RE: Porodiljska naknada (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

sunid -> RE: Porodiljska naknada (8.3.2012 15:45:33)

IZVORNA PORUKA: mirnel85

Drage moje mame sretan vam 8 mart

Hvala takodjer[sm=rozica.gif][sm=smiley1.gif]

mirnel85 -> RE: Porodiljska naknada (8.3.2012 15:57:14)

Drage moje mame sretan vam 8 mart

[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

hvala[sm=smiley1.gif]

Miila -> RE: Porodiljska naknada (10.3.2012 16:21:02)

Zenice drage kad ce nam naknada,imal ko kakvu informaciju

Mamalica -> RE: Porodiljska naknada (10.3.2012 16:59:25)

Moze li mi neko reci kad treba da stigne 13. naknada i u kojem iznosu? I da li je neke opstine uopste ne daju?[sm=zmeden.gif] Ja sam u januaru primila zadnju 12. naknadu.

Alhemicarka -> RE: Porodiljska naknada (10.3.2012 19:40:01)

Imam jedno pitanje, je li se naknada za porodilje isplaćuje isključivo po poštaru ili može na račun? I šta kad te poštar ne zatekne kući? To mi je nevjerovatno glupo da mi poštar donosi pare [sm=zmeden.gif]

Amyla -> RE: Porodiljska naknada (10.3.2012 19:51:43)

alhemicarka, ja mislim da ne moze, nisam 100% sigurna, ali ja sam u opcini S.Grad i nisu mi dozvolili, a u slucaju da te postar ne nadje kuci ostavi ti kao neku potvrdu i ti onda sa tim ides u postu i dignes svoje pare[sm=smiley36.gif]

Alhemicarka -> RE: Porodiljska naknada (11.3.2012 13:29:54)

Hvala ti, ja sam u opštini Centar.
Baš mi je to bezveze, iz hiljadu razloga. Prvo me strah lopova, mislim, upratiti poštara ništa lakše, ja u kući uopće ne držim pare, čemu služe kartice.
Druga stvar imam poprilično iritantno zvono koje namjeravam iskljuciti kad dođe beba, da je ne prepada (mene uvijek prepadne) i sad ja treba da čekam tog poštara. Kao da smo u prošlom vijeku.

delfin -> RE: Porodiljska naknada (12.3.2012 11:31:09)

¸1Alhemičarka, džaba se nerviraš tako ti je to, , zato je i zovemo penzija, mada i penzioneri primaju preko banke :) ima li ko inf. kad će naknada?

mirnel85 -> RE: Porodiljska naknada (12.3.2012 11:48:58)

jutro mame,

sada sam zvala postu danas nisu bile naknade, ali ne radi "moj" ciko u posti neka je zamijena pa nije znao nista reci sem da danas nije bila... nadam se da ce netko drugi imati vise informacija pa da me obraduje[sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]
ak sta saznam javim odmah[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Malenaoduvijek -> RE: Porodiljska naknada (12.3.2012 11:56:24)

IZVORNA PORUKA: Alhemicarka

Imam jedno pitanje, je li se naknada za porodilje isplaćuje isključivo po poštaru ili može na račun? I šta kad te poštar ne zatekne kući? To mi je nevjerovatno glupo da mi poštar donosi pare [sm=zmeden.gif]

koliko god ti bilo cudno ne moze i evo rece ti amyla ostavi ti obavjestenje ako nisi kuci i ides u postu 2 po naknadu

yasemin -> RE: Porodiljska naknada (12.3.2012 12:30:12)

Vi u kantonu Sa brinete o stvarima tehničke prirode , a mi u HNK nemamo porodiljsku naknadu(to mi je rekla drugarica koja je sad na porodiljskom- AKO NEKO IMA SUPROTNU INFO NEK JAVI*[sm=zmeden.gif]???????) pa ne moramo se nervirati za takve stvari [sm=smiley6.gif]

emma.L -> RE: Porodiljska naknada (13.3.2012 8:34:34)

Alhemičarka, poravni odmah, bolje je. Ako želiš novac, igraš po njihovom.
Tako se ja nanervirah što moram otvoriti račun u meni omraženoj banci ako želim dobiti naknadu za nezaposlene. Ali moradoh i hebi ga [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image], dobro je kako god.

djoisa -> RE: Porodiljska naknada (13.3.2012 8:40:56)

zene, ima li postara s parama? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sunid -> RE: Porodiljska naknada (13.3.2012 9:01:22)

