chuci -> RE: Porodiljska naknada (18.6.2012 16:36:34)
|
IZVORNA PORUKA: animagical IZVORNA PORUKA: between IZVORNA PORUKA: disaaa Zdravo svima nadam se da sam na pravom mjestu, ako nisam onda me uputite ako ko zna Mene interesira ako je meni termin 28avgust i uzmem porodiljno od 1 avgusta, koliko sam skontala imam pravo prije na 28 dana termina, jel ja dobijam onda za avgust pare od kantona ono mjesecno, sto me sleduje ,,il dobijam tek kad rodim, mislim od datuma porodjaja dobijam novce od kantona,,znaci interesira me hocul dobiti za avgust novce??? od dana kada otvoris bolovanje,i ja sam 28 dana prije otisla na bolovanje.Samo ces da se nacekas da dobijes novce.Ja dobila nakon 3 mjeseca od poroda meni je ovaj odgovor nejasan...da bi se primala porodiljska naknada, mora se predati bebin rodni list, a to mozes samo kad rodis...ne mozes u proceduru za dobivanje naknade samo zato jer ti vec tece porodiljsko, moras roditi pa onda... možeš otići na porodiljsko 28 dana prije termina. za nadoknadu možeš predati tek nakon poroda jer ti treba između ostalog i rodni list bebe. dobiješ pare počevši od dana otvaranja porodiljskog. znači dobila bi puni iznos za avgust, ali bi ti isplata bila kasnije. jer npr porodiš se 28.8., pa dok predaš treba par dana, pa dok dobiješ rješenje, treba do mjesec dana, pa dok dođe prva isplata npr u oktobru dobiješ tada pare i za avgust i za septembar.
|
|
|
|