malenaa -> RE: Porodiljska naknada (13.1.2012 15:20:27)
|
e ovako..ukratko,ta naknada nema veze sa porodiljnom naknadom. ja sam dobivala naknadu na porodiljnom 400-450 jer sam bila zaposlena, ali mi je moj poslodavac izasao u susret i napisao da primam minimalna primanja u prosjeku 160 km mjesecno :))) a ta potvrda je potrebna za ostvarivanje prava na djeciji doplatak u iznosu od 33 km, muz mi nije prijavljen na poslu sto znaci za njih ne radi :) i nemamo nekretnina na svoje ime. sto znaci da sam tada ostvarivala pravo na djeciji doplatak,pomoc u mlijeku i sokovima 6 mjeseci i dodatno od grada Sarajeva 280km 6 mjeseci. znaci da sam im uzela sve sto se uzet moglo ( i dr put cu opet ako Bog da...) nadam se da sam malo pomogla pojasniti. kiss IZVORNA PORUKA: Miimy Hvala Ti na odgovoru ovo se licno ne tice mene ja sam na birou i znam da me ceka 120 km al jedna osoba i moj blizoj familiji juce govori mom suprugu a napominjem isto je na birou kaze da je od nacelnika opcine ilidja dobila 300km tj 3x300 kao kad se beba rodi nacelnik daje, a plus dobiva sa biroa kao nezaposlena, meni je to malo bilo cudno jer prvi put to cujem pa reko bas da provjerim jer vi zenice znate... ja sam opcina novo sarajevo an birou a imam jos do poroda Ako Bogda
|
|
|
|