Super Beba -> RE: Porodiljska naknada (6.4.2012 16:53:39)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Enchy E sada ste me zbunile sa ovim raznim naknadama...ovo nije bilo ovako kada sam dobila prvo dijete. Vidim da sada ima promjene...molim vas da mi neka od vas objasni: - rodila sam 7. februara, a dobila rjesenje u martu 2012. - kada mogu ocekivati isplatu, ovih cca 470 KM mjesecno (zaposlena sam)? - ovaj novac od gradonacelnika (220 KM), koliko sam shvatila dobija se 6 mjeseci. A od kada se to pocne dobijati, koliko nakon poroda i da li je potrebno i tamo se nesto prijavljivati ili oni dobiju imena od opcine? - o kakvoj 13-toj naknadi ovdje govorite, sta je to, ko to daje? Hvala na odgovorima unaprijed[sm=smiley1.gif] 1. aprilska naknada bi te trebala obradovati u iznosu sa zaostacima ferbuar i mart 2. nakdu od 6 mjeseci nećeš ostavriti jer si zapoelna 3. 13 nakanda se dobije od grada, zapolena žena 260 Km po isteki svih 12 isplaćenih kantonalnih...znači 12 mjeseci moraš biti na porodiljkom, moraš živjeti na jednoj od 4 gradske opštine i kad istekne 12 ovih grad te obraduje 13-tom Ja imam jedno pitanje povodom ove "gradske naknade"..Ja nisam nikad od općine primala porodiljsku naknadu, jer sam primala punu plaću od poslodavca..Tako da me i nema na općinskim spiskovima. Sad me zanima da li ja imam pravo na ovu gradsku naknadu? Ako da, kako da "dođem" do nje? I da, porodiljsko mi je završilo 28.01.2012. Eto, ako ko zna, cijenila bih odgovor [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|