Hanady RR -> RE: Porodiljska naknada (15.5.2012 13:23:57)
|
IZVORNA PORUKA: mama alma RR Ih ja neki dan čuh info, kao rpičaju da ozakone kao svaka žena koja rodi 4 djece automatski ostvaruje pravno na penziju ili tamo na našoj temi trudnice jedna reče kao čula u Parlamentu pričaju, sad haman kao da se i treba usvojiti za poticaj, prvo dijete 1000 , drugo 5000 KM, prosto nešto ne vjerujem, pa jedva se odvoje i od ove crkavice u KS, a kamoli da daju tolike pare, pa od čega bi na omda parlamentarci i političari živjeli, ovo neko Bogami ko vis prosuo, mada sam neki dan gledala na KS da Naša stranka predlaže, doduše za kanton Sa, da se izjednači porodiljska naknada za sve žene, i to bi trebalo, pa jadna isto se pati dok nosi, rodi i odgoji i ona koja radi i koja ne radi. prijedlog zakona u borbi portiv ''bijele kuge'' stoji... al na jegovo usvajanje u parlamentarnoj porceduri dobro ćemos enačekati... jer federacija BIh će preživjeti bez bankrota smao ako MMF opet šta da...a nemamo uslova da da opet... sve je to isuviše zahtjeva koji su komlikovani i bolni za određene populacije ( penzionisani branitelji jedna su od njih) a ovo izjednačavanje nakande...nema nikakvoga smisla... smisla ima izjednačavanje da sve žene nezaposlene i sve zaoslene po kantonima izjednače...pa da i žena u ze-do i žena u sa dobije istu nakandu.... al izjednačiti onu koja radi sa onom koja neradi nema novačne logike... ja kroz svoju plaću u slučaju nezaposlenosti, trudničkoga i bolovanja izdvajam ogromen doprinose... a žena koja ne radi ne plaća ništa godinama... i sad novac koji ja plaćam i zaradim trebam da njoj prepustim... dražava bi trebala imati bolji socijalni porgram...al ne s amoje grbače... dovoljno je što s amoje grbače moja mater prima penziju...a moja djeca će raditi meni za penziju[sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|