sunid -> RE: Porodiljska naknada (22.6.2012 15:00:49)
|
IZVORNA PORUKA: raja_ringe Onaj zakon da se više ne isplaćuje od Kantona, nego da poslodavac ima obavezu isplate pune plate, nije prošao. Znam da ovako zvuči da nije ok, ali vjerujete mi većina nas ne bi imala posao ili ne bi imala djecu, jer bi sve porodilje u privatnom sektoru dobivale otkaz. Tako da ja mislim da je ovako bolje. Ako je poslodavac iole čovjek dodat će i on na ovu kantonalnu naknadu, ako nije, nema veze makar znamo da ćemo imati posao. A ovo da u Kantonu nisu iste naknade mi je novost. Možda je neko dobio prvu naknadu pa mu je uvećana za par dana predhodnog mjeseca??? Zar ovo nije Kantonalna naknada?? Ionako smo mi na Ilidži, Vogošći, Hadžićima zakinute za onu gradsku naknadu. Štaš nismo fina gradska raja :))) Donekle si upravu,ali opet s druge strane zato nam i jeste ovako i svi rade sta hoce (pravo bezakonje) jer se svi tjesimo suti bolje i ovako nego onako,ne daj boze gore i sl.Kad bi svi bili slozni i borili se jednom bi se valjda nesto i promijenilo na bolje, ali od straha da ne bude gore svi sutimo a "glavni" to itekako koriste, n nasu zalost.
|
|
|
|