Nigdje poštara[sm=smiley13.gif] nigdje para [sm=smiley19.gif] [sm=smiley36.gif]

sunid -> RE: Porodiljska naknada (13.3.2012 9:05:10)

jutro mame,

sada sam zvala postu danas nisu bile naknade, ali ne radi "moj" ciko u posti neka je zamijena pa nije znao nista reci sem da danas nije bila... nadam se da ce netko drugi imati vise informacija pa da me obraduje[sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]
ak sta saznam javim odmah[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Koju poštu zoveš,jel onu na željezničkoj? Da danas pokušam ja? [sm=smiley1.gif]

mirnel85 -> RE: Porodiljska naknada (13.3.2012 11:32:07)

jutro[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ja zovem svoju postu na ilidži, zvala sam opet jutros al nitko se ne javlja vjerovatno je na godisnjem pa ga netko mjenja ko nema tri ciste o zivotu[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
ne znam gdje zivis koja vama posta isplacuje tu i zoves...ajde pokusaj pa me obraduj taman sam mislila sutra u shopping[sm=kuza.gif][sm=kuza.gif][sm=kuza.gif][sm=kuza.gif]

djoisa -> RE: Porodiljska naknada (13.3.2012 11:34:01)

ja vidjela svog postara, kaze najverovatnije naknada prekosutra

Lana_ -> RE: Porodiljska naknada (13.3.2012 11:37:30)

IZVORNA PORUKA: yasemin

Vi u kantonu Sa brinete o stvarima tehničke prirode , a mi u HNK nemamo porodiljsku naknadu(to mi je rekla drugarica koja je sad na porodiljskom- AKO NEKO IMA SUPROTNU INFO NEK JAVI*[sm=zmeden.gif]???????) pa ne moramo se nervirati za takve stvari [sm=smiley6.gif]

ima jednokartna naknada od 400KM to dobiješ i nema više [sm=smiley1.gif]

yasemin -> RE: Porodiljska naknada (13.3.2012 11:55:45)

hvala draga to i ja znam ...vidi ovih iz kantona Sa što su se raskukale ......vidite kako naši političari brinu o našim živcima jednom 400 KM i više nemaš brige. Ja radim u sudu pa je nazad pola godine Vrhovni sud FBIH donio presudu o nakandam sudijam tužiteljima i stručnim saradnicima , tj. da imamo pravo na topli , prevoz , dežure i naknadu za porodiljski , tako da ću ja akoBOGda tužiti (već tužimo za prevoz i topli )i za naknadu , pa ako još neko radi u sudovima ili tužilaštvima samo da zna i za tu mogućnost..

Lana_ -> RE: Porodiljska naknada (13.3.2012 12:06:50)

ma brinuli oni ili ne o našim živcima smiješni su,još na papiru piše pomoć za opremu novorođenčeta jedno veliko "HAHAHA" ..a i to da dođe treba najmanje 2mj,a papire predaješ nakon poroda..

mirnel85 -> RE: Porodiljska naknada (13.3.2012 12:16:58)

opet ja[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

evo uspjela sam dobiti ciku u posti nisu bile naknade, bit ce do kraja sedmice 100% al ne znaju tacan dan jer nema para za isplate...
eto nista od kupovine[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

sunid -> RE: Porodiljska naknada (13.3.2012 15:44:49)

opet ja[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

evo uspjela sam dobiti ciku u posti nisu bile naknade, bit ce do kraja sedmice 100% al ne znaju tacan dan jer nema para za isplate...
eto nista od kupovine[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
a jooooooj,a ja se bas nadala [sm=smiley19.gif]
Je li se kad dogodilo da se jedan mjesec ne isplati naknada jer nema para? Ja sam tek pocela primati pa ne znam............

ladydee -> RE: Porodiljska naknada (14.3.2012 9:46:57)

Evo da vam javim ,sad sam zvala Kanton, rekli uplata danas, a onda se nadajmo da ce nam od sutra početi isplata:[sm=bravo.gif]

mirnel85 -> RE: Porodiljska naknada (14.3.2012 22:14:01)

pa tako je i rekao do kraja sedmice da ce biti... ja primam od 6 mj i stvarno nikada nije bilo da preskoce isplatu jedan mjesec, pa nadam se da c biti sutra... hvala na informacijama[sm=kuza.gif][sm=kuza.gif][sm=kuza.gif][sm=kuza.gif][sm=kuza.gif]

between -> RE: Porodiljska naknada (15.3.2012 7:46:03)

Pozdrav svima
Ja sam otvorila porodiljsko 4 januara,a porodila se 2 februara kakve su mi sanse da ovaj mjesec dobijem pare

Stranica: <<   < Prethodna stranica  144 145 [146] 147 148   Sljedeća stranica >   >>