed

(odgovor članu mmmmmmm)
Neposredna veza do poruke: 345
   RE: Ginekolozi u Tuzli
18.9.2014 14:17:49   
Twinkies04
Anela dobrodosla I ujedno cestitam na trudnoci..moj ti je savjet nadji ipak nekog malo strucnijeg I boljeg,u dz imas dr.amru habibovic I edina ostrvicu,na ukc-u dr.amer mandzic ako mozes doc do njega I dr.latifagic,a ako ces privatno ja bih otisla ili dr devleti balic ili dr fedji omeragicu.sve najbolje I sretnouser posted image

_____________________________

''I mada svaki put uredno nešto poželim, želje mi se baš i ne ispunjavaju. Negdje je zapelo. Možda se ispunjavaju nekom drugom? Ne bi bilo prvi put. Nema veze, ne ljutim se. Dobre su to želje, šteta bi bilo da samo tako propadnu''.

(odgovor članu anelalp)
Neposredna veza do poruke: 346
   RE: Ginekolozi u Tuzli
1.10.2014 18:16:18   
Amra 25
pozdrav svima :) zanima me zna li koja od vas radno vrijeme dr Blitvic, htjela bi da se narucim pa me zanima do kad prima pacijente, hvala user posted image

(odgovor članu Twinkies04)
Neposredna veza do poruke: 347
   RE: Ginekolozi u Tuzli
5.10.2014 9:23:14   
Twinkies04
Amra25 svakim radnim danom od 9-12 I od 16-19,rade dvokratno,a subotom do 12.

_____________________________

''I mada svaki put uredno nešto poželim, želje mi se baš i ne ispunjavaju. Negdje je zapelo. Možda se ispunjavaju nekom drugom? Ne bi bilo prvi put. Nema veze, ne ljutim se. Dobre su to želje, šteta bi bilo da samo tako propadnu''.

(odgovor članu Amra 25)
Neposredna veza do poruke: 348
   RE: Ginekolozi u Tuzli
5.10.2014 9:51:41   
Amra 25
e super hvala puno user posted image sutra odmah zovem da se narucim user posted image

(odgovor članu Twinkies04)
Neposredna veza do poruke: 349
   RE: Ginekolozi u Tuzli
7.10.2014 9:48:43   
zena srce
Pozdrav svim korisnicama ovog foruma..I ja sam takođe iz Tz i zanima me ko je od gore navedenih doktora dobar u liječenju ciste na janiku, tačnije endometriotične ciste, tzv. "čokoladne", da li je neko imao slično iskustvo, takođe želim da ostvarim trudnoću, imam 29 godina..

Pozdrav user posted image

(odgovor članu Amra 25)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *